beyler bende normalde acemi olarak tüpsüz dalış yapıyorum yaşım 18.Denizde büyüdüm diyebiliriz.Bazen balığın arkasından kendimi kaptırıyorum 11 metreye flan iniyorum ( bana göre çok ) Tüpsüz sonuçta. Nefesim bitince aniden yüzeye fırlıyoruma am birgün vurgun yiyecem
tüpsüz dalışlarda vurgun olmaz hemşerim sadece havasızlıktan ölürsün::)
Hocam yukarıya doğru hızla çıkarken böyle acayip bişiler oluyor hafif? Korkuyorum Havasızlıkda olabilir zaten dipte nefesim bitmiş oluyo yukarıya çıkana kadar biraz zaman alıyor.
sığ su bayılması yaşayabilirsin kendini çok fazla zorlama ve kısa aralıklarla o mesafeye sürekli dalma, deniz şakaya gelmiyor maalesef.Birde laf atan arkadaşlar var denizin altı harikulade bir dünyadır, bunu o ortama girmeyen bilemez.Ben dalışta aldığım zevki hiç birşeyde alamıyorum, bunu tabi ki birtek dalış yapan insanlar bilir.Dalış çok zevkli ve bir o kadarda riskli bir spordur.Yuri Lipski tecrübeli bir dalgıçmış ama bir dalış kazası sonunda yaşamını kaybetti.Değişmeyen bir gerçek vardır ve o da şudur (dalış yapan arkadaşlar bu lafımı sakın unutmasınlar) '' İyi dalgıç yoktur, kurallara uyan dalgıç vardır''
quote:
Orijinalden alıntı: killer10
denizden soğudum adam resmen ölüyor kimse de yardım etmiyor
yapılan dalış trimix dalış değildir (şimdi trimix dalışı açıklamakta uzun iştir) hiç kimsenin o şahısa yardım edebilmesi söz konusu değildir, normal kuru hava barındıran tüp ile hiç kimse o derinliğe inmemelidir.Eğer ki inerse sonuç video da olan olay olur.Adam göz göre göre ölüyor bu kadar basit mi diyeceksin belki ama evet maalesef bu kadar basit dalışın kanunları ciddidir ve telafisi yoktur.
8 dakikada 90 metre dalıyor. Bence şüpheli. Her 10 metrede 1 atmosfer basınç vardır beyler. 1 dakikadan kısa sürede 10 metreye dalamazsın.
quote:
Orijinalden alıntı: SAS
8 dakikada 90 metre dalıyor. Bence şüpheli. Her 10 metrede 1 atmosfer basınç vardır beyler. 1 dakikadan kısa sürede 10 metreye dalamazsın.
1 dk 25 metre dalabilir.Senin bahsettiğin çıkışta 1 dk 10 metre (bu durum dalınan derinliğe ve dip süresine göre değişir)
quote:
Orijinalden alıntı: Delling
google a dalış kazası yazıp ilk linki izleyin asıl.
bu harbi +18
quote:
Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82
quote:
Orijinalden alıntı: SAS
1 dk 25 metre dalabilir.Senin bahsettiğin çıkışta 1 dk 10 metre (bu durum dalınan derinliğe ve dip süresine göre değişir)
mesela nuno gomes 318,25 metreye dalış yaptığında dalış süresi tam 12 saat 20 dakika sürmüştü.Fakat derinliğe inmesi sadece 14 dakika sürmüştür, vurgun yememek için yaptığı decolar ile dalış süresi 12 saati geçmiştir.Link buradahttp://en.wikipedia.org/wiki/Nuno_Gomes_(diver) buda dalış videosu meraklılar bakabilir o tüpler ne öyle demeyin sakın http://www.sualti.tv/video/312/Nuno-Gomes-318-Metre-D%C3%BCnya-Rekoru Fakat şu anda rekor Fransız dalgıç Pascal Bernabe'nin 330 metre.Aslında en derin olan şudur fakat scuba donanımı ile değil özel donanımla olduğu için ayrı tutulur tam tamına 610 metrehttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Navy_Diver4.jpg robot gibi ya adam kolunu oynatamaz bununla
quote:
Orijinalden alıntı: guRizingo
quote:
bu harbi +18
beyler izlemeyin gerçekten çok kötü
Arkadaşlar ölen kişi help help diye bağırıyor diyorsunuzda ben izledim bulamadım. Kaçıncı dk
olay çok eski adamın otopsisi falan yapılmıştır hadı dh bulun neden öldügünü
Adam suyun dibine çekilmiş gibi gözüküyor. 90 metreye güneş ışınlarının vardığını sanmıyorum zifiri karanlık ve hiçlik vardır ben 42 metreye indim max oraya inerken bile bir garip oldum. bu adamı düşününce onun yerinde olmak kabus gibi geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: rebelranger
quote:
quote:
bu harbi +18
Hocam o adamın yüzü ne öyle ya
Fake olabilir mi acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: Nicki_Olmayan_Adam
quote:
quote:
quote:
bu harbi +18
Fake olabilir mi acaba ?
valla bilmiyorum ama doktor eliyle yüzünü birleştirken hala nefes mı alıyor 2.kez izleyemedım
Hiç bi şey anlamadım ya ne oluyo
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
bu harbi +18
Fake olabilir mi acaba ?
valla bilmiyorum ama doktor eliyle yüzünü birleştirken hala nefes mı alıyor 2.kez izleyemedım
Hocam galiba o adam yaşıyormuş. Bir yerde okumuştum
quote:
Orijinalden alıntı: faruk_17
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
bu harbi +18
Fake olabilir mi acaba ?
araştırıyım ama gerçekten içim fena oldu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: faruk_17
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
bu harbi +18
Fake olabilir mi acaba ?
araştırıyım ama gerçekten içim fena oldu
O taşa vurmakla kafa o kadar dağıır mı yav
Bence fake ayrıca gerçek bile olsa o adamın yaşaması imkansız ağız burun yüz hiç bişey kalmamış çünkü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme