Şimdi Ara

Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi

Yurt dışı çıkış harcının yeni miktarı belli oldu. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harcının 500 TL olduğunu açıkladı.

Yurt dışı çıkış harcının bin 500 TL ile 3 bin TL arasında olacağı iddia ediliyordu. Bu durum kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde 50 TL olan çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye yükseltilmişti. 2024 yılı itibarıyla da 150 TL olarak uygulanan harç bedeli için güncel tutar artık 500 TL olarak belirlendi.

Zam kararını duyuran Güler, yurt dışı çıkış harcının her yıl yeniden değerleme oranıyla artırılacağını da ifade etti.

• Calisanlarin maaslarida ayni oranda mi articak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal

• az bile parası bol olup gezen tozucu tiplerden çok daha fazla alınmalı onların tuzu kuru kazancı iyi hiç acımam açlık kıstasları başka bir tip açlık onların.

iş,eğitim için gidenlerdende dahada az alınmalı gidiş amaçlı tipine göre fiyat değişmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Temmuz 2024; 14:27:24 >
  • Bu Yurtdisi cikis harci kimlerden ve nasil aliniyor? Schengen vizesi olanlardanda aliniyormu? Gurbetcilere sordum onlar böyle birsey ödemediklerini söylüyor.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Türk Pasaportu ile çıkış yapan herkesten alınıyor.

• Dünyanın neresinde var bu tür vergiler acaba? Bir de telsiz kullanım ücreti var bizden başka ülkede olduğunu duymadığım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tepki gelmeseydi bilezik gibi geçirirlerdi zerre şüphem yok.

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Dumanla haberleşmediğin için telsiz vergisi vereceksin tabi cahil..

İnsanlar aç aç..

• Rindaman kullanıcısına yanıt

Almanya'da, Amerika'da, Kore'de dumanla haberlerşiyorlar o zaman pardon.

• Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

Takılıyorum dostum, ilahi sen de yani.

• Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi
  • Anlaşılan şimşekin tabana binen vergi reformlarını birileri engelliyor. Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi 

• erkahn kullanıcısına yanıt

tabi ki hayır, eğer öyle bir şey olsa zaten maaşlara zam yapmazlar ve sadece tüketime ufak zam yaparak direk alım gücünü dengelerler...

hükümet öyle bir cambazlık yapıyor ki yıllardır maaşlara zam yapıyormuş gibi görünüp aslında maaşları azaltıyor, şöyle ki; misal 2021 de ev kiraları 1500 lira civarıydı ve asgari ücret 2850 falandı yani ev kirası asgari ücretin yarısı gibiydi...

şimdi ev kiraları 12 bin lira civarı ve asgari ücret ise 17 bin lira... yani adamlar gizli gizli maaşları geri çekiyorlar ve matematiği kötü olan halkımız da bunları fark edemiyor ve ancak aç kalmaya başladığı zaman fark ediyor...

yani sonuç olarak ben yine halka kızıyorum, niye anlamıyor bu millet? bu milletin beyni neden çalışmıyor? aklı başında olan azınlığı tenzih ederim onlar üzerine alınmasın.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yurt disina gidemedigin icin hep bunlar

gidenlerde gitmesin istiyorsun

kiskanclik iyi degil

once ben neden yapamiyorum sorumlulari kim diye dusun Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi 

hani oy verdiklerinYurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi 

• erkahn kullanıcısına yanıt

evet çatlıyorum çatır çatır bir sakıncasımı var?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Oyle devam et Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlendi 

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Yurt dısında oturum oldugu için veya çifte vatandaşlıklar nedeniyle gurbetçiler pul kullanmıyor.

Türk vatandasları için sadece uygulanıyor 7 yaş üstü herkesi kapsıyor, pasaport yeşil vb farketmez alıyor herkes

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.