Şimdi Ara

YUMUŞAK SÜSPNSİYONLU ARAÇ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizde 2002 civic var, süspansiyonları bana biraz sert geliyor. sol ön amörsitör patlak ve yakında değiştireceğim ve daha yumuşak bir süspansiyon sistemi (amörsitör + helezon) takmayı düşünüyorum. süspansiyon konforu ve yol tutuş konusunda bence ford çok başarılı. bende bir ara 97 mondeo vardı süspansiyonları ve yol tutuşu mükemmeldi. acaba mondeonun süspansiyon sistemi civice uyarmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba

• yumuşak süspansiyon = normal yol tutuş. Bakınız: corolla, focus, accord, golf vs...

sert süspansiyon = daha iyi yol tutuş. eski kasa toyotalar, mazda lantis, pejo 106, yani kısaca kıçı yere yakın arabalar.

bu arada lastikte çok önemli tabi. sana goodyear exchallenge öneririm. ben 1 sene kullandım, hem ses hem konfor hemde yol tutuş açısından süperdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: suzitusi

bizde 2002 civic var, süspansiyonları bana biraz sert geliyor. sol ön amörsitör patlak ve yakında değiştireceğim ve daha yumuşak bir süspansiyon sistemi (amörsitör + helezon) takmayı düşünüyorum. süspansiyon konforu ve yol tutuş konusunda bence ford çok başarılı. bende bir ara 97 mondeo vardı süspansiyonları ve yol tutuşu mükemmeldi. acaba mondeonun süspansiyon sistemi civice uyarmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba

fordun süspansiyon sistemi kesinlikle hondaya uymaz. uzaktan yakından alakası bile yok.

2002 model cıvıklar yol tutuşu güzel ve yere yakın arabalardır, dolayısıyla içeri tangur tungur şeklinde bol miktarda ses alırlar. bence arabanın orjinalliğini sakın bozma, orjinali alçak olarak tasarlanmış bir arabanın süspansiyonlarını yükseltmenin arabayı alçatıcam diye yaylarını kestirmektekten bir farkı yok. ikiside allah korusun ama yeri geldiğinde ölümcül sonuçlarla karşılaşabileceğin problemler çıkarabilir.
    bende mazda lantis kullanırken aynı dertten muzdariptim. yapıcak pek bişey yok.

• quote:

bizde 2002 civic var, süspansiyonları bana biraz sert geliyor. sol ön amörsitör patlak ve yakında değiştireceğim ve daha yumuşak bir süspansiyon sistemi (amörsitör + helezon) takmayı düşünüyorum. süspansiyon konforu ve yol tutuş konusunda bence ford çok başarılı. bende bir ara 97 mondeo vardı süspansiyonları ve yol tutuşu mükemmeldi. acaba mondeonun süspansiyon sistemi civice uyarmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba

mondeonun sıspansıyonları mondeoya gore ımal edılmıs ve muhendısler tarafından ozellıkle seçılmışlerdır her arabada durum böyledir bir arabanın sıspansıyonlarını dığerıne uyduramassınız uydursanızda adı uzerınde mutant bişey uyduruk olr.

yol tutuşu ve konfor sadece sıspansıyonla alakalı değıldır aracın tamamıyla ılgılırıdr bunun için sispansıyonlar her arabaya gore ozenle seçilir arabanın karekteristik yapısına ve tasarımına veya ne amaca hıtap ettiği göz önüne alınır.

ÖRNEK:FERRARI'NIN sispansiyonlarını mondeoya takalım sonra 2 aracıda yuksek hızlarda aynı vırajlara sokalım soonuç olarak 2 araçtada aynı sıspansıyon olmasına rağmen mondeo takla bıle atabılır bunun nedenı elımızdekı sıspansıyonların ferrari için özenle dizayn edilmiş olmasıdır başka araçta aynı performansı vermez.

