Şimdi Ara

Yunan vizesi etiketi ve Schengen vizesi başvrusu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekim ayında Schengen vizesine müracat edicem. Başvurumu Yunanistan'a yapıcam. Geçen ay günübirlik yunanistan adasına gitmiştim. Kapıda vize almıştım. Orada parmak izi de verdim. Resimde kırmızı ile işaretlediğim alanda VIS yanında ne yazıyor bilen var mı?

Kapı vizesi, sadece yunan adaları için olsa da schengen vizesi deniyor. Sadece yunan adaları ile kısıtlı. O başvuru için de schengen başvuru formunu doldurdum. Şimdi normal Schengen için doldurucam. 26 bölümde son üç yılda aldığınız schengen vizeleri varsa yazınız diyor. Ben bu yunan vizesini yazabilir miyim oraya? Schengene de Yunanistan için başvuracağım nasıl olsa. Referans olması açısından

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yunan vizesi etiketi ve Schengen  vizesi başvrusu hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhone -- 12 Eylül 2017; 15:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapı vizesi, TC ile AB arasında özel bir anlaşmayla TC vatandaşlarının, anlaşmada belirtilmiş Yunanistan'a bağlı adalara, belirli kolaylıklarla seyahatini mümkün kılan bir anlaşma. Schengen ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Sadece vizenin şekli schengen vizesine benzer.

Hiç bir konsolosluk herhangi bir şahsın vize başvurusunda pasaportundaki kapı vizesini bir referans olarak saymaz ( daha sade anlatımla mesela Almanya'ya başvuruda bulundunuz vize başvurunuz değerlendirilirken aaa bak bu adama kapı vizesi vermişler bizde verebiliriz kanaati uyandırmaz)

VIS ise : Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) VIS ilk olarak Ekim 2011'de Kuzey Afrika'da başlamış ve dünya genelindeki AB Schengen Ülkeleri'nin konsolosluk ve elçiliklerinde giderek yaygınlaşmaya başlamıştır (*). VIS'in amacı vize başvuru sürecini ve sınır kontrol prosedürlerini basitleştirmek ve aynı zamanda belge sahteciliği ve kimlik hırsızlığının önüne geçmektir. vize üzerindeki VIS anlamı parmak izi verdiğiniz anlamına gelir. sistem globaldir ancak;

isim soy isminizde Türkçe karakter var ise (Ç-Ğ-Ö-Ş-Ü) bu harflere sahip isimler ülkelere göre değişik yazımlara sahip olduğundan bir sonraki vize başvurunuzda sistemde çıkmayabiliyor, dolatısıyla her bir vize başvurusunda yeniden parmak izi vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Örnekle anlatmak gerekirse;

Yunanistan vizesine başvurdunuz, parmak iziniz alındı, vizeniz bitti, sonra siz ALman konsolosluğuna başvurdunuz, adınızda Türkçe karakter var ise Almanca'da isminiz farklı yazılacağından Almanya konsolosluğu aracı kurumu muhtemelen sizi tekrar parmak izi vermeye çağıracaktır.

Kısacası güvenlik kapsamında parmak izi prosedürüdür.

Ancak burada sizin sorunuzla ilgili şöyle bir detay var;

İlk paragrafta da belirttiğim gibi, kapı vizesinin schengen ile bir bağlayıcığı olmadığı için sizin Yunanistan schengen vize başvurunuzda aracı kurum (bulunduğunuz şehre göre VFS, veya COSMOS) sizi parmak izine çağıracaktır. bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Kapı vizesi, TC ile AB arasında özel bir anlaşmayla TC vatandaşlarının, anlaşmada belirtilmiş Yunanistan'a bağlı adalara, belirli kolaylıklarla seyahatini mümkün kılan bir anlaşma. Schengen ile uzaktan yakından bir alakası yoktur. Sadece vizenin şekli schengen vizesine benzer.

Hiç bir konsolosluk herhangi bir şahsın vize başvurusunda pasaportundaki kapı vizesini bir referans olarak saymaz ( daha sade anlatımla mesela Almanya'ya başvuruda bulundunuz vize başvurunuz değerlendirilirken aaa bak bu adama kapı vizesi vermişler bizde verebiliriz kanaati uyandırmaz)

VIS ise : Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) VIS ilk olarak Ekim 2011'de Kuzey Afrika'da başlamış ve dünya genelindeki AB Schengen Ülkeleri'nin konsolosluk ve elçiliklerinde giderek yaygınlaşmaya başlamıştır (*). VIS'in amacı vize başvuru sürecini ve sınır kontrol prosedürlerini basitleştirmek ve aynı zamanda belge sahteciliği ve kimlik hırsızlığının önüne geçmektir. vize üzerindeki VIS anlamı parmak izi verdiğiniz anlamına gelir. sistem globaldir ancak;

isim soy isminizde Türkçe karakter var ise (Ç-Ğ-Ö-Ş-Ü) bu harflere sahip isimler ülkelere göre değişik yazımlara sahip olduğundan bir sonraki vize başvurunuzda sistemde çıkmayabiliyor, dolatısıyla her bir vize başvurusunda yeniden parmak izi vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Örnekle anlatmak gerekirse;

Yunanistan vizesine başvurdunuz, parmak iziniz alındı, vizeniz bitti, sonra siz ALman konsolosluğuna başvurdunuz, adınızda Türkçe karakter var ise Almanca'da isminiz farklı yazılacağından Almanya konsolosluğu aracı kurumu muhtemelen sizi tekrar parmak izi vermeye çağıracaktır.

Kısacası güvenlik kapsamında parmak izi prosedürüdür.

Ancak burada sizin sorunuzla ilgili şöyle bir detay var;

İlk paragrafta da belirttiğim gibi, kapı vizesinin schengen ile bir bağlayıcığı olmadığı için sizin Yunanistan schengen vize başvurunuzda aracı kurum (bulunduğunuz şehre göre VFS, veya COSMOS) sizi parmak izine çağıracaktır. bilginiz olsun.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Benim tam olarak öğrenmek istediğim Kapı vizesinin tarihlerini Yunanistan için yapacağım normal Schengen başvuru formunda 26. bölüme yazıp yazamayacağım aslında. Basit bir olay ama sırf orayı doldurdum diye de başvurumun geri dönmesini istemiyorum. Doldurmam ise referans olarak bir şeyi olumlu yada olumsuz değiştirmeyecekse, ben doldurayım da en azından Yunanistan başvurumu değerlendirirken, "bu adam normal schengen ile Atina'yı gezmek istiyor, daha önce de adalarımızı gezmiş, müsade göstermişiz derler" belki.

Pasaportumdaki VIS yanındaki cümle, sizin dediğiniz olay mı? Yani Türkçe karakter nedeniyle sistemde görünmeyebileceği mi?

• Rhone kullanıcısına yanıt
    26. maddeye kapı vizesiyle yaptığınız ziyareti yazmanıza gerek yok.

VIS: sizin parmak izi verdiğinizi gösteren ibaredir. Ancak o kapı vizenizde VIS yazması sizin parmak izi vermeyeceğiniz anlamına gelmeyecek. siz schengen başvurunuzda parmak izi vereceksiniz
  • Teşekkürler.

VIS' i biliyorumda o, devamında yazan yunanca cümleyi de merak etmiştim. Karakterleri de yazamadığımdan google çeviri yapamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.