Şimdi Ara

Yunanlar'ın Gözünden Türk Kurtuluş Savaşı (isimli youtube videosu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bu videoyu çok beğendim. izlemek isteyen olursa diye göstereyim dedim. kanal sahibini tanımıyorum. Can Osman Aksoy muş çeken kişi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yunanlar bu istilayı "küçük Asya felaketi" sözleriyle tabir ediyolarmış. "greco asia minor catastrophe" diye aratınca Batı gözünden yazılmış yazılar çıkıyo. bazı yazılarda Yunan kuşatmasından ve köylerin yakılmasından hiç bahsetmeyip "Türkler geldi soykırım yaptı" deyip geçmişler. Asia minor dedikleri Anadolu oluyo.

• ben İzmir'liyim ama bizim köy dağın tepesinde sönmüş yanardağ kraterinin içinde, ulaşımı ayaküstü olan bi yerde değil yani. bizim köye de Yunan birlik gelmiş zira o dönem elde silah yok ve savaş sonrası herkes bitkin. mesela benim büyük dedem Çanakkale savaşına gidip kurşun yeyip gazi kalmış ve 4 sene dönmemiş, şehit oldu zannetmişler. sonra dönmüş güçlükle.

sonra Yunanlar kaçarlarken gömülü hazineler bıraktıkları rivayet edilir hep köylülerin içinde.

• çanakkale savaşında bile ingilizler türkler bize saldırdı diyor aslında bunların hiç birini barındırmayacaksın akdenizde nerde olurlarsa olsunlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci Dünya Savaşı Belgeseli
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.