Şimdi Ara

Yunan Adalarına bireysel geziler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,bu yıl ülkemizdeki otel fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ve ayrıca bütün tatil destinasyonlarını görmem nedeniyle Yunan adalarına gıtmeye karar verdim.

Amacım farklı kültürler görmek ve yaşamak.

Daha önce böyle tatil yapan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum,otel yiyecek ve içecek fiyatları ulaşım tavsiyesi gibi.

Aile ile gidilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 23 Aralık 2019; 15:19:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçe nedir?
    Kaç günlük bir gezi planlıyorsunuz?
    Aile derken siz eşiniz ve çocuğunuz/çocuklarınız mı yoksa anne ve babanız mı?
  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Ben,eşim 13 ve 15 yaşlarında iki çocuğum gideceğiz.
    Bütçe 10.000 civarında.
    Yeşil pasaport da var hepimizde.
    1 hafta düşünuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 23 Aralık 2019; 17:13:42 >
  • Bizdeki 5 yıldız herşey dahil tatil sistemi Yunanistan'da pek yaygın değil. Tabi ki öyle oteller de var. Ama turistleri bir haftalığına bir otele sokup tatil yaptırma politikasını uygulamıyorlar. Fiyat olarak uygun 3-4 yıldızlı otellerde, butik otellerde kalarak gün içinde şehirde, tarihi yerlerde, sahillerde zaman geçirmenizi öneririm.

Gemi turlarıyla gitmek ya da kendi imkanlarınızla gitmek tamamen size kalmış. Gemi turları biraz daha ucuz olur. Plan program yapmanıza gerek kalmaz. Kendiniz giderseniz daha özgür olursunuz. Beğendiğiniz yerde 1 gün fazla beğenmediğiniz yerde 1 gün az kalırsınız.

Malum Euro kurundan dolayı Yunan adaları bize göre biraz daha pahalı. Ancak verilen paraya değiyor.

Yunanistan'ın neresine giderseniz gidin yemekleri harika. Mutfağı bizim mutfağımıza benziyor. Maalesef bizim restorantlarımızdan çok daha lezzetli ve çok daha ucuz olduğunu söyleyebilirim. (Yunanistan ekonomisine göre) Müşterileri yolunacak kaz olarak görmüyorlar.

En güzel ve en turistik Yunan adaları sırasıyla Santorini-Girit-Zakynthos-Corfu-Mykonos-Rodos. Ardından Kos, Samos, Lindos, Chios gibi adalar da günübirlik görülmeye değer. Zakyntos ve Corfu Batı Yunanistan'da bu yüzden yolculuk süresi ve masraflar baya artar.
    Santorini en meşhur ve en güzel ada. Aynı şekilde pahalı biryer. Konaklama ve diğer hizmetler lüks ve pahalı. Bütçesi imkan veren herkesin görmesini öneririm.
    Girit tarihi yapıları, müzeleri ve çok güzel plajlarıyla meşhur. Diğer adalardan farklı olarak sadece turistik değil. Sezon dışında da yüksek nüfusu var.
    Zakynthos Adriyatik kıyısında çok güzel plajları ve deniziyle meşhur. Ama dediğim gibi kendiniz giderseiz ulaşım maliyeti yüksek.
    Corfu da Zakynthos'la aynı özelliklerde. Biraz daha kuzeyde.
    Mykonos Tarihi ve doğa güzelliği açısından diğer adalardan alt seviyede. Gece hayatı, partileriyle meşhur. Genellikle bekar genç turistlerin tercih ettiği biryer. Biraz muhafazakar Türk aile yapısına sahip insanlar gittiğine pişman oluyorlar.
    Rodos tarihi bir ada. 1 günden kalıp gezmek yeterli olacaktır.
    Kos, Samos, Lindos, Chios gibi Türkiye'ye yakın diğer adalar bizim ege sahil kasabalarına benziyor. Fiyatlar diğer adalara göre daha uygun. Genellikle sessiz, sakin bir hayat var. Dinlenmek için tercih edilebilir. Denizleri çok da güzel değil ama kötü de değil.
    Daha saymadığım irili ufaklı, görülmeye değer çok ada var. Ama zamanınız yetmeyecektir.

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt
    Bana sadece kahvaltı yeter,dığer öğünleri dışarıda halledeceğim zaten.

Hedefim Rodos ,simi ve meis.Bu üç adaya da gideceğim Allah izin verirse bu yaz.

4 gün Rodos,2 gün simi,1 gün meis olacak şekilde.Meis de gece kalmayacağım.

Benim için önemli olan deniz hem de sıcak deniz,çocuklar ve eşim soğuk deniz sevmiyorlar, Mersin de denize alıştıkları için.

Yanıma 1700-1800 euro alacağım,bitene kadar gezeceğim.

Cok tesekkur ederim,tavsiyeleriniz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VİZESİZ BALKAN TURU (GÜNCEL)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.