TABIKI SUSPANSIYON YOL TUTUSUNDAKI SADECE BIR ETKEN BIRSURU ETKEN DAHA VAR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRODRİVER -- 1 Mayıs 2007; 15:28:41 >

• niye kimse mercedesten bahsetmiyor...
  • tam olarak süspansiyon nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 1 Mayıs 2007; 19:51:36 >
  • mesela, monroe idi sanırım bir marka var ve amörsitör üretiyor. bu amörsitörü aracın süspansiyon sistemini sertleştirmek isteyen arkadaşlar alıyor ve takıyorlar. bu marka dünyadaki her marka ve model için ayrıcayrı amörsitör üretemeyeceğine göre en azından aynı sınıftaki araçlar içn tüm amörsitörlerin yapısının aynı olması gerekmezmi yani bir amörsitörün her markaya uyması gerekir. ama servisin dediğine göre iş amörsitör ile bitmiyor helezonlarında değişmesi gerekir diyor ve benim sorunum bu noktada başlıyor. daha yumuşak ve civice uyacak bir helezonu nereden bulabilirim
  • quote:

mesela, monroe idi sanırım bir marka var ve amörsitör üretiyor. bu amörsitörü aracın süspansiyon sistemini sertleştirmek isteyen arkadaşlar alıyor ve takıyorlar. bu marka dünyadaki her marka ve model için ayrıcayrı amörsitör üretemeyeceğine göre en azından aynı sınıftaki araçlar içn tüm amörsitörlerin yapısının aynı olması gerekmezmi yani bir amörsitörün her markaya uyması gerekir. ama servisin dediğine göre iş amörsitör ile bitmiyor helezonlarında değişmesi gerekir diyor ve benim sorunum bu noktada başlıyor. daha yumuşak ve civice uyacak bir helezonu nereden bulabilirim

suzitusi senin civic sanırım Japonya üretimi çünkü japonyadan gelen eski kasa civic kullanıcıları bu durumdan şikayetçi biraz süspansiyonları çok sert diyorlar tabi adamların yolları kaymak gibi olduğu için onlarda bir sorun yok fakat Türkiye yollarını düşünememişler biraz kestirip atmak gibi olacak ama aracınıda değiştirme yoluna gidebilirsin en azından o kasaların Türkiyede üretilenleride var onlar Japonyadan gelenlere göre bir nebze daha yumuşak süspansiyonları.

• Eski kasa Focus hem yumuşaktı hemde nasıl yol tuttuğunu hepimiz biliyoruz. Yani yol tutuş sadece sert süspansiyonla olmuyor. Yeni Mondeo masa gibi araba takoz aynı zamanda da Ford olduğu için çok iyi yol tutan bir araba, gerçekten çok keyifli ama yumuşak süspanyion seven biri için işkence olabilir. Toyota, Honda, VW genelde yumuşak oluyolar. Tabi en yumuşak süspansiyona sahip arabalar Amerikanlar, özellikle eskileri. Sadece süspansiyonda değil direksiyonları, pedalları, vitesleri vs. herşey çok yumuşak. İmzamdaki impala ile uzun yol gerçekten çok keyifli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazand

ARKADAŞLAR SEYEHAT ESNASINDA İNSANI YORMAYAN YOLLARDAKİ BOZUKLUKLARI HİSSETİRMEYEN SÜSPANSİYONU EN GÜZEL ARAÇ HANGİSİ LÜTFEN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Arkadaşım fiyat aralığın nedir?aradığın özellikleri biraz daha açarsan daha net cevaplar gelir.
  • Focus mu normal yol tutuş,Sınıfın lideri bi çok d sınıfı aracında üstünde yol tutuşu
    quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

yumuşak süspansiyon = normal yol tutuş. Bakınız: corolla, focus, accord, golf vs...

sert süspansiyon = daha iyi yol tutuş. eski kasa toyotalar, mazda lantis, pejo 106, yani kısaca kıçı yere yakın arabalar.

bu arada lastikte çok önemli tabi. sana goodyear exchallenge öneririm. ben 1 sene kullandım, hem ses hem konfor hemde yol tutuş açısından süperdi.

• sadece focusmu yol tutuş ..

ford yol tutuş ve viraj ustasıdır ..

