Şimdi Ara

YURT DIŞI İMKANI: ODTU MAKINA VS ITU BILGISAYAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
8.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hangisinin yurt dışı imkanı daha iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerika bazlı söyledim hocam ve yazılıma olan ihtiyaç süreli artıyor bunu ben söylemiyorum yapılan araştırmalar bunu gösteriyor. Amerikadaki maaşları incelersen kalifiye yazılımcı ihtiyacı çok fazla olduğu için bildiğin kaliteli işçi sıkıntısı çekiyor şirketler.Zaten bu nedenle maaşlar silikon vadisinde çok yüksek.Analitik düşünceyi geliştirmek için anaokulunda farklı eğitimlere ve ilkokulda kodlama derslerine bile başlandı ama şöyle bir nokta var ki hocam silikon vadisinde inanılmaz bir rekabet var.Çinin eğitim politikaları bile öğrencilerini Amerikanın iyi okullarında bedavaya yüksek lisans ve doktora yaptırıp mezun olunca orada bedavaya stajlar yaptırıp,çalıştırıp ülkelerine geri dönmeleri üzerine falan kurulu adamlar aşmış yani anlayacağın eğitim masraflarını Amerika üzerine yıkıp kalifiye mühendisler olarak ülkelerine geri çağırıyor isteyenlerde orada kalıyor.Bence zor olanı başar sen mezun olduğunda yazılım çok daha aranan ve her alana yayılmış bir mühendislik olacak hatta temel bilimler olmak yolunda ilerliyor bilim insanları bunu tartışıyor şuan temel bilim midir? değil midir? olmalı mıdır?.
  • Bölümden dolayı İtü bilgisayar
  • hesabinbiri H kullanıcısına yanıt
    Neden hocam bir makinacı atıyorum otomativ sektöründe yurt dışında iş bulamaz mı? Aselsan'da ODTU makina mezunu olan bir tanıdığım özellikle Hollandaya büyük bir göç olduğunu söyledi. Ve dedi ki 3 makinacı gidiyorsa 1 bilgisayarcı gidiyor. Öyle bir oran var dedi hemmen hemen.

• İkisi de gider. Eğer Avrupa için konuşuyorsam Almanya Hollanda gibi yerlere makinacı kendini geliştirirse rahat gider. Avrupa'da sanayileşme çok fazla çünkü. Amerika'da start up kültürü yaygın olduğundan büyük bir software developer açığı var. Orada da bilgisayar mühendisi daha önde.

• arobasgan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam haklısınız.

• İTÜ yaz dua edersin bana daha sonra fazlasıyla.
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Şuan o yönde olacak gibi tercihim. Nedeni nedir hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • odtü makina
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Şuan o yönde olacak gibi tercihim. Nedeni nedir hocam?
    Makina çok kasıntı.

Ayrıca günümüz teknoloji yazılım bilişim çağı. Sen o makinaları kontrol eden yazılımı üreteceksin üretebilirsen. Muarrem İnce'nin anlattığı olay. Olay araba yapmak değil o arabayı yapacak makinanın yazılımını üretmek.
  • Nden hocam?

• Amerika bazlı söyledim hocam ve yazılıma olan ihtiyaç süreli artıyor bunu ben söylemiyorum yapılan araştırmalar bunu gösteriyor. Amerikadaki maaşları incelersen kalifiye yazılımcı ihtiyacı çok fazla olduğu için bildiğin kaliteli işçi sıkıntısı çekiyor şirketler.Zaten bu nedenle maaşlar silikon vadisinde çok yüksek.Analitik düşünceyi geliştirmek için anaokulunda farklı eğitimlere ve ilkokulda kodlama derslerine bile başlandı ama şöyle bir nokta var ki hocam silikon vadisinde inanılmaz bir rekabet var.Çinin eğitim politikaları bile öğrencilerini Amerikanın iyi okullarında bedavaya yüksek lisans ve doktora yaptırıp mezun olunca orada bedavaya stajlar yaptırıp,çalıştırıp ülkelerine geri dönmeleri üzerine falan kurulu adamlar aşmış yani anlayacağın eğitim masraflarını Amerika üzerine yıkıp kalifiye mühendisler olarak ülkelerine geri çağırıyor isteyenlerde orada kalıyor.Bence zor olanı başar sen mezun olduğunda yazılım çok daha aranan ve her alana yayılmış bir mühendislik olacak hatta temel bilimler olmak yolunda ilerliyor bilim insanları bunu tartışıyor şuan temel bilim midir? değil midir? olmalı mıdır?.

