Şimdi Ara

Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
10
Favori
27.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizi bitirdiniz be. Boğuluyoruz artık yeter ya 😡😡😡

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

Yanlış konuşarak insanları yanıltıyorsunuz. Gümrük faturayı kontrol ediyor ve orada sipariş tarihi belirtiliyor. Gümrük sipariş tarihi ne zaman olduğunu görüyor, biliyor. Göremezse sipariş tarihi de şu an önem taşıdığından sizden fatura istenir oradan bakılır. Derseniz ki art niyetli kişi ilgilenmez, bakmaz ona bir şey diyemem. Ama bu gümrük memurunun görevidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuraT69Turab M kullanıcısına yanıt
    Sen hayatında 20 dönüm buğday tarlasını biçtirmek daha masraflı diye sürdün mü ? Çiftçinin iflah ını kuruttular,mazot olmuş 46 lira, gübrenin çuvalı 3000 sen budayı ithal edip, ihracat yasağı getirip, çiftçiyi öldürenden yanasın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Halk olarak gücün bizde olduğunu unutmamalıyız.Yandas ne kadar firma varsa boykot etmeliyiz. Ağlayıp sizlanmak hiçbir işe yaramaz. Bunların en hassas oldukları şey cepleri.
    Ancak böyle yola gelirler.

• Bio kullanıcısına yanıt

Yurt içinden aklınıza gelecek ne varsa marketteki temel gıda ihtiyaçları dışında alışveriş yapılmayacak ve TL olan tüm paralar döviz yapılırsa en güzel cevap verilir. Kendi yarattıkları zenginler kendi arasında alışveriş yapmaya devam etsin. Her yere yetemeyecekleri için tüm ticaret komple çöksün, dükkanlar kapatılsın anca böyle yola gelinir. Maalesef hep dedik otv araba yükselttiler almayın, telefon vergi yükselttiler almayın, konsollara ve diğer tüm fahiş fiyatları ürünleri desteklemeyin yok halkımız anlamadı. Benim zevkim dedi. Zevkin sonu işte bu oldu.

• siz de bilmediğiniz konularda yorum yapıp insanları yanıltıyorsunuz.

ithalat işlemi gümrüğe giriş tarihine göre yapılır, fatura tarihine, kargo tarihine veya sipariş tarihine göre YAPILMAZ.

çünkü mevzuatta "sipariş tarihine göre uygulama" diye bir şey YOKTUR. ürün gümrüğe hangi tarihte girerse o tarihteki mevzuat uygulanır.

siz konuya o kadar yabancı, o kadar uzaksınız ki bir muhafaza memurunun sipariş tarihine bakıp, örn. 22 Ağustos tarihinde "geçmiş ve yürürlükte olmayan" bir mevzuata göre işlem yapabileceğini zannediyorsunuz.

kendinizden çok eminseniz 20 ağustos'ta 150 euroluk bir sipariş verin bakalım geldiğinde kargonuz hangi uygulamaya tabi olacak? sonucunu da buradan paylaşın hep beraber görelim bakalım ne olacağını... nasılsa kendinizden çok eminsiniz ve insanları yanıltan benim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 14:34:4 >
  • keb@nlı23 K kullanıcısına yanıt

Yahu zeki kardeşim ekonomi sadece bir nedeni insanların hukuksuzluk altında ezilmesinden tut mülteci sorununa kadar bir çok birikmişlik sonucu gittiğimiz istikamet belli sanki ben çok darbe yada iç karışıklık istiyormuşum gibi bir tehtid ediyorsun sanki sizden başka kimse vatanı sevmiyor ...

• Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı

Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen 150 Avro olan eşya kıymeti, 30 Avro'ya indirildi ve alınacak maktu gümrük vergisi AB ülkelerden gelmesi durumunda yüzde %20'den % 30'a, diğer ülkelerden gelmesi durumunda ise yüzde %30'dan %'60 yükseldi.

Özetle; bugüne kadar vergi ödenmeden ulaştırılan 150 EUR'a kadar her gönderi artık 30 EUR'yu geçemeyecek, geçtiği anda yukarıdaki maktu vergiler ödenerek yada gümrük beyannamesi açılarak ithalatı yapılacak. 

• Allah Allah hic de oyle bir iktidara benzemiyorlardi sasirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim sorunumuz vergiyi çok almakta yoksa ürünlerin normal fiyatı ortalama düzeyde.Urunu üreten distribütörü fabrikası vergi kadar pay alamiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abi ayıptır ya, yemin ediyorum ayıptır. 150 euro zaten düşük kalıyordu. Tutmuş hem onu 30'a düşürmüş hem de kargoyu %30'dan %60'a çıkarmış. Bi saat hobimiz vardı, amazondan çinden ucuz yollu alıp zevk aldığımız, onun da içine sıçtılar yani. Püh size be.

• sething S kullanıcısına yanıt

Hocam sil yorumunu, bir sürü kral yalayicisi, hayvandan aşagi yalak var. Sikayet ederler başina dert alma.

Delirmemek elde degil. Içimden ne kadar sövüyorum neler diyorum tahmin bile edemezsin.

Bize bahşedelmiş, dunyanin en kadim cografyasinda demokrasisi, laikligi ile 4 4 luk ulkenin içine ettiler. Ve biz sustuk. Kabahati sadece öldürende de aramiyorum artik. Esek olunca semer vurani bol olur.

• Heyea kullanıcısına yanıt

hoşça kal san martin, güle güle seestern, kendine iyi bak steeldive...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 14:43:12 >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Genclerin uapmasi lazim. Yapamayacaklarini dusukdukleri icin boyleler zaten. Demokratik sekilde anayasal protesto hakkini her gencin kullanmasi lazim. Bu adamlardan ancak be ancak gençler kurtarir ulkeyi.

• Ülkede kültür sanat hobi diye bir şey kalmadı, yurt dışı kapısınıda kapattılar, ne yapsın bu insanlar düz duvara mı tırmansınlar.

• Erken seçim diye tutturacağız. Yeni gelene de yurt dışı limiti artırmaya çalışacağız ve Suriyeleri göndermeyi çalışacağız. Öbür türlü nefes alacağımız yok. Benim kaybedecek zamanım kalmadı. Bir an önce erken seçim için zorlamak lazım. İşin kötü kısmı erken seçimi şuanda kimse istemiyor. Bu ülkede niyeti bozdum bozacağım sanki.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Bu dediklerinin hepsi, oy vermeyenleri yani kurunun yaninda yaşı yakan kararlar.

Arap kesime bir şey olduğu yok. Onlar bimden kulaklik alip, otoban kenarinda mangalda patates yiyorlar. Salvarla da derede suya girdi mi degme keyiflerine, 5.kalite bktan çayini da yudumladiginda dunyada omdan mutlusu da yoktur.

• 2028'e kadar nasıl zaman geçecek hiç bilmiyorum. 30 euro nedir, vergisini zaten fazlasıyla alıyorsun sal gitsin.

Türkiyede bulamadığımız ürünleri nasıl alacağız, herşey Türkiyede bulunamıyor ki? Türkiyede aynısı satılmayan bir ürünse istisna eklemeleri gerekiyor.

Ülkeyi tamamen açık hava hapishanesine çevirdiler, herşey yasak herşey aşırı yüksek vergili. Çevre ülkelerde mutlu mesut yaşayan insanlara bakıp iç geçiriyoruz anca.

• Voleybol yüzümüzü biraz güldürüyor, bence onu da kapatmalılar. Hayattan zevk almamız kesinlikle yasaklanmalı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.