Şimdi Ara

YURT DIŞI İMKANI: ODTU MAKINA VS ITU BILGISAYAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
8.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • businessdevelopment B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam koç olmasının da farkı vardır illaki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarcılar yazılıma her yerde ihtiyaç olmasından cok rahat cıkıyorlar. ama tabii odtü gibi bir yerden de bulursun. koç makinede olan bir arkadaşımın forddan almanyaya başka bir şirkete geçtiğini de öğrendim. ancak epey zorladı. bilgisayarcılar ise tr'den iş bulup gitti.
    Odtüde hazırlık okuyup itüye 1. Sınıf direk geçebilir miyim hocam puanım yetiyorsa? itüde çok arkadaşım var hazırlık berbat diyorlar.

• açıkçası geçiş konularında yanlış yönlendirmek istemem ancak puanın yetiyorsa, o yılki puanla başvuru yapılıp geçilebiliyor diye biliyorum.

evet itü'nün tek eksiği ingilizce olayı. ancak son yıllarda sanırım %100 ingilizceye falan geçtiler. odtü ing açısından daha iyidir. eğer üni olarak odtü istiyorsan odtü de yazılır, iyi yerlerde çalışsan mezun arkadaşlarım var. sıralamanız nedir?
    Sıralamam 3K. Makina geliyor, onu da okumak istemiyorum pek.

• çok güzelmiş sıralamanız tebrikler. odtü bilgisayar da tutabilir 2800 lerde yazarsınız tabii.

eğer bilgisayar istiyorsanız itü bilgisayar bu durumda mantıklı duruyor, eğer durumunuz varsa koç %50 de güzel seçenek.
    Yazdım hocam odtüyü de teşekkür ederim. Koç bize bi beden büyük gelir :)

• Hayirli olsun itu de olursa guzel bence hem istanbul cok daha guzel bence gelisim acisindan :) sorun olursa yardimci olmaya calisirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi businessdevelopment -- 13 Ağustos 2018; 16:17:39 >
    Biraz pahalı bi şehir onun dışında güzel, iş, staj, kendini geliştirme açısından da.
    Teşekkür ediyorum herkese seçimimi İTÜ bilgisayardan yana kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 13 Ağustos 2018; 16:2:20 >
  • Herkes şuanki durumu baz alarak konuşuyor ama sen 4 yıl sonra sektörde olacaksın. Amacın yurt dışına çıkmak üzerine ise (ki doğru bir amaç olduğunu düşünmüyorum) Ben G.D.Anadolu'dayım burada çok bilinmedik şehirde bile herkesin ağzında yazılım yazılım. 90'lardaki elektronik akımına benziyor. Sonra ne oldu sektör patladı. Gaza gelip hareket etmeyin hocam, iyi karar verin. Ben hep söylüyorum puanım ODTÜ'de Makine ya da EE tutsa gidecektim ama şu an İTU EHM'ye gidiyorum kuvvetle muhtemel. Ve durumumdan çok da memnun değilim. İnsanların yorumlarına bakarak karar verme bence, sektördeki tanıdıklarınla konuş.
  • benaydinlatamadimgeceyi B kullanıcısına yanıt
    Sektör patlamadı ki odtü itü ee mezunları ezelden beri çok değerliler donanımlılar ve maaş olarak tatmin edici maaşlar alıyorlar. Çoğu kişinin ee heveslisi olması odtülüleri değil ağrı ee mezunlarını etkiledi iş bulamadılar. Siz de ağrı ee ye gitmeyeceğiniz için kafanıza takmanıza gerek yok bu durumu

• Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden duydunuz? Ben İTÜ ve Bilkent mezunlarıyla konuştum.
    Ben de tanıdıklarımın çevresindeki boğaziçi ve itü mezunlarıyla telefonda konuştum aynı spor salonuna gittiğim tanıdığım odtü ee mezunu. Odtüden mezun olduktan sonra aselsana girip cv sini güçlendirmiş şu an özel sektörde 12 bin liraya çalışıyor(5 yıllık mühendis). Ayrıca eğer eleman fazlalığının o sektörün top üniversitelerini etkilediğini düşünüyorsanız makine bölümüne bakmanızı öneririm. Uzun zamandır sürülerce makine mühendisi var çünkü makine eskiden beri çok popüler. Ama hala boğaziçini 7 yılda bitirip tai ye girilebiliyor çünkü üniversite sayısı fazla olsa da kalifiye eleman yetiştiren üniversiteler 50 yıldır aynı.

• Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    hocam neden konuştuğumuz insanlar bu kadar zıt anlam veremedim gerçekten. itü makine mezunları gayet memnun konumlarından. tabii ki dediğiniz gibi olması benim için çok daha iyi ama ben pek umutlu değilim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6513A427 -- 24 Ocak 2021; 12:45:29 >
  • Up

Hocam o kadar çok kişi ile bizzat telefonda konuştum ki. Zaten kuzenim odtü ee mezunu (2007) aselsanda çalışıyor. Onun makine müh arkadaşı varmış yine aselsanda onunla da konuştum. Fevri davrandığımı düşünmüyorum...

• Son saniye değişikliğine gitmezsem neden olmasın hocam :)

Hocam biraz da kişisel bence. İki üniversite de Türkiyenin en köklü değerli ünilerinden. Bence bu durumda devreye üniversite değil de meslek seçimi devreye girmeli. Yani benim gönlüm ODTÜ istiyor. Başka da onu yazdım ee ve ceng. Ama dıralama yetmeyecek 3K yani yapacak bişi yok. Makine de okumak istemiyorum, ceng ya da ee istiyorum. O yüzden itü bilgisayar yazdım.

• Neresi geldi hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.