Olacağını sanmam, o tip ürünleri özel bir yolla gönderiyorsun, tam ismini şu an hatırlayamıyorum ama “servis amaçlı ithalat/ihracat” gibisinden bir adı olması lazım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (11. sayfa)
-
-
acaba ne zaman dur diyeceğiz ne zaman?
-
Geçen sene joystick ısmarladım , güzellerinden olsun hak ettim diyerek 2000 euro verdim , bunu duyan devletimiz git kendine müşavir bul dedi , sonuç şurada ;
ye ait oluşabilecek ortalama gümrük masraflarınız aşağıdaki gibidir.
Vergiler Toplamı: 16.120,38 TL.
Müşavirlik Hizmeti: 1.560,00 TL.
Küşat Hizmet Bedeli: 805,00 TL.
Diğer Giderler: 3.500,00 TL.(Ardiye masraflarınız, muayene ve depo içerisinde ortaya çıkabilecek diğer hizmet bedellerini kapsamaktadır, + veya – olarak değişiklik göstermektedir.)
Tareks Başvuru Bedeli: 500,00 TL.
Tareks Hizmet Bedeli: 805,00 TL
Toplam Masraf: 23.290,38 TL.
Denetime düşmesi halinde 8.000 TL Tareks Denetim ücreti tarafınızdan talep edilecektir.
-
ne oldu peki hocam geri gönderebildiniz mi yoksa bu tutarı ödediniz mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten şöyle de oluyordu mesela yurtdışı ürün çin satıcıyı alıyorsunuz orada ithalat gümrük bedeli kargo vs yazmıyor düz ürünün bedelini sizden alıyor. Kargo bir geliyor kapıda haşırt the blackboard gümrük vergisi bilmemnesi hepsini kapıda alıyorlar. Ha almıyorum derseniz geri gidene kadar da amazon artık parayı ne zaman iade eder veya etmez mi ? orası da meçhul. Ha 30 euro üstü zaten bela o olay bitti dediğiniz gibi.
-
Harika..
Başka yollar var mı? Onları da kitleyecekler.
Sen kardeşim, sen zorla ahlaksız Türk tüccarların kucağına mahkum edileceksin.
Halk düşmanı bunlar, harami. Azdan çok, çoktan hiç alırlar. Bunlar iyi günler. Daha cebinizde para var, kredi kartı var. Onlar da gidecek. Adım adım hepsi gidecek.
Ultra zenginler mi? Onlara dokunmayacaklar. Zira ultra zenginse birileri bu ülkede, iktidarın yanındadır zaten.
-
3. Dünya ülkesinden , 4. dünya ülkesine doğru yolculuk başladı. Yakında nefes vergisi de gelse şaşırmayız.
-
Bu Ülkeye ve Halka Zarar Veren Ne Kadar Tayfa Varsa Hepsinin Başına İnsin...
Türkiye de 8 bine satılan mal Yurt Dışından Yarı Fiyatina Alınabiliyorsa Bunda Bir İşgüzarlık Var Demektir... Bu Ürünün İthalatını Yapan Fırsatçılara İmkan Verenlere Yuh Olsun Yazıklar Olsun
Ödedim, aslında mantıken geri göndermem lazımdı fakat inat işin içine girdi , ciddi manada 2 gün bekledim malı gümrükte yattım kalktım tayakadın yollarını ezberledim aldım.
fakat daha da almam sanırım , hükümet değişince bakarsın bu yasalar da değişir o zaman hayatımıza devam ederiz.
onun harici eğer ben yine de alırım müşavir de tutarım diyene bildiğim kadarını yazayım, müşavir kimsenin üç kuruşluk malına bakmaz, uğraşmaz cevap bile vermez, gider milyonluk iş kovalar. Şahsi ufak tefek mallar rakamlar için yalvarır durursunuz.
-
teşekkürler
-
Ne %50 miş arkadaş. Millet inliyor kime baksam geçim derdi. Depresyon Ne Ararsan Var...
Artık sanırım %20 25. O da el mecbur o şekilde geçinen, devran dönerse dört duvara alışamayacağını düşünenler..
-
Milletini duvara çekip boğazını sıkmış durumdalar...
Yazık hala bunları savunanlar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aliexpress bütün kargolar bu ara hep hızlımı geliyor?
tahmini teslimat 20 ağustos yazıyor dünkü siparişimde bu adrese teslimat tarihi dimi
gümrüğe herhalde 3-5 gün önce girdiği hesap ediliyor
-
Merhaba,
Dün Temu'dan 2000 liralık sipariş vermiştim. Henüz kargoya verilmemiş. İptal mi edeyim, yoksa Türkiye'ye 21 Ağustos öncesi ulaşır mı? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu biz bilemeyiz, ama kargo gecikirse havaya buharlaşacak olan sizin 2000 tl'niz... ben olsam iptal ederdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 12:57:5 > -
Ne diyeyim, Allah, bunların gani gani belasını versin. Sırf kendi yandaş namussuz tüccarları zenginleşsin diye yapıyorlar şunu. Onlar getirip, size istedikleri fiyattan iteleyebilsinler diye. Yoksa gelen malın vergisini nasılsa veriyorduk. Mesele vergi almak falan değil, yandaş namussuz tüccarları korumak... Oradan $1 a getirip burada $20 a itelemek istiyorlar. Mesele o.
profil fotosuna bak akıl arama
-
Teşekkür ederim. Peki Temu'daki gönderiyi hızlandır seçeneğinin teslimat süresine etkisi olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X