Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 rakamını nasıl belirlediler? Neden 22?
    Ekleme: Avrupa birliğinin genelinde rakam 22 ymiş. O nedenleymiş. Miş Muş. Eyy avrupa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 1 Şubat 2018; 9:28:50 >
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Biz görür müyüz acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmas, pırlanta, yat, tekne ve kotrada ithalatında ne gümrük var, ne de KDV var.
    Pırlanta еlmastan işleniуor. Elmas iki sınıfa ayrılıyor. Birinci sınıf sanayi uygulamalarına yatkın olanlar, ikinci sınıf ise pırlanta (zіynet eşyası) yapımına uygun. Mevzuata göre ziynet eşyaѕı уapımına uуgun olan elmаsа %20 ÖTV var. Yani ben, içeride pırlantayı üretmeye kalksam hаmmаddesine %20 ÖTV ödeyeceğim. Hâlbuki pırlantayı mücevher оlarak ithal еtsеm hіçbіr vergi vеrmеyеcеğim.

Biz de sade vatandaş olarak yurt dışından ürün alsak sınırımız 22 euro ..Birileri yine cebini doldururken yine bizim sırtımıza biniyor..
  • Dolar, euro bu seviyelerdeyken zaten bir fazla bir şey alamaz olduk. Önce TL' nin değer kazanması lazım. %18 vergiyi herkes verir ama önce ülkeyi kurtarsınlar resmen batıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimurat07

Dolar, euro bu seviyelerdeyken zaten bir fazla bir şey alamaz olduk. Önce TL' nin değer kazanması lazım. %18 vergiyi herkes verir ama önce ülkeyi kurtarsınlar resmen batıyoruz.

Doğru bir bakış açısı.
    Dolar bu seviyelere çıktıktan sonra yurt dışından ne almışım diye baktım hep 3-5 dolarlık ürünler. 10 dolarlık ürüne bile yanaş(a)mamışım.
    Aman beni duyup da sınırı 5 euroya düşürmesinler.
  • Bakanlar kurulu Gümrük Bakanlığına garanti versin, yıllık 1 milyar Euro gümrük vergisi garantisi, eğer yurtdışı alışveriş yapanlar bu rakama ulaşamazsa alışveriş yapmayanlardan aradaki fark tahsil edilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illusive Man

Şikayet edip elden bişey gelmiyor diyenler tepkinizi sandıkta gösterseniz böyle olmayacaktı

Bunlara oy veren kesim belli. Onlarda ne anlasın yurt dışından internetle yapılan alışverişi.

• Kiyamet kopsada kurtulsak tumden Kuzey Kore bile bizden sansli en azindan disardan fuze almiyor kendileri uretiyor.sordan amariga kiskaniyo bzi.Yaw he he he

• quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Daha durun birde bunun üstüne yurdışı sitelerinden yapacağınız alışverişlerden yüzde onsekiz kdv gibi bir vergi alınacaktı. Yakında oda başlar bu sitelerde yakında Türkiye'ye kargo gönderimini kısıtlarlar diye tahmin ediyorum.

Ozaman turkiyeden alinir neden yurtdisindan alinsin ki

• Adamların amaçlarıda bu zaten Türkiye 'den aldırtmak. Buradaki e ticaret siteleri açgözlülükleri yüzünden baktılar müşteri yurtdışından alışveriş yapıyor gittiler bunun engellenmesi için hükümete ağladılar büyük ihtimal. Hükümetinde işine geldi meyveli sodadan bile ötv alanlardan ne beklersinki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kankixx123

