< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti “kargo dahil” 30 Euro’ya düşürüldü (9. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Öyle milletin sinirini bozmak icin yapiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
elektronik cihazlarınıza gözünüz gibi bakın çünkü tamir ücretleri sıfır fiyatına yakın olacak stoklardaki yedek parça tükendiğinde.
-
Hani bazen düşünüyor insan, "daha ne olabilir ki?" diye!
Bu tür "icatları" görünce 2025 korkutmaya başladı.
Yani düşünün, bir elektronik kart dahi getiremiyoruz ülkeye! Pes artık be!!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu iktidardan kurtulmadıkça rahat yok,seçimde oy verme verdirme.
-
işin garibi, mahkemede kendinin avukatı olabilirken gümrükte müşavire mecbur kalmak.
TÜİK yada başka bir kurum geçtiğimiz yıllarda cari açığa katkısı 1.7 demişti yıllık Yani kaba hesap 70 milyon dolar dan az bir katkı . Koskaca 100 yılında Şahlanan Türkiye 12 ayda 70 milyon dolarlık dışarıdan alışveriş yapılıyor diye batıyorsa bırakın batsın uğraştığınıza değmez .
Kaldıki zaten vergisini verdiğimiz bir ürün için kısıtlama engel getirmek özgürlüğüme zincir vurmaktır . Kime ne vergisini vererek kazandığım paramın nereye gittiğinden ? 1 ürün alsam 1 üründe devlette vergi veriyorum oda en az .
Türkiye öyle bir yer oldu ki Hindistan ve kuzey Kore kırması ama İsviçre Monako fiyatı . Size Monako nun daha ucuz olduğunu da kanıtlaya bilirim isterseniz .
Bu arada zaten kargo ücretinden vergi alınıyordu . Geçtiğimiz kanun zamanı bazı niş figürlerim gümrüğe takıldı malum 150 Euro limiti aşıyordu . Müşavir tutuldu ithalatçı sıfatı ile ben ürünleri çektim bireysel olarak bu limit 1500 Euro du ve şahıs adına geliyorsa ayrı ticari isme geliyorsa ayrı muamele görüyordu .
Neyse kısa keselim farklı aylarda gelen bütün ürünlerim bir şekilde üst üstte bindirildi be bana 900 dolar + 640 dolar ( kargo ücretleri ve sigortası ve evet ondan da vergi aldılar ) tutuyordu . Gümrük ne söylenirse ne yapılırsa yapılsın 900 dolardan değil 1540 dolar üstünden vergi aldı . Faturada kalem kalem yazdığı halde ısrarla kargoyu sigortayı ürün bedeline eklediler . Ürünleri çekmek için kabul ettim geri göndermek dinamit atmak gibi bir şey çünkü . İtiraz ettim 6 ay sonra cevap geldi uygulamada hata yada fazla ücret hesaplaması yoktur diye .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bir rivayete göre AKP vatandaşın yararına iş yaptığı gün Kapatılacak. o yüzden hiç vatandaş yararına işleri olmaz olmayacak hep zarar hep zarar kurulduğu gün bu ülkenin açık ara en acı günü bunu tartışmak bile haram.
Cari açığı kapatamıyorlar. Ne yapsalar kapatılmıyor. Sonra çıkıp enflasyon ıvır zıvır. KAbul edin abi içinden geçtiniz ekonominin.
-
İthalatta vergiden bile vergi alınır, uzmanlık alanım.
