Şimdi Ara

Yuri Lipski (18 yaşından küçüklerin girmesi sakıncalıdır) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
13.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_24545051/tm.htm
  • berbat bi durum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tpt_hf

quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

ben bir şey anlamadım bu filmden

Film?

Bi insanın ölmeden önceki son görüntüleri bunlar arkadaşım adam ortalama 30 metre den sonra sadece tüplü dalışlarda meydana gelen derinlik sarhoşluğu denilen(nitrojen narkozu) olayı gerçekleşir

Nedir bu derinlik sarhoşluğu yada diğer adıyla nitrojen narkozu

Derinlik sarhoşluğu belirli bir derinlikten sonra, soluduğumuz hava içinde bazı asal gazların narkoza dönüşmesinden kaynaklanır. Daha açık bir deyimle gazın insan vücudunda bio fiziksel etkisidir.

Hava içinde bulunan Azot, Karbondioksit ve diğer gazlar bir miktar akciğerlerde erimiş olarak kalıyor. Akciğerlerde kalan bu gazların narkotik oluşu derinlik sarhoşluğunu meydana getiriyor. Her insanın bünyesine göre derinlik sarhoşluğu değiştiği gibi, inilen derinlik kademelerine göre tesir biçimi de değişmektedir. Buna kişinin alkole karşı dayanıklılığı gibi diyebiliriz. Genellikle 30 metre veya 4 ATA basınçtan sonra görülebilir. Derinlik 285 feeti aştığında narkoz tesiri zehirlemeye dönüşür.Semptomlar satha çıkmaya başladıktan sonra ortadan kalkmaya başlar.. Profesyonel balıkadamlarda da derinlik sarhoşluğu günden güne değişebilir. Derinlik sarhoşluğunun meydana gelmesinde en büyük etken dalgıcın kişisel hassasiyeti, asal gazın konsantrasyonu, derinlikle orantılı olarak artar. Nitrojen nar-kozunun en büyük tehlikesi dalgıcın sualtındaki İşini bırakması daha da önemlisi kendi emniyetini tehlikeye atacak hareketler yapmasıdır.

Derinlik sarhoşluğunun ilk belirtilerini anlamak pek mümkün değildir. Ancak bu tehlikenin ilk belirtilerini hissetmekten çok , normal olmayan ön seziler hissedildiğinde, bulunduğunuz derinlikten 20 veya 25 metre yukarı çıktığınız takdirde normale döndüğünüzü göreceksiniz.

Derinlik sarhoşluğunun önlemini gerçekten almak istiyorsanız, şu önerileri dikkate almalısınız;Sinirlerinizi ve kaslarınızı kontrol altına alabilecek kadar eğitim görmeniz, bunun yansıra dinlenmiş bir vücut yapısı, alkolsüz ve her nevi karbonlu içecekten (Kola, gazoz vb. ) uzak, özellikle derinlere dalmamakla sağlıklı dalışlara yer vermelisiniz

Semptomları :

Uyku isteği çok görülür,kendini iyi hissetme,aşırı kendine güven,şuur kaybı,hafıza kaybı,karar değişiklikleridir.

deniz içinde göz kararı yanlış mı ölçüyorum bilmiyorum ama 15 metre civarı dalmışlığım var(göz kararı yanılmıyorsam). sadece şnorkelle dalmıştım, kulaklarıma artık sadece basınç etkisi değil, acımıştı direkt bu kadar derinliğin bir sakıncası var mı 15-20 metre hiç ekipmansız?

• quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyurt

youtube için şunları yapın

http://forum.donanimhaber.com/m_24545051/tm.htm

çok teşekkürler arkadaşım
  • çok kötü oldum ya.. scuba çok zevkli bi olay ama baya riskli
  • 5.38 de mükemmel bir sahne var..
  • beyler kac metereye dalmıs -*??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tim Robbins

5.38 de mükemmel bir sahne var..

mükemmel ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thearchangel

beyler kac metereye dalmıs -*??

91.6 metre galiba orada öyle yazıyordu
  • quote:

beyler kac metereye dalmıs -*??

91
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: utarid58

ben bir şey anlamadım bu filmden

Film?

Bi insanın ölmeden önceki son görüntüleri bunlar arkadaşım adam ortalama 30 metre den sonra sadece tüplü dalışlarda meydana gelen derinlik sarhoşluğu denilen(nitrojen narkozu) olayı gerçekleşir

Nedir bu derinlik sarhoşluğu yada diğer adıyla nitrojen narkozu

Derinlik sarhoşluğu belirli bir derinlikten sonra, soluduğumuz hava içinde bazı asal gazların narkoza dönüşmesinden kaynaklanır. Daha açık bir deyimle gazın insan vücudunda bio fiziksel etkisidir.

