Şimdi Ara

Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti “kargo dahil” 30 Euro’ya düşürüldü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
5
Favori
12.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ya senelerce dış ticaret elemanı olarak çalıştım, neden var olduklarını hala bilmiyorum. Her şeyi ben hazırladım, binbir hatalarını engelledim.

Tek faydaları bana hs kodunu söylemek oldu.

Bence en azından kişisel işlerde müşavir olayı kaldırılmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

O adamdan vergi alıyorlar, senden vergi alamıyor. Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti “kargo dahil” 30 Euro’ya düşürüldü 

• zero-man kullanıcısına yanıt

Alıyor üstat. Ne alırsan al vergi alıyor.

• Colda kullanıcısına yanıt

TR'de her konunun bir "para akanı" yaratılmıştır ve bunlara para akıtılır. Bkz noter, müşavir, meslek odaları vs

• Ülkem için katkı sağlayacak bilsem sevinirim ama insanlarda öyle bir algı oluşturduki iktidar partisi artık yandaş birilerini yine köşeyi döndürecekler düşüncesi oluşuyor, misal şeker pancarına kota koyup Güney Amerika'dan şeker kamışı ithal eden firmalar gibi...

• Bu yapılanlar, tamamen halk çok para ödesin ve ithalatçı firmalar çok para kazansın diye alınmış kararlar.

İnadına yurtdışından alacam ben, çünkü yurtiçindeki fiyatları dışarısının 3 katı en az.

Hadi iktidar partisi böyle karar aldı, muhalefet de farksız bunlardan.

Bir tanesinin sesi çıkmıyor, bu halkın zararına diye..

• Amazonun kendi müşaviri var mı yoksa 30 € üzeri müşavirliğibiz mi hallediyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz de haklısınız, satıcı olarak biz de haklıyız. Örneğin 50 TL'lik bir ürünü Çin'den getirip, Türkiye'de 350 TL'ye satıyorum. Size göre %658 kat kar var değil mi? aslında öyle değil. Gelin kısa bir hesaplama yapalım.
    Ürün: 50 TL
    Gümrük vergisiyle ürün bana 80 TL'ye geliyor.
    Trendyol'a 350 TL'ye ekledim.
    %20 KDV: 70 TL
    %21.5 Komisyon: 75,25 TL
    53 TL Kargo
    10 TL Paketleme gideri

Toplam maliyet: 288 TL
    Kalan Kar: 62 TL

Bu giderlere depo, kira, Bağkur, gelir vergisi ve yeni gelen Stopaj vergisini dahil etmedim bile. Evet fırsatçı satıcılar var ancak, satıcı tarafında da gerçekten bel büken çok fazla gider var. Satıcı da haklı, müşteri de haklı. Burada sorgulamamız gereken vergilerin fazla ve aşırı olması.

• Arkadaşlar siz de haklısınız, satıcı olarak biz de haklıyız. Örneğin 50 TL'lik bir ürünü Çin'den getirip, Türkiye'de 350 TL'ye satıyorum. Size göre %658 kat kar var değil mi? aslında öyle değil. Gelin kısa bir hesaplama yapalım.
    Ürün: 50 TL
    Gümrük vergisiyle ürün bana 80 TL'ye geliyor.
    Trendyol'a 350 TL'ye ekledim.
    %20 KDV: 70 TL
    %21.5 Komisyon: 75,25 TL
    53 TL Kargo
    10 TL Paketleme gideri

Toplam maliyet: 288 TL
    Kalan Kar: 62 TL

Bu giderlere depo, kira, Bağkur, gelir vergisi ve yeni gelen Stopaj vergisini dahil etmedim bile. Evet fırsatçı satıcılar var ancak, satıcı tarafında da gerçekten bel büken çok fazla gider var. Satıcı da haklı, müşteri de haklı. Burada sorgulamamız gereken vergilerin fazla ve aşırı olması.

• Toptan kapatın herkes rahatlasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40 Dolara bir ürün var KWM switch alacam ülkemizde satışı bile yok ... Ama bunlar herşeye sınır koyuyor. Yatacak yerleri yok varya.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.