Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yalancıya bir "yaptırım" uygulanmadığı için böyle oluyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 12:5:0 > -
Bu ülkede nelerin nelerin önü kapatıldı da iki güne unutuldu.
Hiçbir şey olmaz, bugün yarın yazıp çizeriz sonra iki güne bunu da unuturuz.
-
Peki urunu reddetme almama ve ücretini ödememe durumun var midir? Gumruk musavirligi sacmaligiyla ugrasmamak icin Iade edebiliyor muyuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İthalatını yapayım desem üründen pahalı, iade edeyim desem o da kesin üründen pahalıya patlayacak. Devletimize hediye olarak almışım demekki o güzelim ürünleri,çok acı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne hakkını aldı da konuşuyorsun ?
Burada bir yasak yok istersen 10 tane ürün al ama ek vergisini ödeyerek...
-
İyi olmuş.
Vergi kaçırmanıza göz mü yumacaklardı ?
Cari açık sorunu sizlerin eğlence harcamanızdan daha önemli...
-
Yobazlar isyan etmedikçe bu ülkede bir şey değişmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yobazların Dışında Olanları da Bekliyoruz.
bu satıcı firmayla olan anlaşmanıza/sözleşmenize bağlı bir şey. bunu satıcı firmaya sormalısınız. örneğin amazon'un malları geri gidiyordu/iade oluyordu. ancak aliexpress'ten gelen bir üründe ise bunu yapmak çok zordu.
ancak gerçek şu ki buraya (gümrüğe) gelen bir ürünün geri gönderilmesi de ayrı bir masraftır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 12:25:8 > -
Gümrük Vergisini Ödüyoruz Ne Vergi Kaçırmdan Bahsediyorsun. Kaçak Mal Mı Getiriyoruz.
Vergi kaçırmak mı, dalga geçiyorsunuz heralde 😂😂😂😂
Her ürün gelirken zaten gümrük vergisine tabi tutuluyordu kardeşim, yurtdışından bir kere bile ürün almayıp gelip burda ahkam kesişlerinizden bıktık artık...
Yurtiçinde de aldığın ürünlerin bir kısmının yurtdışından geldiğini diğer üretilenlerin hammaddesinin yurtdışından geldiğini anlamanı beklemiyorum, profil foton ve cari açığın anlamını asla anlamamış beyninle mutluluklar...
Olmaz o %50 bir şey yapamaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Masal anlatmayın.
Türkiye'de satılan ürünleri gidip daha ucuza almak için dışarıdan sipariş edenler dolu burası.
Sıfır ıPhone telefon için başka ülkeye gidenler var biz her şeyin farkındayız.
Ölücü tayfaya darbe inmeye devam edecek.
-
Belki amazon bile bu yüzden sözleşmesini vs güncelleyebilir. Artık top tüketicide aldınız risk sizde, gümrükte kalırsa ben paranızı hiçbir şekilde iade etmem diyebilir. Ki evet çinli siteler böyle yapıyor. Satıcı ben ödemem diyor firma da mal gümrükte bekliyor satıcıya geri gitmemiş diye refund'ı da onaylamıyor öyle paranız çöpe gidiyor.
Yani şu durumda yapılabilecek en mantıklı şey ya hiç yurtdışına bulaşmadan alışveriş yapmamak olacak. Ya da n11 hepsiburada gibi firmalar yurtdışından satış yapıyorlar onlardan tercih edilebilir ama fiyatlar tabi çok değişmiyor. Yani tamamen yasaklamıyorlar alışverişi ama belli ki de hiç alışveriş yapmayasın diye de uğraşılıyor.
-
3500 TL'ye Amazon İngiltere'den ilk çıktığında Series S almıştım, 2021 yılında amazon Fransa'dan rtx 2060 almıştım. 3 ay önce de aliexpressten Bluetooth kulaklık almıştım. Son vurgunummuş, bilmiyordum.
Türk halkı bu muameleyi hak etmiyor. Umarım en kısa zamanda devran döner.
yok, amazon 30 euro üstünü artık hiçbir şekilde göndermeyecektir.
-
Ayın 21’inden önce varış yaparsa sıkıntı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cari açık sorunu varken dışarıya fazladan harcayacak 1 dolarımız yok...
Bunu hala anlayamıyorsunuz demek ki...
Ayrıca boş yere beddua etme kimse senin cebinden para çalmıyor saçma sapan yazıyorsunuz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 6 Ağustos 2024; 12:32:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X