tüm fordlar yolu iyi tutar zamk gibi yapışırlar asfaltta
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brada

quote:

mesela, monroe idi sanırım bir marka var ve amörsitör üretiyor. bu amörsitörü aracın süspansiyon sistemini sertleştirmek isteyen arkadaşlar alıyor ve takıyorlar. bu marka dünyadaki her marka ve model için ayrıcayrı amörsitör üretemeyeceğine göre en azından aynı sınıftaki araçlar içn tüm amörsitörlerin yapısının aynı olması gerekmezmi yani bir amörsitörün her markaya uyması gerekir. ama servisin dediğine göre iş amörsitör ile bitmiyor helezonlarında değişmesi gerekir diyor ve benim sorunum bu noktada başlıyor. daha yumuşak ve civice uyacak bir helezonu nereden bulabilirim

suzitusi senin civic sanırım Japonya üretimi çünkü japonyadan gelen eski kasa civic kullanıcıları bu durumdan şikayetçi biraz süspansiyonları çok sert diyorlar tabi adamların yolları kaymak gibi olduğu için onlarda bir sorun yok fakat Türkiye yollarını düşünememişler biraz kestirip atmak gibi olacak ama aracınıda değiştirme yoluna gidebilirsin en azından o kasaların Türkiyede üretilenleride var onlar Japonyadan gelenlere göre bir nebze daha yumuşak süspansiyonları.

aracım 2002 model yerli üretim

• quote:

aracım 2002 model yerli üretim

O kasaların japonyadan gelenleride yokmuydu ben var diye biliyorum ve genelde oradan gelen civiclere sahip olanlar süspansiyonların sertliklerinden şikayetçi bu yüzden seninkide japon üretimidir diye düşündüm senin aracındaki sertlik lastiklerlerinlede alakalı olabilir bu sertlik araca yoldan gelen darbeler bildiğin gibi ilk olarak lastiklere geliyor bundada lastiklerin gelen darbelerdeki absorbe gücüde çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brada -- 1 Mayıs 2007; 20:41:08 >
  • sedanlar 98den beri Türkiye'de üretiliyor diye biliyorum ben. hatchback olanlar japonyadan (veya avrupadan) geliyor.

lastiklerim lassa. şu an sol ön amörsitör patlak onun için hiç konforlu değil. belki de amörsitörleri değiştirsem bana yetecek, ama bilemiyorum. ilk aldığımız sıralar süspansiyon nasıldı tam da hatırlayamıyorum ( bende balık hafızası varda )
  • 97 ve sonrası passat
  • Yumuşak süspansiyon istiyorsan bakacağın tek marka Citroen olmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Focus mu normal yol tutuş,Sınıfın lideri bi çok d sınıfı aracında üstünde yol tutuşu

o normal yol tutuş oluyo işte

hani derler ya başkasının yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanır

seni bi ara bi lantise bindireyimde gözün gönlün yol tutuş görsün

2006 model 1.6 sedan focusa bindim, yol tutuşu çok kötüydü, virajalarda arabanın kıçına mukayet olmak imkansızdı. 1 hafta boyunca o arabayı kullandım, daha 6 aylık bile değildi araba, yani sıfır ayarında bi arabaydı.

ama eğer hb olanlarından bahsediyorsanız onu bilemiycem işte, yeni focusların hb olanını hiç kullanmadım, bilemiyorum. belki onunki çok iyi olabilir.

• Avensis. Süspansiyonu yumuşak ve çok konforlu. Yol tutuşu da D segment araçlar arasında gayet iyi.
  • Lantisle ,focusu aynı kefeye koyup karşılaştırdın ya sana söyleyecek sözüm olamaz...
    Birisi sport coupe(yapılış amacı hız dolayısıyla yol tutuş)ama çukura girince 7.0 şiddetinde depremle karşılaşıyomuş gibi oluyosunÖnemli olan yol tutuş-Süspansiyon performanslarını iyi ayamaktır.

Focusun yol tutuşunu beğenmiyorsun senin Corollanın ki nasıl sakın focustan üstün deme çok bindim corollaya yol tutuş çok zayıf
    quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Focus mu normal yol tutuş,Sınıfın lideri bi çok d sınıfı aracında üstünde yol tutuşu

o normal yol tutuş oluyo işte

hani derler ya başkasının yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanır

seni bi ara bi lantise bindireyimde gözün gönlün yol tutuş görsün

2006 model 1.6 sedan focusa bindim, yol tutuşu çok kötüydü, virajalarda arabanın kıçına mukayet olmak imkansızdı. 1 hafta boyunca o arabayı kullandım, daha 6 aylık bile değildi araba, yani sıfır ayarında bi arabaydı.

ama eğer hb olanlarından bahsediyorsanız onu bilemiycem işte, yeni focusların hb olanını hiç kullanmadım, bilemiyorum. belki onunki çok iyi olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.