Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gümrük memurları totosunu kaldırıp paketleri incelemediği sürece aldığımız yüzlerce liralık ürünler yine gelecek bize

Olay kendi memurunda bitiyor

Memuru adam etmedikleri sürece bu yasakların hiçbir yükümlülüğü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

İsterse 5 euro ya düşürsün

Gümrük memurları totosunu kaldırıp paketleri incelemediği sürece aldığımız yüzlerce liralık ürünler yine gelecek bize

Olay kendi memurunda bitiyor

Memuru adam etmedikleri sürece bu yasakların hiçbir yükümlülüğü yok

sağol hoca yetkililer okusun çok güzel akıl vermişsin,bakan olacak adamsın..
  • Geçen gün " xbox one s beyaz gamepad " alacaktım, gittim vatan'ı, d&r'ı gezdim 350 lira, lan dedim pahalı, neyse sonra amazon'a baktım benden aldıkları vergi ile tam 348 liraya geliyor, vazgeçmiştim.

Şu haberden sonra tepemin tası attı, 100 lira vergiyi ödeme pahasına gidip amazon'dan verdim siparişi, sırf bu çakal teknoloji marketler kazanamasın diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi bir ülke oldu bu Türkiye.
  • Bir offshore şirketten hesabına 15 milyon dolar para gelsin.. vergi-> "0"
    Türkiye'de bulamadığın 50 usd lik bir şeyi yurt dışından al.. gel bakalım vergi ver..

Çifçinin mazotundan ÖTV al ama Zenginin yatına koyduğu mazottan ÖTV alma... Şaka gibi ama gerçek..

Bunlar daha iyi günlerimiz.. daha durun çöküş yeni başlıyor...
    Bu kadar beceriksiz cahillerden kurulu yönetim ile bu ülke daha ne kadar dayanabilir sanıyorsunuz..
    Cari açık bu ay rekor kırdı..

Yetmez ama evvveeeeettt
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Konu gümrükteki vergi sınırı sen ne anlatıyosun yok araba yok gazozun vergisi boş konuşacaksan hiç cevap verme.

Yok gayet mantıklı cevap vermiş, sen anlamamışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gün de güzel bir haber okuyalım. Allah'ın bir günü.

• Arkadaşlar birçoğunuzun tepkisini anlayabiliyorum. Ancak yapılan bu uygulamalar tüm dünya ülkelerinde bir zorunluluktur. Özellikle bizim gibi dış ticaret açığı veren ülkeler. Kaleminden, kahve kupasına kadar her şeyimizi yurtdışından ithal edersek ve buna bir sınırlama getirilmezse bu açık daha da artar. Lütfen bu tür konularda ülke menfaatlerini gözeterek hareket edelim. İthalatçılar da işlerinin hakkını versinler. Soygunculuk yaparak milleti ithalata yönlendirmesin.
  • Batuhan Apatay kullanıcısına yanıt
    Eskiden de öyleydi aiı kalkancı vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Avrupayı örnek alıyoruz daha ne şikayet ediyosun derdiniz muhalif olayımda ne olursa olsun

Avrupa'da gazozdan ÖTV alınıyor mu?

Arabada bu kadar vergi var mı?

O zaman tüm vergiler Avrupa ile eşit olsun.

😁😁😁😁

İnsanlara cevap veremeyeceği , anlayamadığı soruları sormamak lazım..

Bir de alıntı yapmadan cevap verin bir zahmet.
  • eli çinlisi o kadar uğraşıp ip kamera yapmış, bunu dünyanın öbür ucundan kargo ücreti almadan yolluyor. yolladıktan sonra da görüntüyü online görebilmen için sana bir application vermiş ve bunu da gösterebilmek için server hizmeti veriyor vs. aldıkları ücret 30-35 dolar.

yine aynı elin çinlisi süper kalitede araç şarj aleti yapmış ve ben bu şarj cizhazı ile kamerayı aynı gün farklı satıcılardan sipariş ettim. toplam ücret 30 euroyu 1-2 euro geçmiş, şans eseri ikisi de aynı gün kargoya vermiş ve aynı zamanda bizim gümrüğe ulaşmışlar. vesselam isim aynı olduğundan farketmiş bizim gümrük ve benden 34 lira para aldılar.

