Şimdi Ara

Yurt Dışı Araç Tercihi/Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden bir konu açmıştım yeni Kia Sportage için sonrasında da yeni Mitsubishi Outlander a karar kılmıştım fakat yurtdışında yaşıyorum ve oturum sonucu gelmeden kredi mevzuları biraz karışık çıktı ve vadesi genelde düşük oluyor bu sebeple 0 arabayı 1-2 yıl rafa kaldırdım. İstediğim Outlander GT paket vergiler dahil 52-53K civarı olunca. Bu sebeple 2. el araç bakmaktayım fakat çok kararsız kaldım.

Öncelikle şöyle belirteyim araç hafta içi çoğu zaman yatacak evden çalıştığım için, eşim daha trafikte kullanabilecek seviyede de olmayınca, alma amacımız tamamen keyfi, hafta sonu kullanımı ve kamp yapmayı sevdiğimiz için kampa gidip geleceğiz. Kanada dayım ve bu kamp olayından dolayı aslında AWD/4x4 araçlara bakıyorum sadece, bir de burada kışın bir tık ihtiyaç.

Şimdi esas konuya gelecek olursam aslında BMW 4serisi alıp keyifle binmek istiyorum çok sevdiğim için, bir tane de istediğim donanımda kazasız buldum ama yukarıda yazdığıma gelecek olursam bu araç engebeli, dağ bayır yolları düşündüğümüzde beni üzer mi? Biliyorum çok o tarafların aracı değil ama bir yandan 1-2 yıl keyif sürme amacım da olunca çok arada kaldım.

Diğer taraftan bir tane çok temiz uyguna 330 buldum ve baya dolu donanım paketi olarak. 3 serisi 4serisinden 20cm daha yukarıda görünüyor yaklaşık, bu da mı gol olmaz engebeli yolları düşününce?

Diğer seçenekler de biliyorum önceki tercihlerimden alakasız ama outdoor aktivitelerine daha uygun olan X1, X2, X3 ve 2016 X4. Araçların fiyatları hemen hemen birbirine yakın, bu sebeple 4 serisi almak varken x2 ye falan aynı parayı vermek biraz üzücü geliyor ama eğer X1-2-3-4 de karar kılarsam sizce 4 serisinden beklediğim sürüş keyfini alabilir miyim? Ya da sizin tercihiniz ne olurdu?

BMW yi kenara bırakırsak interior ı hiç sevmediğim ama işimi görebilecek mercedesler var alternatif olabilecek, uygun olarak C serisi, 2015-2016 GLA250 ya da yukarıdakilerler yakın seviyelerde 2015-2016 GLC300 ler, temiz düşebiliyor kazasız.

Aşağıya link bırakıyorum almayı düşündüğüm araçların, hepsi kazasız farklı yıl ver km de araçlar, yorumlara ve tavsiyelere açığım. Teşekkürler şimdiden!

• Karda kışta 4 çeker bakıyorsanız, ne 3 ne 4 serisiyle işiniz olmaması lazım. Bu araçların altı yerden yüksek değil. Ayrıca 20cm yüksek yazmışsınız ama 20mm diyecektiniz galiba. Uzunsa onu bilemem. 2 cm'lik farkla crossover bile olmaz araçlar. SUV veya yüksek bir wagon sizin işinizi görür. Araziye girecekseniz alçalabilir/yükseltilebilir süspansiyonlu araçları tercih edin. Kar olmayan, kuru yerlerde aracı yükseltmeye gerek yok, alçaltmak daha iyi olur. Yeri gelince de aracı yükseltirsiniz. İç kalite, yetenek, sürüş zevki falan derseniz kafadan Stelvio derim. Maserati Levante ile aynı altyapıdan geliyor.

Benim önerilerim:

Alfa Romeo Stelvio

Porsche Macan (Porsche fazla söze gerek yok)

VW Touareg (araç çok yetenekli, VW gibi düşünmeyin)

• @Huan8 Çok teşekkür ederim cevabınız için. Evet yanlış yazmışım şimdi farkettim 20mm olacak.

Şöyle aslında ben batıdayım burada kar 1-2 hafta şehir için oluyor onun dışında aslında kışın dağa vs. gittiğimizde kar görüyoruz aslında bu sebeple kar çok büyük bir sorun oluşturmayacaktır genel olarak fakat esas problem kampa gittiğimiz yolların durumu. Nedir ne değildir gitmeden görmek zor. Dediğiniz gibi yüksek bir araç her zaman daha mantıklı olacak, ben sadece 2 yıl keyif sürsem aynı zamanda da bahsettiğim yollarda bir şekilde beni idare edebilir mi diye düşündüm ama gerçekçi olmayacak gibi.

Paylaştığınız ilanlara gelirsek maalesef hepsi doğu da:) Arabayla kışın alıp direkt gelmek molasız bir 3 günü vardır herhalde bir de eyaletlerin farklı vergi uygulamaları vs. düşününce astarı yüzünden pahalıya gelecek bir de o araçların hepsinin muhtemelen kaza kaydı var, muhtemelen deme sebebim genelde burada kazasız araların carfax raporu ilanda olur. Kazalı araç almak ise sonrasında maalesef satışı çok zorlaştırıyor bu sebeple ilanlar uygun. Yoksa Stelvio ve keza Macan çok sevdiğim araçlar ama sıfır Outlander dan daha maliyetli oluyorlar. Ama Stelvio ileride almaya düşündüğüm araçların biri. VW kısmında da sevdiğim tek araç Atlas ama o da klasik sıkıcı VW interior ile geliyor bir de yine temiz ucuz bulmak zor.

Bir yandan sürerken keyif alacağım bir araç istiyorum ama diğer tarafta yüksek bir araç almak kullanım çerçevesinde galiba daha mantıklı olacak. Sadece kendimi ikna edemiyorum hala yüksek araç için:)

• Cebinde paran da olsa dert aynı.
    Biz burda sıfır egea mı alsak aynı paraya 15 yaşında bmw mi alsak diye dertleniyoruz.

Ben Türk bakış açısıyla kanada da yaşıyor olsam ve keyfine bir araç alacak olsam bizim için ulaşılması ve yürütmesi en zor araç ford ranger
    tarzı bişey alırdım sanırım.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-ford-koz-otomotiv-ford-ranger-2.0ecoblue-4x4-xlt-hatasiz-boyasiz-1069203113/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurtdışında araçların 2. elde cok değer kaybettiği bilinen bir gerçek. bakım masrafları dfa pahalı. bu yuzden haftasonları keyfi kullanım için gunluk haftalık vs kiralama öneririm.

50 cad lık arabayı 50 haftasonu kiralasanız 2500 cad eder. 10 senede ekstralarıyla 40 bin cad eder. e siz arabayı alsanız 10 sene kullansanız 10000 cad a satamazsınız.

• Mazda cx5, subaru outback vs alırdım bunların yerine.

• Kamp yapmayı seviyorsanız Ford Ranger

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Ben de yüksek araç seven biri değilim. Ancak arazi ve kamp gibi atraksiyonlara bu şart. Bütçeniz de kısıtlı olduğu için kaliteli araç kazalı da olsa düzgün toplandıysa sorun olmaz. Ucuz alıp illeti olacağına pahalı olsun hikmeti olsun.

Ben verdiğiniz sitede posta kodu istiyor diye googledan rastgele kanada kodu girdim. O da ottawa çıktı. Çünkü nerede yaşadığınızı yazmamışsınız, ben de salladım bi kod

Atlas'ı birkaç defa yolda gördüm. Heybetli güzel ama sizin beklentiniz ve tercihleriniz için zayıf kalıyor. Bence stelvio dan yol alın. Uygun bi şey illa denk gelir. Zaten hem altyapı, hem malzeme kalitesi olarak baktığınız adı geçen araçların hepsinden iyi çıkacağına eminim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yoğunluktan araç kısmıyla ilgilenemedim ve burayı da unutmuşum. Cevaplar için teşekkürler.

@ESER14 @Moueson Ya ranger dan ziyade F150 ler daha popüler burada ve hayvan gibi geniş ama ben pickup sevmiyorum çok bir de burada şöyle bir algı var, eğer iş özelinde değilse pickup lar genelde apaçi arabası:) Eski ev sahibimin F150 si vardı yenilemişti hatta, içi muazzam konforlu, arkada kapalı ofisti resmen, iklimlendirme işi yapıyor kendi işi, arkasında mobil atölye vardı ama işte benim için çok tercih edilesi bir araba değil. Bir de 1-2 yıllık geçici araç bakıyorum açıkcası sonra istediğim bir araca yöneleceğim direkt.

@Kaygerya ya yazdıklarınız güzel gelse de maalesef gerçekler öyle olmuyor:) 50dolara kiralık araç yok gibi bir şey olan da aslında binmeyeceğim ya da işimi görmeyecek araçlar genelde. Turo üzerinden bu tabi, vergisi falan saymıyorum. Bununla birlikte her ne kadar hafta içi yatacak olsa da markete falan giderken sürekli araç kirala veya saatlik araç bul etrafında gittiğinde tekrar ara derdi falan 3 kuruş kar için zamandan çok kayıp olacak, kendi aracın gibi olmuyor maalesef. Bir de 1-2 yıl kullanıp satacağım bu arabayı şimdilik işimi görsün derdindeyim, 1-2 yıla da yine max 5-10 bin zararla satarım muhtemelen, ona da kullanım bedeli diyelim. Pandemi sonrası stok sıkıntıları falan araç piyasası burada da biraz uçtu. Bakımları da araştırdım, ben de çok pahalı falan diye düşünüyordum hatta amerikan araçlar bir tık daha ucuz oluyor ama öyle göz korkutacak durumlar yok açıkcası. Esas pahalı olan sigorta, aylık 300dolar civarı bir şeyler ödeyeceğim gibi görünüyor sigortaya.

@commandx Mazda yı sevemedim çok ruhsuz geliyor tasarımı ama subaru da tasarım olarak çok hoş olmasa da kullanım olarak güzel araç, hatta bakıyorum uygun temiz düşürebilirsem onu da düşünmekteyim.

@Huan8 ya benim yüksekten ziyade bu aracı 1-2 yıl sonra satacağım, 1-2 yıl rahat rahat şöyle keyifli bir araç kullanayım, uzun yolda dert olmasın, bayıra falan da götürsün derdindeyim ama dediğiniz gibi yüksek araç şart gibi. 2. ele şu anda çok para vermek istemiyorum açıkcası nakit, oturum sonucumuz gelene kadar da kredi vadesi düşük olacak gibi o yüzden bütçeyi biraz limitli tutuyorum.

Bu arada bir tane Mercedes GLC300 buldum kazasız temiz, 34900e. Bu hafta zaman yaratabilirsem bir gidip bakacağım arabaya. ABD ye falan gitme planları var tatil için, uzun yol içinde rahat bir araç olsun derdindeyim. Böyle her şey isteyince tabi bir şeylerden feragat etmek lazım ama GLC300 hepsinin olduğu bir araç gibi duruyor bakalım.

• Dediğinize göre araç parası 20-30bin birim paraya yıllık 3600 birim para sigorta masrafı var. Aracın raiç bedeline göre neden bu kadar yüksek acaba?
    Türkiye de 700.000 lik araca yıllık, indirim kademenize göre kasko+sigorta 8-15 bin bedel çıkıyor. Burada risk (İstanbul şartları) ve araç fiyatı yüksek olmasına rağmen kasko sigorta bedava o zaman.
    Çok şaşırdım şuan.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

Maalesef bu buranın en büyük sıkıntısı, söylemiş olduğum tutar ortalama bir tutar bu arada, araç durumuna, oturduğun yere, kapalı otoparkın olup olmamasına, sürücü geçmişine vs. göre değişiyor tamamen ve burada yıllık değil aylık yapıyorsun, eğer bulunduğun ay trafik cezası yedin diyelim diğer ay artıyor sigorta belirli oranlarda. Bu arada burada sigorta ayrı kasko ayrı değil ama yaptırdığın sigortanın kapsamı ile oynuyorsun. Aracı alıp yaptırdıktan sonra daha net tutarla gelirim ama beklentim 300dolar civarı gibi aylık.

