Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fantezimuziginsevilenismi

quote:

Orijinalden alıntı: qooqie

Yaw gardaşm sis euroyla alışveriş yaparsanız tabi 22 euro sınırı olur. Tl de sınır var denmiş mi? Hayır

Ee daha ne? Eleştirmek için eleştirmeyin. Reis euroyu bitirmek için euroyla yapılan alışverişe sınır getirmiş.

İsterseniz 5000tl lik alışveriş yapın onda sınır yok.

Yurtdışından TL ile alışveriş yaptığın sitenin adresini verir misin

Hemen yardımcı olayım abime.

Www.sazanavi.com

var ama ben daha cok

Www.espridenanlamayanadamindrami.com dan aliyorum 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ülkede birgün bile iyi birşey oldugunu göremeyecez herhalde.

• oooo yeee dassi şön dayne mutte undebah
  • Ben hep 20 avro luk alıyorum kafam rahat :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP Seçmeninin yurtdışından alışveriş yaptığımı sanmıyorum hiçbirini ilgilendirmeyen durum
  • 1€ yapsınlar, onlarda kurtulsun bizde. Ülkenin ekonomisini batırıp, vatandaşın cebine göz dikerek aklımızla alay ediyorlar. Dikkat ettinizmi bilmem, düşürdükleri ne varsa yine bizim sırtımıza biniyor.

• Komple vergiye tabidir desinler de kurtulalım ya. Anladık kaçarı yok. Sonuçta her devlet vatandaşını düşünecek diye bir kaide yok. Bize de bu düştü işte.
  • alito kullanıcısına yanıt
    avrupada sınır böyle işine geliyosa muhalif olucam diye bi ton şey yazmışsın
  • Ne tarafa dönüyoruz ...
  • Ana baci sovsek , gosteri yapsak feto diye alirlar assagi ne edicez kardes burda bi laf soyluyoruz adminden uyari geliyor forum bile is koyuyor adminler sizde az yandas olun gun gelir ban yerim basarim ofisi anlamam kardes ban yersem acacaksiniz pasalar gibi yeriniz belli yurdunuz devlet oyle bir devlet olmus ki halk oyle bir cahil ki birbirimize anlatsak aglariz

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    AB ülkelerinde zaten 22 Euro falan oran yok bunu nereden uydurmuşlar merak ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı şurda insanlar eskiden hep 75 euronun altında şeyler alırdı ama baktılar para yapamıyolar vergi sınırını 30 euro yaptılar ama gördüler insanlar yine 30 euro üstü alışveriş yapmaktan kaçınıyolar , çıldırdılar artık 22 yaptılar . Bu böyle 5 e 10 a kadar gider demedi demeyin .

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    20 euro'dur o, %10'da alışveriş bütçesi aşma payı bırakmışlardır ***svihs :)
  • Kargo fiyatı hariç 22€ üzerinden vergi hesaplanır, yazan arkadaşlara bakma sen yanlış biliyorlar.
  • ben alibaba grup, gearbest gibi bir oluşum olsam bu karardan sonra ürün göndermem açıkçası. 1 ülkeden ürün almasalar ne kaybedersin, dünyaya satış yapıyorsun sonuçta.

konuyla alakalı değil ama benzer bir sebep; cep telefonları bu sitelerde uygun fiyatlı ama sırf vergi ve harç alınacak diye aynı telefonu ithalatçı garantili(garantisiz) bir şekilde almaya zorlanıyoruz. hayır yani herkesin bir TC Numarası var, isteyen yurtdışından alsın, harç parasını vergini yine al, isteyen e-devletten kayıt yaptırsın. illaki birde aracıya eğilmek zorunda kalıyoruz böyle saçma iş yüzünden. hayır yani bari şu aracı kuruluşları denetle bişey yap mübarek, insan ürün aldığına alacağına pişman olmasın, bu da yok.

bakalım ne zaman akıllanacağız, aynen devam etmeliler bence. hatta fatura ibrazı ve kart ekstre ibrazı da zorunlu olsun. eğer kargo üzerinden gelen tutar ile ekstre ve faturadaki tutarlar birbirinden farklı ise ona da "nitelikli dolandırıcılık ve devleti zarara uğratmaktan" hapis cezası gelsin. yetmez ama bu kadar geldi bu saatte aklıma.

edit: imlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 1 Şubat 2018; 5:42:25 >

• Gecen sene Turkiye ye gelirken konu acmistim birsey isteyen varmi diye, elemanin biri $60 dolarlik birsey istemisti, bende alirim $20 ini demistim haaooo hooeee olmaz yaa o kadar gumruk ben odemiyorum demisti.

Al simdi sana hayirli olsun yeni gumrugun, o arkadas okuyorsa selam olsun.

• ulan resmen yerli soyguncuların kucagına oturtuyorlar. o oyu veren elimi hergun s...sem yeridir

• Daha durun birde bunun üstüne yurdışı sitelerinden yapacağınız alışverişlerden yüzde onsekiz kdv gibi bir vergi alınacaktı. Yakında oda başlar bu sitelerde yakında Türkiye'ye kargo gönderimini kısıtlarlar diye tahmin ediyorum.

• Konuyu yerli üreticiyi korumak diye kılıf uydurmak yeterince trajikomik.

İnternet üzerinden yurtdışından getirilen ürünler çok çok büyük kısmı zaten ithal.

Peki amaç yerli SATICI yi korumak ise şöyle bir soru sorarım.

Çin de 30 dolara satılıp, gümrük vergisi ve kdvyi de dahil edelim, biraz da kar koyalım, ortalama 150-170 tl bandında satılması gereken ürün 300-400 tl ye satılıyor.

E bu durumda amac satıcıyi korumak olmuyor, vatandaşı sevgiyle anmak ve bu kapıdan extra vergi sağlamak oluyor..

Bu düzenlemeyi de AB böyle ama diye sempatik göstermek ayrıca bir komik..

AB ye uyan bir tane hayırlı kanumuz yok nedense. Hep aleyhe olanları örnek alıyoruz..

Sanırım "batının iyi yanlarını alalım" cümlesini cook yanlış anlamışlar...

Bence bu kadar hesap kitap gümrük işine gerek yok.

Bireysel alışverişi ve ithalatı yasaklasınlar konu kapansın.. Amaç gerçekten satıcıyi ve yerli üreticiyi korumak ise

Unutmayınız, sayın bakan ya borç alacağız yada vergileri düzenleyeceğiz dedi geçen sene.. En azından bu konuda dürüst bir bakan var :)

KDV %20-22 bandina (AB Ülkelerinde böyle denecek) gelecektir yakın zamanda. Bir yerlere not alınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 1 Şubat 2018; 7:30:53 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.