Şimdi Ara

Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ahmets10 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
604
Cevap
9
Favori
27.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ucuz alışveriş sitelerinin gündem olmasının ardından 4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar 21 Ağustos'ta yürürlüğe girecek

Amazon, Aliexpress ve Temu gibi e-ticaret sitelerinden yurt dışı alışveriş oranı yakın zamanda oldukça artmıştı. Son haftalarda ilgi odağı haline gelen Temu’nun ilgi çekmesinin temel nedeni ise ürünlerin fiyatlarının bir hayli uygun olmasıydı. Fakat yeni kararla yurt dışından alışveriş dönemi ve tüm bu ilgi son bulacak gibi.

Ayrıca Bkz.TEMU hakkında bilinmesi gerekenler - Yurt dışı alışverişim! 

Yeni karara göre yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro’dan 30 Euro seviyesine düşürüldü. Mevcut uygulamada alışveriş yaptığınız zaman 150 Euro limitini geçtiğiniz zaman aldığınız ürünlerin gümrükten geçmesi mümkün olmuyordu. Şimdi ise bu limit 30 Euro seviyesine kadar düşmüş oldu. 5 katına kadar daha düşük bir limit olması yurt dışından yapılan alışverişleri doğrudan etkileyecektir.

Vergiler için yükseltme kararı

Limitlerin değişmesi dışında yurt dışından gelen kargolara uygulanan vergiler için de bir artış söz konusu olacak. İşte yeni oranlar:

• Bu değişikliğe göre Avrupa Birliği’nden gelen kargolarda vergi yüzde 18 yerine yüzde 30 olarak uygulanacak.

• AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise vergi yüzde 30 seviyesinden yüzde 60 seviyesine çıkarıldı.

Karar sonrası özellikle Çinli alışveriş sitelerine olan ilginin düşeceği düşünülüyor. Zira ürün ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun 30 Euro limiti geçilemeyecek. Üzerine daha fazla vergi alınmasıyla beraber fiyat avantajı ortadan kalkmış olacak.

• Bunu bile savunanlar var, ya azıcık izan kardeşim azıcık izan.

Araba alırsın 1 kendine 2 devlete
    Telefon alırsın 1 kendine 1 devlete
    İçki içeyim dersin 1 kendine alırsın 5 devlete
    Gıda pahalılığını, giyim kuşam pahalılığını geçtim, kur olmuş 35 lira, 100 dolarlık dandik bir klavye olmuş 3500 lira, gencim yazın pc konsol oynayayım diyorsun ki onları alabilecek kadar şanslıysan tabi, oyun alacaksın 2000 3000 lira

Azıcık kafa dağıtayım diyorsun, beyefendilerin egosu incinmiş diye instagrama bile bakamıyorsun, çıkayım Bi kahve içeyim diyorsun yapamıyorsun, ne istiyorsunuz siz bu ülkenin gençliğinden ya?

Evet bunları savunanlara söylüyorum bunu, ne istiyorsunuz?? Teknoloji geliştirmek için yurtdışından bir sürü ürün getirip burada birşeyler yapmaya çalışan çocukları hiç mi düşünmüyorsunuz? Herkesin limon sıkacağı, tüy toplayıcı sipariş ettiğini mi düşünüyorsunuz dışarıdan?

500 liralık şeye 1500 lira ödemek zorunda mı bu ülkenin genci, sende yap 500 lira, kim niye çinden Almanyadan 15 gün ürün beklesin?

Mercimeğinden pirincine etinden nohutuna herşeyi ithal etsin devlet, üretimi boşversin, ama senin yurtdışından yapacağın kıytırık alışverişi resmen suç ilan etsin, bunun anlamı o, kusura bakmasın kimse.

Yeter kardeşim ya, azıcık bir olsun insanlar, tamam erdoğan'ı seviyorsun, akpyi seviyorsun ama herşeyleri doğru olamaz değil mi? Bir şeylerine de yanlış diyin be kardeşim, ölmezsiniz, akpliğiniz zarar görmez, erdoğancılığınız sakatlanmaz

Bakın bu ülkenin gençlerinin çocuklarının ahı üstünüze olacak zaten, azıcık şu çocukları düşünün.

Yurtdışından tek ürün bile almamış biri olarak söylüyorum bunları, azıcık izan yahu
  • Ekonomi bitti sıra mabadımızda galiba yada ona giçireli çokmu olmuştu emin değilim artık
  • Güncellleme: Temu sipariş minumum limitini 20 Euroya indirdi, 30 toplam ürün fiyatı Euroyu geçmeyecek şekilde siparişinizi verebilirsiniz. 20 ağustos öncesi gümrüğe girerse sadece %30, sonrasında girerse ek %30 daha vergi ödersiniz.

