Rodos daha fazla imkan sunan büyük bir ada.Haziran Eylül ayları için Rodos(daha güneyde çok sıcak olur).diğer aylar için Samos midilli olabilir. otel vergisi çok bir tutar değil günlük alınıyor.kahvaltı bizim kahvaltı gibi değildir.Ekmek reçel domates.Yurtdışı hep oda kahvaltı olur.Çıkış harcı 150 TL idi sanırım.liman vergilerini sorarsınız tam bilmiyorum.bizden almamışlardı.Vize kapı vizesi varsa 60 Euro idi sanırım. Firma sadece feribot ve oteli ,otel trasferini ayarlar.Tur falan yoktur. otellerde çok temizlik konfor beklemeyin.Hepsi aynı standartta.Ben Rodosta manousos'da kalmıştım.Biraz daha merkeze yakın ve daha derli toplu idi. |
Yunan Adaları Tatil ve Feribot Fırsatı (3. sayfa)
-
-
Ben de Manousos'ta kalmıştım. :) . Bu arada fiyatlar yakın zamanlı gidecekler için iyi, ama diğer türlü erken almaya değmez.
-
uygulamanın ilk günlerinde bir karışıklık yaşanmış ama dış işleri tüm ülkelere gerekli bilgilendirmeyi yapmış, şu anda sorun yokmuş. (10 gün önce viyanaya bir yakınım gitti, uzatılmış pasaportunda sorun olsaydı havalimanından geri dönerdi.)
Ayrıca bugüne yansıyan bir durum olsa forumlarda paylaşılır, yeşil pasaport sahipleri uyarılırdı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üsküdar Gerçekleri -- 24 Kasım 2022; 15:47:52 > -
Valla durum bu siz bilirsiniz ama ben olsam yenilemeyi yapardım havalimanından dönme ya da gideceğiniz ülkenin gümrüğünden dönme riskini ben almazdım şahsen kaldı ki sadece defter bedeli ödüyorken neden yenilemiyorsunuz ki?
-
Fiyatlar haziran temmuz ayları için yüksek mi şu anda peki?
Euro kurundan bağımsız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu gemi tur işlerini hiç bilmediğim için çekiniyor insan. Ne alacağım nerde konaklayacağım.
-
geçen sene bilet alanları ortada bırakan, telefonları açmayan, yeni bilet düzenlemeyen bu firma mıydı
-
Feribot bileti ve otel ücrete dahil.Rehberlik pek yok.Sadece karşılayıp otele bırakıyor rehber.Fiyatlar ise normal hep buna yakındı eskiden de.Bodrum Vs. gibi kazık tatil yerlerindeki yemekler ile kıyaslarsak bu kura rağmen orada daha uyguna gelir.Deniz ürünlerinde özellikle porsiyonlar bol.Bizdeki porsiyonları 3 ile çarpın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekkurtulus75 -- 25 Kasım 2022; 11:28:51 > -
Bu fiyatlardan liman vergisini dikkate almanızda fayda var, biz bu yaz giderken 5 yaş üzeri kişi başı 22 euro liman vergisi ödedik (Kuşadası samos). Ayrıca tur olarak değil de yeşilim var günübirlik gidip geliyim diyenlere de hiç tavsiye etmem, saatler sınırda işlemler ve tarifeye uymama yüzünden çok farklılaşabiliyor.
-
Yeşili veya Schengeni olan gitsin, gezsin ve gözü açılsın. Sadece adalara değil anakaraya da mutlaka gidin... Öncelikle KAZIKLANMADAN tatil yapmak nasılmış onu öğrenirsiniz. Bir iki istisna nokta dışında yolda yürürken sizi restoranına, barına, dükkanına zorla sokmaya çalışan kimseyi göremezsiniz, bir mekana girdiğinizde fiyatlar bellidir, menüde farklı dillere farklı fiyatlar yoktur, porsiyonları buradakilerin en az 2 katıdır, fiyatları da 20 liralık euro kuruna rağmen daha uygundur. Pandemiye kadar sürekli Balkanlar ve yunanistan ağırlıklı geziler yapardım, pandemiyle kapılar kapandı ve vizelerimiz de bittiği için birkaç yaz yurt içinde tatil yapmak zorunda kaldım ve her seferinde bela okuyarak döndüm bu tatilllerden. Geçen yaz Marmaris tarafına gittik, adamlar kalamar tabağına 270-300 liradan başlayan fiyatlar yazıyorlar ve gelen de 3-4 parça büyümüş kalamarlar fakat Dedeağaç ve Kavala'ya gidenler bilir orada 2 katı büyüklüğünde bir tabak gelir ve buradaki gibi karta kaçmışlar değil baby kalamarlar gelir, fiyatı da dükkanına göre 4 veya bilemedin 4,5 euro olur, lezzet farkını hiç söylemiyorum bile. Burada bir restorana gidersin hemen ortaya duble salata yaptırayım diyerek ekstradan ürün çakmaya çalışırlar, Kavala'da 1 porsiyon greek salad söyledik, garson başka gelecek var mı yoksa iki kişi misiniz dedi, 2 kişiyiz deyince 1 porsiyon çok gelir ben size yarım porsiyon getireyim dedi ve gerçekten gelen yarım porsiyonu bile bitiremedik, burada duble salataya en az 100 lira isterlerken orada 2-2,5 euroya buradaki dubleden fazla olan yarım porsiyon salata yiyorsun, üstelik oradaki salatanın sadece üstünde gelen peynir kalıbına burada ekstra 100 lira isterler.