Hava içinde bulunan Azot, Karbondioksit ve diğer gazlar bir miktar akciğerlerde erimiş olarak kalıyor. Akciğerlerde kalan bu gazların narkotik oluşu derinlik sarhoşluğunu meydana getiriyor. Her insanın bünyesine göre derinlik sarhoşluğu değiştiği gibi, inilen derinlik kademelerine göre tesir biçimi de değişmektedir. Buna kişinin alkole karşı dayanıklılığı gibi diyebiliriz. Genellikle 30 metre veya 4 ATA basınçtan sonra görülebilir. Derinlik 285 feeti aştığında narkoz tesiri zehirlemeye dönüşür.Semptomlar satha çıkmaya başladıktan sonra ortadan kalkmaya başlar.. Profesyonel balıkadamlarda da derinlik sarhoşluğu günden güne değişebilir. Derinlik sarhoşluğunun meydana gelmesinde en büyük etken dalgıcın kişisel hassasiyeti, asal gazın konsantrasyonu, derinlikle orantılı olarak artar. Nitrojen nar-kozunun en büyük tehlikesi dalgıcın sualtındaki İşini bırakması daha da önemlisi kendi emniyetini tehlikeye atacak hareketler yapmasıdır.

Derinlik sarhoşluğunun ilk belirtilerini anlamak pek mümkün değildir. Ancak bu tehlikenin ilk belirtilerini hissetmekten çok , normal olmayan ön seziler hissedildiğinde, bulunduğunuz derinlikten 20 veya 25 metre yukarı çıktığınız takdirde normale döndüğünüzü göreceksiniz.

Derinlik sarhoşluğunun önlemini gerçekten almak istiyorsanız, şu önerileri dikkate almalısınız;Sinirlerinizi ve kaslarınızı kontrol altına alabilecek kadar eğitim görmeniz, bunun yansıra dinlenmiş bir vücut yapısı, alkolsüz ve her nevi karbonlu içecekten (Kola, gazoz vb. ) uzak, özellikle derinlere dalmamakla sağlıklı dalışlara yer vermelisiniz

Semptomları :

Uyku isteği çok görülür,kendini iyi hissetme,aşırı kendine güven,şuur kaybı,hafıza kaybı,karar değişiklikleridir.

deniz içinde göz kararı yanlış mı ölçüyorum bilmiyorum ama 15 metre civarı dalmışlığım var(göz kararı yanılmıyorsam). sadece şnorkelle dalmıştım, kulaklarıma artık sadece basınç etkisi değil, acımıştı direkt bu kadar derinliğin bir sakıncası var mı 15-20 metre hiç ekipmansız?

arkadaşım eğer kulak eşitleme tekniklerini doğru kullanıyorsan 25-30 metreye kadar hatta dahada fazlalarına çıkabilirsin o derinliklerden zıpkınla balık çıkardığım çok olmuştur ama tavsiye etmem riskli iş su altı

ama hiç kulak eşitlemediysen 15-20 metrede, ki yanılmıyorsam 5 veya 6 metreden sonra kulak zarında kalıcı hasara yol açıyor,bi doktora görünmeni tavsiye ederim

• şu altı işine hiç bulaşmamak lazım . Zevk için yapılsada bedelini pahalıya ödüyorsun
  • Çok kötü bir ölüm gerçekten
  • guzel
  • beyler izledim ama hiç bişe anlamadım ya adam ölüyormu orda sonda cıkan adam ne dio öle :S:S:S
  • beyler ktunnelden girdim fakat açılmadı..Birisiwww.youtube.dinamiturk.com buradan giripte linki ekleyebilir mi veye video adı ne???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 6 Temmuz 2008; 13:18:08 >
  • quote:

beyler izledim ama hiç bişe anlamadım ya adam ölüyormu orda sonda cıkan adam ne dio öle :S:S:S

evet arkadaşım adam hayatını kaybediyor

sonra çıkan adamda

-sport?

-sport?

-not worth it

buna değmezdi gibi birşey söylüyor
  • quote:

quote:

beyler izledim ama hiç bişe anlamadım ya adam ölüyormu orda sonda cıkan adam ne dio öle :S:S:S

evet arkadaşım adam hayatını kaybediyor

sonra çıkan adamda

-sport?

-sport?

-not worth it

buna değmezdi gibi birşey söylüyor

adam spor için buna değmezdi diyo.. değmez gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

beyler ktunnelden girdim fakat açılmadı..Birisiwww.youtube.dinamiturk.com buradan giripte linki ekleyebilir mi veye video adı ne???

video adı "Fatal Diving Accident Caught on Tape"
  • arkadaslar videoyu izledim ama hiçbisi anlamadım

biri anlatabilirmi nolmus
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.