Zamanında rig dizmek için ne ekran kartı getirmişttik be, Amazon bu konuda mükemmeldi sadece noter masrafına onların belirlediği bir müşavire vekalet veriyorduk. Sonra gelsin mallar :) İşin garibi amazonun sebebini anlamadığım bir uygulaması vardı ekran kartı elimize geçtikten bir sonra devletin bizden aldığı normal gümrük vergisinide iade ediyordu :) Hey gidi günler. Simdi don lastiği alırken gümrüğe takılacakmı diye düşünmek
Neredeeen nereye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 28 Kasım 2024; 8:48:49 > -
sabah sabah çok güzel küfrettim ve rahatladım her sabah kendilerine küfrettiriyorlar bunlar ne kadar haysiyetsiz bir kavim böyle
-
hep aklıma gelen sorular:
belki sıfır kapalı kutu ps5'i bir arkadaşımız bize kargoluyor?
veya aldığımız şeyin tutarı 350 euro ama biz rica ettik ve bize 10 euro'luk bir fatura kestiler?
ya da ürün 85 euro ama biz pazarlık yapıp 20euroya aldık ve faturasını öyle kesti?
bu gibi durumlarda ne yapılıyor? eminim benden başka düşünüp icraate geçiren de vardır bunları. çok basit şekilde böyle yazmak istedim. daha neler var aslında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 28 Kasım 2024; 9:11:47 > -
arkadaşınız hediye olarak araba da gönderebilir.
pazarlıkla, bedava bile alabilirsiniz.
vs
bunun sınırı ve sistematiği yok.
o yüzden ticari kural uygulanır;
ürünün serbest piyasadaki değerine bakılır, verginiz o şekilde hesaplanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 28 Kasım 2024; 9:50:37 > -
Zaten bu kısıtlamalarda Amazon ,Hepsiburada ( n11'de olabilir ) yurtdışı satınalma seçeneği de olması olabilir . Eskiden GittiGidiyor üzerinden vatandaş ürün satarken Amazon Hepsiburada n11 kurumsal olarak dropshipping yapmaya başladı . Mal Çin'de ama satış burda
Bu adamlar halk yararına bir iş yapmaz, buna alıştık. Ak kuçular da bunun farkında o nedenle gargara yapar. Köşeye sıkışırsa 100 yıl önceye dönerler. Sayfalar arasında savunacak bir kuçu kuçu aradım yok nedense. Önceden 2002 öncesi bunları kesiyordu da öylesine bok ettiler ki 90'lar Türkiyesi mumla arar oldu insanlar.
Paypal varken yurtdışına bireysel iş yapıp paranızı alırdınız. Ek gelirdi. Oya -Nakış satanlar bile vardı Avrupa'ya.
Herifler önce bunu elimizden aldı sonra 150 euro sınır dedi . Kimse gık demedi.
Sonra yurtdışı telefonlara taktılar. Cuzi miktar kayıt ücretini gün sonunda üreticiden iki kat daha fazla kazanacak seviyeye getirdiler. Döşediler vergileri. Yetmedi 30 euro'ya çektiler. Hıkgık eden birkaç kişi oldu sonra ona da kargo eklediler. Komle bitirdiler.
Çalışırken emeğinle vergi ödüyorsun, maaşını daha peşin peşin vergi kesintisine uğruyor. Yetmiyor harcarken de vergi ödüyorsun bir de beyefendiler yurtdışına yasak koyuyor. Parayı kazanırken de harcarken de çile çekiyorsun.
Gençler biz hata yaptık burada kaldık.Kaçın kurtarın kendinizi bu cehennemden.Gittiğiniz yerde yanınızda bir km çapında tek siyasal dinci bulundurmayın.
AKP denen şu parti gitsin koç devirip üç gece üç gündüz düğün yapacam. Adaklar adayacam.
Benim anlamadığım Çin niye bu işe sessiz kaldığı.Ticaretleri baltalanıyor. AKP şerrinden Çin'e sığınıyoruz düştüğümüz kuyuya bak. Yusuf peygamber düşmedi böyle kuyuya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 28 Kasım 2024; 10:49:37 >
-
Ülke ekonomisinin yurt dışından alışveriş yapanlar yüzünden bu hale gedmediğini herkes biliyor. 30 dolar Türkiye için sinek vızıltısından ibaret. İyice saçmaladılar.
yurt dışı eticaret sitelerindeki ürün ücretinin düşük kargo ücretinin yüksek tutularak gümrük vergisinin düşük tutulduğunu tespit ettiler sonunda
-
Dışarda 5 lira Türkiye'de 50 lira yok öyle yağma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X