• Up

• Updullah

• quote:

Orijinalden alıntı: hesabinbiri

Bölümden dolayı İtü bilgisayar
    Hocam merhabalar, itü bilgisayar gecen sene 5k ile almis, bu sene 7k ya iner mi sence?

• dh2dhy2 D kullanıcısına yanıt
    İnmez hocam :(

• quote:

İnmez hocam :(
    neden hocam? tip kontenjanlari artmadigi icin di mi (ilk 5k daki hacettepe, istanbul, ankara, gazi tiplar vb)

Bilgisayar giderek daha da popülerleşiyor onun da katkısı büyük..

• quote:

Bilgisayar giderek daha da popülerleşiyor onun da katkısı büyük..
    bu gidisle ilk 1k ya yukselip orda sabitlenicek koc bilkent boun itu odtu bilgisayar siralamalari....

ozyegin, tobb, bahcesehir gibi ticarethanelerde bilgisayar okunur mu hocam yaa??

itüde EE fakultesinde okumayi dusunuyorum, bilgisayara yatay gecis yapabilirsem yapmak istiyorum ayrica.. itü ehb bu arada 8k ile aliyo benim siralama 7.2k

Hayırlı olsun hocam

• Bölümden dolayı bilgisayar diyenler haklı fakat İTÜ'nün İngilizce eğitimi biraz kötü maalesef, o yüzden yurt dışı imkanları biraz daralıyor. Biliyorsunuz İngilizce konuşabilen hoca bulamadıkları için daha bu sene İngilizceye geçebildiler. Hazırlık vs. dil konusunda kötü İTÜ. Ayrıca ABD'deki üniversitelere referans verebilecek hoca da yok buralarda, Almanya'ya verebilirler ama. Buna ek olarak, İTÜ Alman ekolünden sınavlar vs. zor oluyor, bölüm birincisinin ortalaması dahi 3.6 falan oluyormuş. ODTÜ gibi Amerikan ekolü okullarda ise 4.0 ile bile mezun olursun, ki zaten yurt dışındaki okullara gitmek için 3.5 üstü şart, MIT gibi okullarda ise 3.9 üstü şart. Yurt dışına çıkmanın en garanti yolu akademik kariyer, lisanstan sonra mühendis olarak çıkmak biraz daha sıkıntılı. Ve İTÜ bu konuda biraz engel oluyor size. Yani İTÜ birkaç açıdan yurt dışı imkanlarını kısıtlıyor. Giden kendini geliştirip yine gider fakat istatistiksel olarak bakacak olursak ODTÜ makine'deki birinin gitme olasılığı ve imkanı daha yüksek. Linkedin'e göre İTÜ CENG 2.609 mezun vermiş bunların 1.978'i Türkiye'de. Yani %24.1'i yurt dışında diyebiliriz. ODTÜ ME ise 5.334 mezun vermiş, 3.914'u Türkiye'de. Yani %26.6'sı yurt dışında.

Kaynaklar:
    https://www.linkedin.com/school/istanbul-technical-university/alumni/?facetFieldOfStudy=100347
    https://www.linkedin.com/school/orta-do%C4%9Fu-teknik-%C3%BCniversitesi/alumni/?facetFieldOfStudy=100360

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.