Şimdi Ara

SIFIR YURT DIŞI CİHAZ (ÖNEMLİ SORU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bütçe dolayısıyla yurt dışı telefon alma niyetindeyim.Piyasayı uzun zamandır takip ediyorum.

Anlayamadığım bir konu var eğer bilenleriniz bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim.
    Belki başka arkadaşlar içinde vesile olur.

Yurt dışından gelmiş ve pasaport kaydı yapılmış bir cihazın (imei atma işlemi değil) kutusu açılmadan 'sıfır' olarak satılması mümkün müdür?

Yani cihazın kutusunu (emniyet bandını) ilk ben açacağım ve cihaz pasaport kayıtlı olacak.

Yeni yasa ile birlikte işleyen prosedürde,pasaport kaydı yapılırken cihazın kutudan çıkmış olması mı gerekmekte?

Yoksa cihaz kutusunda iken ve emniyet bandı kesilmemişken de pasaport kaydı yapılabilir mi?

Her iki şekilde de ilanlar görüyorum ve bu duruma anlam veremiyorum.Bu işin aslı nedir?

Şimdiden teşekkürler...
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Mantıken kayıt işlemi İMEİ numarasına yapılmakta. Cihazın açılmasına ne gerek olabilir, zaten imei numarası kutuda yazıyorken.
  • Evet bende aynı mantıkla düşündüm ama bazı ilanlarda cihazın açık resimleri var ve

"pasaport kaydı yapılmıştır ve cihaz sıfırdır.İlk kullanan siz olacaksınız." deniyor...

Konu hakkında hiç tecrübem olmadığı için ne satıcıya net bir tavır ortaya koyabiliyorum ne de fikrimi savunabiliyorum.

Ama işin aslını öğrenicez gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilejder

Evet bende aynı mantıkla düşündüm ama bazı ilanlarda cihazın açık resimleri var ve

"pasaport kaydı yapılmıştır ve cihaz sıfırdır.İlk kullanan siz olacaksınız." deniyor...

Konu hakkında hiç tecrübem olmadığı için ne satıcıya net bir tavır ortaya koyabiliyorum ne de fikrimi savunabiliyorum.

Bu sitede bir çok imei kaydı yapan kişi var, ben sanmıyorumki kayıt yaptıran kişiler, o kayıt yapan kişilere cihaz yolluyor olsun. İMEİ numarasını gönderiyolardır değilmi.
  • fake imei atılıyorsa kutu açılır.. pasaport layıdı yapılıyorsa cihaz kapalı kutu olur.. Fake imei atmak istersen cihaz makineye bağlanacağı için kutuyu açmak zorundalar.
  • Arkadaşlar benim de bi sorum olacak bu pasaport kaydı yapılan cihazlar ilerde sorun çıkarıyor mu kapanma gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet bende aynı mantıkla düşündüm ama bazı ilanlarda cihazın açık resimleri var ve

Pasaport kayitli ve sifir cihaz neden kutusu acik olarak satilabilir?
    Bunun bir tane nedenini ben soyleyeyim; cihazin simfree olup olmadigindan emin olmak icin kutusu acilabilir.
    Yoksa kayit yaptirmak icin kutunun acilmasina gerek yoktur.
    Zaten iphonelarda cakma (fake) imei olmuyor.
    İciniz rahat olsun.
    Ben de kutusu acik sifir cihaz sattim ve elimde halen kayitli sifir ama kutusu acik telefon var mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hancer001

Arkadaşlar benim de bi sorum olacak bu pasaport kaydı yapılan cihazlar ilerde sorun çıkarıyor mu kapanma gibi

%50 evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

quote:

Orijinalden alıntı: hancer001

Arkadaşlar benim de bi sorum olacak bu pasaport kaydı yapılan cihazlar ilerde sorun çıkarıyor mu kapanma gibi

%50 evet

Açık söylüyüm bende Fake IMEI cihazlarını merak ediyorum.

Yani Riski nedir bu olayın ? En fazla telefon kapanır ve gidip yeni IMEI atılır değil mi ?

Ayrıca 2.bir sorumda 6aylık yenilemeli Pasaport Kaydı nedir ? Dün şahit oldum.

Yani hepsinin artısını eksisini aşağı yukarı tahmin edebiliyorum, zaten internetten aratınca tonlarca bilgi var bu konuda ama Noxco'yu yakalamışken bizde soralım bir tane soru :D
  • Benim bildiğim kadarıyla;

eski sistemde yurt dışı telefon kayıt edilirken,operatör bayilerinde kayıt için doldurulan formların

BTK'ya gönderilmesi,formların orada işleme alınması ve cihazın onaylı kayıt edilmesi 6ay gibi bir süre alıyor.

BTK onayı gelene kadar cihaz geçici olarak kayıtlı gözüküyor ve 6ayın sonunda BTK onay verince tamamen kayıt gerçekleşiyor.

