Vatandaş ucuz birşey alacak diye ödleri kopuyor adamların |
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti “kargo dahil” 30 Euro’ya düşürüldü (10. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
kanka biriktirmeye devam et keptın
Neyse neyse sustum
şimdi sen bana madem kankam adını sanını işini gücünü evini barkını söyle dersin
Sen öyle bir keptınsın
-
senden almıyor ama devlete beyan ettiği bir matrah var.
Diyelim senin paketini getiren uçakta 10bin paket var. Konşimentoya göre uçak 100.000 USd nakliye bedeli alıyor.
Bundan senin paketine düşen payı hesaplıyorlar.Üzerine ekliyorlar. (Diye biliyorum)
Zira devlet KDVsini ve gümrük vergisini malın çıplak fiyatından değil, yol parası, ıvırı zıvırı giydirilmiş,toplam bedelden hesaplar.
Türkçesi ; son siparişlerinizi verin Temu'dan ,sonrası sakat.
-
Yani bu yasayla şu denilmek isteniyor; Yurtdışından ürün almayın ve buradaki fırsatçıların eline mahkum olun. Tüketim yapmayın, zaten üretim yok. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok...
-
79 dolarlık ürünü Hepsiburada, M. Markt gibi firmalar 4500 liraya satıyorlar. İstenilen tam da bu. İnsanları Kuzey Kore gibi dış erişime kapatıp yurtiçinde fahiş bedeller ödenmesini sağlamak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
savastaki ukraynanin para birimi grivna turk para birimiyle artik neredeyse esdeger, sunu da hatirlatayim bundan cok degil 6-7 sene once insanlar cok ucuz diye ukraynaya gidiyordu cunku 1 lira 30 grivna ediyordu.
hakettigimizi yasiyoruz herkesin eline saglik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cari acigi üreterek degilde, yurtdisindan alisverisi engelleyerek engellemeyle kapatmaya calisiyorlar. Benim anlamadigim serbest piyasa oldugu söylenen bir ülkede yurtdisindan gelen mallara karsi uygulanan bu engellemeler karsisinda, yurtdisindada Türkiyeden giden mallara karsi böyle bir uygulamaya gecmemesi. Türkiyede yatirim yapan yabanci menseili firmalara bu uygulama yok, sonucta satilan marka Türkiyede üretilsede onu alinca yine yurtdisindan alinmis olunuyor.
-
İster yurt dışından e-ticaret sitesinden olsun, ister kişisel ithalt yöntemiyle yurt dışından alınan bir ürümn olsun: bunlar için gümrük vergisinin matrahında nakliye bedelinin olması normal ve zaten mevzuat gereğidir.
Ticari mahiyetteki ithalatta gümrük vergisi, (varsa) Ö.T.V. gibi vergilerin hesaplanmasındaki matrah o ürünün CIF bedelidir. Yani Cost+Insurance+Freight ( = Mal Bedeli+Sigorta+Nakliye).
Ha burada Devletin ithalatçıya attığı ayan beyan haksız bir kazık da vardır. Hesapta "verginin vergisi alınmaz" diye bir kural olmasına rağmen ticari ithalatta KDV (=Katma Değer Vergisi) vergili toplamın %20'si olarak peşinen tahsil edilmekte. Diyelim, malın CIF değeri 1000 birim, Gümrük Vergisi 100 birim, ÖTV 200 birim. Devlet %20 olan KDV'yi 1000 üzerinden 200 birim olarak alacağına, 1300 üzerinden 260 birim olarak alıyor ve buna da mazeret olarak utanmadan "KDV nasıl olsa mahsup edilen bir vergidir!" diye sıyırıyor. Ama bal gibi vderginin vergisi alınmış oluyor.
Burada esas vatandaşın aleyhine işletilen husus 30€'luk sınır. Bunun günümüz koşullarında en az 100€ olması gerekirdi.
-
Böyle muhalefetle biz daha çoook eziliriz. Muhalefete bak, halkı ilgilendiren, sesini yükseltmesi gereken tüm konularda sus pus…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yanılmışsınız. Şu anda kafadan 2 nesil heba olmuş durumda ve 3. nesile sıra gelmekte!!!
-
24 yıldır kaliteli muhalefet yapıyorum AKP'nin karşısında Erdoğan'a karşı Şeytan aday çıksın ona oy vereceğim 2028'de al sana "Kaliteli" muhalefet tatmin oldun mu? Şeytan'a oy atarım Tayyip'e günahımı vermem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allah herkesin yardımcısı olsun valla, ben bulgaristandaki adrese ürün alıp ordan fiziki getiriyorum gidip gelirken. Yıl sonu indirimlerinden çok ciddi fiyat farklarına ürünler aldım, ama burda kara cuma, 11.11 gibi tarihlerde önce bindirim sonra indirim yapıyorlar milletde dışarıdan 3 kuruşluk ürün alamasın diye açık ceza evine çevirdiler ülkeyi... Gerçekten çekilecek çile değil.
-
Öyle cahil tepkisiz eşek bir millet ki dünyada bir eşi daha yok, ben de olsam böyle milletin sırtına biner giderim, her türlü vergiyi kısıtlamayı yasağı da dayarım, biz bunu hak ediyoruz çünkü, milletler layık oldukları şekilde yönetilirler.
-
Aslında farkındayım ama söylemek istemedim.
Neden söylemek istemediğimi de söylemek isterdim ama insanları buhrana sokup başka şeylere dolaylı da olsa vesile olmak istemiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sana göre burada birbirine yazan herkes arkadaş, kanka. Ama sen asla yapmazsın öyle şeyler çünkü sen süpersin. Devamlı iletişim uğruna millete sataşmaya çalışman da süperlik göstergesi.
-
Bence sesini çıkarsa bile halkta kabul görmez MTV Pasaport zamları ortada halkta tık yok
-
kimsenin bana destek olmasına ve kimseye destek olmama gerek yok
KANKACILIK KAZANACAK
-
Devletin bir sosyal sınıfın çıkarlarını öne çıkarmasına solidarizm, bu sosyal sınıfla birlikte bürokrat sınıfın çıkarlarını öne çıkarmasına ise solidarist korporatizm denilir.
Maalesef Dünya tarihinde bu denli açıkça uygulandığı dönemler, çok nadirdir ve hepsi ahlaki yozlaşmanın uç örnekleri olarak kabul edilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Seçimlerde bakalım kim neyin altında kalacak :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X