Bak bak yaptıkları uygulamayı görüyor musun? Ulan gümrük sınırı koyuyorsun bari onu Türk parasıyla yap! O bile Euro. Yetmez elalem 4G'ye geçtiyse biz de nasıl sözde 4.5G'ye geçtiysek bunda da elalem 22 Euro sınır koyuyorsa biz de 19.5 Euro sınır koyalım. Ne fark var aramızda. Avrupa bizi kıskanıyor. Ayrıca adamların alım gücüyle bizimki bir mi? 22 Euro geçerse de adamlara dokunmuyor ki. 2 kere alışveriş yaptım. Her yaptığım alışverişin ardından gümrük vergisi sınırı düştü. Bende mi var birşey? Son olarak ülkede herhalde kimse kaliteli müzik dinlemiyordur. Ne gerek var! Baştakiler de müzikten anlamadığı için ses sistemlerindeki bu vergi bu yüzden uçmuştur. Basın parayı gitsin zaten anlamıyorum...

Örn: https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.amazon.com/Sony-XB950B1-Wireless-Headphones-Control/dp/B01N5UVZBP&ved=2ahUKEwimi8Tsj4PZAhWI6CwKHVLPCcEQFjAAegQIERAB&usg=AOvVaw04ghlluR_lU7RUw8C0dslT

Ürün fiyatı 148 dolar, vergisi 74 dolar. Bu gene iyi. Bir önceki serisinde 129 dolar fiyat ve 100 küsür dolar vergi vardı...

Bu neyin vergisi

• Öro 10 lira olursa yalnız 220 Tl'lik mal alabiliyorsunuz. Bu konuda az çaba göstermiyor hükümetimiz. Hükümetin bu yöndeki çabalarını takdir etmeyen fedöcüdür herocudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 1 Şubat 2018; 10:21:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzunEsmer

Ali’de satıcıyla anlaşıp ürünü gift veya 20 € olarak göstertip alışveriş yapanları nasıl engelleyecekler

Ürün çok spesifik bir ürün değilse zaten gümrük memurları biliyor fiyatını üç aşağı beş yukarı. Bir gün eşime bir ayakkabı almıştım gümrükten aradılar " biz bu ürüne fiyat biçemiyoruz" diye benden kredi kartı ödeme bilgisini istediler. Ürün TR de 5000 lira civarıydı. Ben 70 dolara almıştım. O zaman limit 75 Euro du yırtmıştım.

Bu güne kadar yüzlerce alışveriş yaptım. DHL ile yollatmayın her ürün ile ilgili beyanname istiyorlar. En rahatı yine PTT yolu ile gelen çoğu zaman bakmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Adamların amaçlarıda bu zaten Türkiye 'den aldırtmak. Buradaki e ticaret siteleri açgözlülükleri yüzünden baktılar müşteri yurtdışından alışveriş yapıyor gittiler bunun engellenmesi için hükümete ağladılar büyük ihtimal. Hükümetinde işine geldi meyveli sodadan bile ötv alanlardan ne beklersinki.

Sorun o da degil.

Istedigin birseyi yurticinde bulamiyorsun zaten. Kaliteli usb kablo ya da bir markanin hdmi kablosu. Bizde hep kalitesiz dusuk urunler oldugu icin bulamiyoruz

• Bu işin altında Doğuş Holding yoksa dişimi kırarım.

• Sen gidipte kaliteli malı uygun fiyata yurtdışından alırsan buradaki e ticaret sitelerinin kalitesiz pahalı mallarıda ellerinde patlıyor. Ondan sonrada gidip satış yapamıyoruz diye ağlıyorlar. Zaten tüketiciyi düşünen yok devletmi düşünecek bizi.

• 75 euro iyiydi, ufak tefek olta malzemesi oyuncak vs alabiliyorduk.

• Milleti iyiden iyiye esnafın kucağına atıyorlar.
  • Dayama döşemeye devam

• Mutsuzluk konusunda Afrika ile yarışıyoruz. Ülkenin içini artık nasıl boşalttılarsa, alım gücü dibi boyladı. O kadar bütçe açığı veriyorlar ki, gençlerin 3 kuruşluk yurt dışı alışverişine göz diktiler. Yazık la kimin ülkesiyse

İyice kafayı yedik

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.