şu yukarıdaki hizmete ve verilen paraya bak. birde bizim sisteme. adam o kadar arge yapıp, teknolojisi ile üretip, lojistiği ile evine kadar getirip belki 30 lira kazanmıyorken bizim ülkemiz vermediği onlarca hizmetin karşılığı olarak benden 34 lira kazanıyor.

ha şimdi çıkıp avrupa da vergi alıyor vs diyecek arkadaşlar önce çıkıp bi avrupayı gezsinler, boş konuşmasınlar.

• Daha çokkkk Evett daha derineee

• 75 den düştüğünde bizi etkilediydi suan isterse 1 dolara düşürsün etkilemez :D alıcam herşey en az 50 60 dolarlardan başlıyo zaten seve seve ödüyoz vergisini
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğinizi anladım.
  • Hala bizim gibi cari açık veren ülkeler diyerek söze başlayan onlar var vah ki ne vah halimize internetten kısa bir arama ile ülkede cari açığı körükleyen kalemlerin senin aldığın cep telefonu pc vb. Gibi teknolojik aletler olmadığını anlayabilirsiniz.

Bu ülkenin cari açığını oluşturan iki temel unsur var birincisi enerji ithalatı ikincisi de ara mamül hammadde cari açığın yaklaşık %60 ını sadece bu iki kalem oluşturuyor a benim güzel evladım

Sen petrol ithal eden bir ülkesin sen iplik ithal eden bir ülkesin sen demir çelik ithal eden bir ülkesin a benim saf kardeşim

Ülkede üretim yok demir alırsın makina yapar satarsın ithalatın erir sen iplik alırsın tekstil ihraç edersin ithalatın bunun içinde erir ancak petrol alıp bunu ülke içinde kullanıyorsun bunun karşılığında yurt dışına bişey satamadıktan sonra cari açık senin aldığın 30 avroluk ürünlemi kapanacak türkiyede direk ithal edilen teknoloji ürünlerinin cari açıktaki payı %3 bile değil

Üretip satmadan istersen hiçbir şey ithalat etme gene açık verirsin güzel kardeşim

İnşaata betona teşvik edeceğine insanları ihracata üretime istihdama katkı yapsalardı onlarca yıl suan hiçbirşey böyle olmazdı

Sorun hükümetin kısa yoldan lale devri yaşatmak istemesi ne oldu deniz bitti kara göründü isterse sıfır lira yapsın vergisini verip alabilceğim herşeyi yurtdışından getireceğim neden çünkü rantı varetme üstüne kurulu bir sisteme ancak böyle dur denir.

Bir yerde akp varsa unutmayın orda rant vardır

• vay arkadaş bir gün sevinecek bir şey çıkmaz mı?
  • Bıktık artık bu nedir ya

• Heyecan yapmayın ya. Satıcı ile irtibata geçin ve 15-20 dolarlık göstermesini söyleyin. Ben 300 dolarlık akıllı saati 30 dolar gösterttim sıkıntı olmadan geldi

• media mark... bime... gibi buyuk firmaların importunun bir sınırı var mı? import & export calculation var mı? ratio var mı? yok... üretim için teşvikler amelasyon modda.. daha geçen gün dalga geçilen çin bak neler becerdi.

Ayrıca amerikadan istediğim postalar gümrüğe girmeden kayboldu nasıl oldu? Dhl ecommerce int. ile gelen ülkeye teslim edildiği raporlanan postalar bile yok oldu! teşkilat mı var? savcıya mı verelim? gps mi taktıralım? Tv kanalı mı çağıralım? Baskın mı yapalım?

Bıktık be! Keşke başka ülkeye eskiden gitmiş olsaydık. Adamlar lego oynar gibi hayatı yaşıyor burası gerçek cehennem.

edit: dhl yurtdışına geri gitmiş gözüküyor ve dhlden öğreniyoruz bizde bilgi yok(gümrük muyene geri gönderildi fln. gibi bilgi yok! ayrıca reçetem var! 2tane uspsden ise haber yok mastercard itiraz yaptım.

Bu işler bana artık devletler insan kümesi, insan çiftçiliği gibi geliyor insana benzeyenler insanları çifliklerde bölüntülemişler biri az yem veriyor diğeri iyi bakıyor gibi !!! Bu noktada uyanalım fokuslayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 5 Şubat 2018; 12:0:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anadolu86

Bu karara karşı çıkan vatan hayinidir , indiriyorlarsa bir bildikleri vardır bize sorgulamak düşmez

kinaye yapıyorsan komik değil.. yok ciddiysen ********
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.