• syphonfilter kullanıcısına yanıt

Vay babam vay. Tr de 700bin lik ortadirek arabasının sigortası yıllık 70bine denk geliyor kaba hesapla. Birde bunu aylık ödiceksin. Aylık 6 bin de.

Tr şartlarında bile şirketler para kazanııyorsa oranın şirketleri iyi adam silkeliyor o zaman. Risk baremi de düşük. Kar kaynaklı kaza çok oluyorsa bilmem tabi. Kimse de demiyor mu aga bu nedir diye? Bir yerde sıkıntı var yav.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

İnsanlar tabi ki şikayetçi, herkes daha ucuz ödemek ister ama sistem driving history ine bağlı olarak ucuzladığı için bir nebze olsun insanları düzgün araba kullanmaya, kurallara uymaya itiyor ki çok yorum gördüm internette şikayet edenlere gelen cevaplar genelde düzgün kullan ve ucuzlasın şeklinde. Evet bir tık pahalı ama araçtan ziyade içindeki can için koruma daha fazla genelde, araçtaki kişi başı milyon dolarlar vs., sakatlık veya geçici çalışamama durumlarındaki koruma tutarları falan çok yüksek. Bir de bununla birlikte alım gücü yüksek olduğu için çok da insanlar takılmıyor açıkçası, aracımı düzgün kullanayım yeter derdindeler.

Bu arada bulunduğum eyalette ortalama sigorta tutarı yıllık 1800$ mış, muhtemelen + vergilerdir ama fotoğrafta görünenler opsiyonel, zorunlu sigorta kapsamında değil. Herkes bu opsiyonlardan faydalanmıyor genelde. Bahsettiğim tutar biraz tam koruma tutarı gibi, gerekli opsiyonlar dahil tutar.

• Bir de mesela Türkiye deki gibi kaskom var nasıl olas herkesi kapsıyor eş dost kullansın durumu burada biraz farklı. Sigorta yapılırken ehliyet numaralarına kadar kimlerin kullanacağını bildiriyorsun, eğer şoför koltuğunda sigortada bildirmediğin biri oturursa kaza sırasında sıkıntı büyük bildiğim kadarıyla. Eklediğin kişi sayısı bile etkiliyor. Keza uber yapacaksın diyelim, ona göre sigortan artıyor, belirtmek zorundasın vs. Aşağıdaki linkte nasıl hesaplandığı yazıyor genel hatlarıyla.

• amerikada araba kiralarken arabaya 50, sigortaya 55 gibi birsey verdim :)

sinava girmek icin kiralamistim, sartlari saglayan en dusugu olsun dedim, daha dusugu ya da fazlasi var mi bilmiyorum.

kiralamada normalden fazla olmasi normal tabii de Turkiyede 1:1 degildir mesela yine kiralamada da.

• Konuyu açalı 3 ay olmuş uzun bir araç araştırması sonrası önce bir erteleme derken bugün Bronco Sport a bakmaya gittik ve aşağıdaki araç için imzaları attık, Bronco Sport Outer Banks donanım, üstünde ekstra Sunroof, Çekici Paketi, Tech Paket ve 360 Derece Driver Assist paketi mevcut, uzatılmış garanti ve ilk 6 bakım dahil olarak 60K Cad civarı bir paraya anlaştık. Cevap veren arkadaşlara teşekkürler tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 9 Nisan 2023; 9:22:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.