İmkanı yok bu saatten sonrakiler gümrükten geçmez benden demesi. Az bi işleyişi bilen o kargoların bilerek gümrüğünün yavaş yapıldığını bilir. Sipariş verecekler iyi düşünsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 6 Ağustos 2024; 15:3:47 >
  • Bir hükümet düşünün ki halkının tüm keyfini, eğlencesini, kişisel hobisini elinden alan, modern köleliği getiren, nefes almaktan başka aktivite yapmasını istemeyen...

Kanı çekilmiş sinek gibi yaşıcaz sanırım bu saatten sonra. Yazık...
  • Kulağımızın arkasını 4. tura dönüyorlar. Yıkanmayla geçecek bir şey değil bu. Zımparayla iyice kazımak lazım.
  • Şeyh Edebali'nin "Milleti yaşat ki Devlet yaşasın", lafını çok yanlış anlamışlar. Zaten ölmüş olan milletin cesedi üzerinde tepiniliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 6 Ağustos 2024; 03:53:06 >
  • Temu da zaten minimum alışveriş limiti vergi hariç 2.000 tl ye çıkarıldı. Bu 30 euro üzerine %60 vergi bindirmeleri olayın fişini tamamen çekmiş oldu.
    Sebep olan herkese beddua ediyorum.
    Bunlara oy verenlerin da yatacak yeri yok.
  • Sizin ben yapacağınız işe tüküreyim
  • Yorum yazanlar üretim adına ne yaptınız?
  • DEWAMKEEE!
  • MuraT69Turab M kullanıcısına yanıt
    İlla herkes üretim mi yapmak zorunda? Bu nasıl bir zihniyet?

Üretim sahasını ve imkanını devlet yapacak, halk da hükümetin yanında olacak ve o üretimin bir parçası olacak...

Halkın her biri üretim yapacak diye birşey mi var ya 😂

Hepsini geçtim bu yasa üretim yapanı da etkileyecek, üretim yapan hammaddesini de yurtdışından aldığı için haliyle ürettiği parça da zamlanacak, bu silsilenin sonunda hepimiz etkileneceğiz, sen dahil...
  • Bu şaka olmalı?
  • sınırı düşürmek mantıklı da vergiyi arttırmak ülkedeki ithalatcilara yarar fiyati şisirip satarlar o biraz sıkıntı
  • Bunu bile savunanlar var, ya azıcık izan kardeşim azıcık izan.

Araba alırsın 1 kendine 2 devlete
    Telefon alırsın 1 kendine 1 devlete
    İçki içeyim dersin 1 kendine alırsın 5 devlete
    Gıda pahalılığını, giyim kuşam pahalılığını geçtim, kur olmuş 35 lira, 100 dolarlık dandik bir klavye olmuş 3500 lira, gencim yazın pc konsol oynayayım diyorsun ki onları alabilecek kadar şanslıysan tabi, oyun alacaksın 2000 3000 lira

Azıcık kafa dağıtayım diyorsun, beyefendilerin egosu incinmiş diye instagrama bile bakamıyorsun, çıkayım Bi kahve içeyim diyorsun yapamıyorsun, ne istiyorsunuz siz bu ülkenin gençliğinden ya?

Evet bunları savunanlara söylüyorum bunu, ne istiyorsunuz?? Teknoloji geliştirmek için yurtdışından bir sürü ürün getirip burada birşeyler yapmaya çalışan çocukları hiç mi düşünmüyorsunuz? Herkesin limon sıkacağı, tüy toplayıcı sipariş ettiğini mi düşünüyorsunuz dışarıdan?

500 liralık şeye 1500 lira ödemek zorunda mı bu ülkenin genci, sende yap 500 lira, kim niye çinden Almanyadan 15 gün ürün beklesin?

Mercimeğinden pirincine etinden nohutuna herşeyi ithal etsin devlet, üretimi boşversin, ama senin yurtdışından yapacağın kıytırık alışverişi resmen suç ilan etsin, bunun anlamı o, kusura bakmasın kimse.

Yeter kardeşim ya, azıcık bir olsun insanlar, tamam erdoğan'ı seviyorsun, akpyi seviyorsun ama herşeyleri doğru olamaz değil mi? Bir şeylerine de yanlış diyin be kardeşim, ölmezsiniz, akpliğiniz zarar görmez, erdoğancılığınız sakatlanmaz

Bakın bu ülkenin gençlerinin çocuklarının ahı üstünüze olacak zaten, azıcık şu çocukları düşünün.

Yurtdışından tek ürün bile almamış biri olarak söylüyorum bunları, azıcık izan yahu

• ulan yeter artık be yasaklarınızı batsın yasaklamaktan baska bir halt bildiğiniz yok

• Yerel pazaryerlerinin ardı tutuşmuş demekki hemen bakanla halletmişler işi

Ekonomiyi bitiren siyaset

Acısını bizden çıkartmaya çalışan ingiliz vatandaşı

Neyse devam bakalım

Temu 30 dolara siparişi açsın yine dışarıdan pahalıya bile olsa alacağım nasıl olsa

Hadi temu aç ucuz siparişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Ağustos 2024; 6:39:0 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.