Bu süre içerisinde 'uyanık' geçinen bazı insanlar,sistemin bu açığından faydalanıp aynı pasaporta 1den fazla cihaz kayıt ettiriyor ve

cihazların hepsi geçici kayıtlı olarak gözüküyor.

6ay geçtikten sonra iş BTK onayına gelince,sadece ilk kayıt ettirilen cihaz onayı alıyor geri kalanların kaydı iptal oluyor.

6aylık kayıt düşmesi mevzusu budur diye biliyorum.

İşin içindeki arkadaşlar daha iyi bilgi vererek yanlışlarımı düzeltebilirler..

• quote:

Benim bildiğim kadarıyla;

eski sistemde yurt dışı telefon kayıt edilirken,operatör bayilerinde kayıt için doldurulan formların

BTK'ya gönderilmesi,formların orada işleme alınması ve cihazın onaylı kayıt edilmesi 6ay gibi bir süre alıyor.

BTK onayı gelene kadar cihaz geçici olarak kayıtlı gözüküyor ve 6ayın sonunda BTK onay verince tamamen kayıt gerçekleşiyor.

Bu süre içerisinde 'uyanık' geçinen bazı insanlar,sistemin bu açığından faydalanıp aynı pasaporta 1den fazla cihaz kayıt ettiriyor ve

cihazların hepsi geçici kayıtlı olarak gözüküyor.

6ay geçtikten sonra iş BTK onayına gelince,sadece ilk kayıt ettirilen cihaz onayı alıyor geri kalanların kaydı iptal oluyor.

6aylık kayıt düşmesi mevzusu budur diye biliyorum.

İşin içindeki arkadaşlar daha iyi bilgi vererek yanlışlarımı düzeltebilirler..

Dediğiniz gibi olması biraz zor gibi göründü bana.

Diyelim ki BTK hızlı çalıştı 2 ayda çözdü sorunu, ee ozaman ? 6 ay çok çok uzun bir süre, ayrıca telefonun kayıt altına alınma mesajı 3-4 iş günü sonrası geliyor.

Ama hiç bilmediğimden bu konuyu haklıda olabilirsiniz.

Benim bir sorum daha var; diyelim ki bir cihazınız var onu pasaporta kayıt ettirdiniz. O adam gidip 2. kez aynı pasaporta 2 yıl içerisinde istediği bir zaman kayıt işlemi yaptırabilir mi ? Nedir bunun durumu ?

• Şunu belirteyim bende bilirkişi değilim sadece etraftan aldığım bilgilere ve okuduklarıma göre yorum yapıyorum.

Eski sistemde kayıt işlemi BTK'da 6ay bekliyormuş,artık o prosedürde ne oluyor hangi tür işlemler gerçekleştiriliyor bilemiyorum,

ama yeni sistemde zaten 100TL harç yatırıldığı için elinizde vergi dairesinden alınan resmi belge oluyor,demek ki bu şekilde BTK'da ki işlemler hızlanıyor

ve kayıt işlemleri daha kontrollü bir şekilde yapılıyor.

Diğer sorunuzla ilgili olarak;

Yurtdışına giriş çıkış yapan bir pasaporta 1ay içerisinde yurt dışı bir cihaz kayıt ettirilebiliyor.

Yeni bir cihaz kaydı için önceki kayıt tarihinden sonra 2yıl geçmiş olması gerekiyor.

• Selam ben cihazımı illegal yoldan kayıt ettirmiştim..2 kere 3 er ay aralıkla cihazım kayıt dışına çıkmıştı.Bende kayıt ettirdiğim kişiyle irtibata geçerek tekrar kayıt ettirmiştim.fakat geçenlerde cihazım yine patladı.Adamda kayıplara karıştı..Şuan elimde legal yoldan kayıt edebileceğim pasaporttum var.Sorum şu vergi dairesine para yatırıp cihazımı kayıt ettirebilirmiyim.Yoksa İllegal kişinin kayıtını önce gerimi alması gerekir.?
  • Merhabalar..

Eğer cihazınızı başka bir cihazın imei numarası ile kayıt ettirdiyseniz

bataryanın olduğu yerdeki gerçek imei numarası ile

fake imei numarasını değiştirip -yani telefonu orjinal haline çevirip- daha sonra

bulduğunuz pasaport hakkınız ile yasal kayıt yaptırabilirsiniz.

Eğer geçici pasaport kaydı yaptırdıysanız zaten onunda geçersiz kalma süresi yaklaşmış olması gerekir.

Kayıt geçersiz kaldığında elinizdeki pasaport süresi 1ay geçmemiş ise onunla kayıt yaptırabilirsiniz.

Bu fikirlerim bizzat yaşadığım tecrübelerden değildir, forumdan ve internetten edindiğim bilgilerdendir.

Sadece yardımcı olmak amacıyla yazdım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.