İşin özeti orada fiyatlar ucuz ve porsiyonlar büyüktür buradaysa fiyatlar büyük porsiyonlar küçüktür. Lezzet kıyaslamasını hiç yapmayalım isterseniz, buradaki mekanların %90'ına 10 basarlar lezzet konusunda. Otellere gelince bizim özellikle Antalya kesimindeki büyük otellerimiz kalite olarak Yunanistan'daki otelleri katlar fakat fiyatlarına gücümüz yetmiyor, pansiyon ve küçük oteller buradakilerle aynıdır fakat burada ahırdan bozma yerlere bile yazın 2-3 bin lira fiyat çekerlerken orada yarısından az fiyata konaklayabilirsiniz. Gece barlar sokağına gittiğinizde 3 ay önce köyde eşek kovalayan keko bar kapısında sana "damsız almıyohh gardaş" diye artistlik yapmaz. 25 yaş altı eğlenceyi seven gençlere de minik bir tavsiye vereyim, bir şekilde vize alın ve yazın Corfu adasının Kavos bölgesine gidin, gümbetteki eğlenceyi katlar, kapıda hanzolarla uğraşmadan barlara girersiniz ve bodrum, gümbetteki fiyatların yarısına içkinizi içersiniz. Bodrumda 3 gün tatil fiyatına orada en az 1 hafta tatil yaparsınız sonra da bana dua edersiniz.
İşin siyasi tarafına bakacak olursak; burada olduğu gibi orada da elbette ırkçılar vardır ama azınlıktadır. özellikle oradaki siyasilerin körüklemeleri boldur çünkü borç alıp ödemedikleri için artık emir de alırlar ve onlara yaşamaları için parayı verenler de iki ülke arasında barış rüzgarlarının esmesini, dostluk olmasını istemezler. Kavala'nın girişinde ve çıkışında kanlı kıbrıs haritası vardır, Dedeağaç'ın da İskeçe tarafından gelen giriş yolunda 1 tane kanlı kıbrıs haritası vardır devletlerinin koyduğu ama Kavala, Dedeağaç, İskeçe, Selanik ve Corfu adasını gezdim, özellikle Kavala ve Dedeağaç'a defalarca gittim ve bir kere bile insanlardan kötü muamele, ters bakışlar, ırkçı söylemler duymadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 25 Kasım 2022; 12:43:45 >
-
Ben uzun uzun yazacaktım sağolun siz yazmışsınız.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum.Selanik'te bile gece hayatı çok hareketli Corfu'ya gidemedim ona üzüldüm(selanik'ten bilet bulamadım).Bizim ultra lüks! tatil yerlerinde onu söylemeyin size fazla gelir diyen bir esnaf görsek keşke:(Karides söyledik örneğin Restoranın sahibi gelip taze kalmadı elimizde donmuş karides var haberiniz olsun diye uyardı)Selanik turlarına gidenler bilir oteller hep şehir dışındadır.Agia triada diye köyden hallice bir yerde kaldık.Orada 3-4 restorandan birinde 35 Euroya iki kişi tıka basa deniz mahsülü yedik.Burada en kral yerde yanına yaklaşan bir yemek yemedim..
Yeşili olan düşünmesin.Kapı vizesi ile bile gitmeye değer.
-
Fiyatlara bakmadım. Ağustos'ta kaldığım otelde iki kişi günlük 35 euro'ya kalmıştım. Kahvaltı hariç.
-
Kavala'da Nemesis restoran vardır, her gidişimizde en az 3-4 defa orada yemeğe gideriz, ortalama 20-25 euroya 2 kişi güzel yemek yer çıkarız, en fazla hesap ödediğimiz zaman 30 euro ödedik onda da bir et yemeği ve yarım şişe şarap vardı. İlk gidişimizde bilmediğimizden et yemeği almıştık fakat gelen mezeler o kadar lezzetli ve büyük porsiyon olunca ana yemeğe yer kalmamıştı ondan sonra da hiç ana yemek söylemedik, 7-8 çeşit sıcak-soğuk meze (kalamar, deniz ürünleri, cacık, patlıcanlı mezeler, hele o kızartmalar), salata ve içecek söylüyorduk ve büyük keyifli bir yemek oluyordu.
-
Gidecek arkadaşlara referans olsun..Fazla para harcamalarına gerek yok.Mezeler fazla fazla yetiyor.Ana yemeğe gerek kalmıyor.Çok yiyen arkadaşlarımız bile porsiyonları ona göre ayarlasınlar.
-
Daha önce gitmiş arkadaşlar olabilecek harici masrafları yazabilir mi?
Birazda ipucu isteriz 😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ulan 18 euro çok düşük rakam gözüküyo dışardan ama kurla çarpınca gözüm korktu
adamlara 1 sigara paketi parası ama bize aysonunu düşündüren rakam
lanet olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X