Şimdi Ara

Yurt Dışı Oto Koktğu ve İzin muvafakatname biraz acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

28/08 tarihinde kızımla beraber Ankara’dan Munih’e ucacağız, kızım 10 aylık kanunen oto koltugu kullanma mecburıyetımız var. Münih havalanında arac kiralayacağim günlük 15 euro fakat oto koltugu günlüğüne 4.50 euro vermek sacma geliyor hatta Innsbrucka gıtceğim yerde oto koltugum var. Nasıl çözebilirim fikriniz, ınternetten satın alsam orda nasıl teslim alcam veya THY kendi oto koltugumu (9-36kg)ve bebek arabasını bagaş hakkımdan silmeden alır mı ucağın bagas bölümüne?

Birde eşim bu çıkış için seyahat edebilir diye bi resmi kağıt vermesi gerekir mi?

İyi Forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• resmi yazı şart zaten. Sen çocuğu mu kaçırıyorsun bilader derler adama yazısız çıkmaya çalışırsan...

Uçakta tabiki koltuk taşıyabilirisn. ama bence bunun için bi thy müşteri hizmetlerini ara.
  • Çocuğun çıkışı için bir turizm bürosuna danışın onlar tecrübelidir. Muhtemelen eşiniz noterden bir belge düzenlemeli. Bagaj konusunu da THY çağrı merkezini arayıp sorun.
  • Eşinizin noterden Muvafakatname çıkartması gerekecektedir.
  • Anlıyorum her ikiside eşimde kızımda her ikiside Avusturya vatandaşı aynı benzer bir durumda olan komşumuza o an hiç birşey sormamışlar bir de işyerinde çalışan bir abi kızı teyzesiyle ABD ye gitti onada sormamışlar emin olamadım o anki polisin ruh haline mi bağlı bilemedim. Garanti bir cevap almak istiyorum sorulmuyorsa boştan yere notere 80 TL ödemek istemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mek38

Anlıyorum her ikiside eşimde kızımda her ikiside Avusturya vatandaşı aynı benzer bir durumda olan komşumuza o an hiç birşey sormamışlar bir de işyerinde çalışan bir abi kızı teyzesiyle ABD ye gitti onada sormamışlar emin olamadım o anki polisin ruh haline mi bağlı bilemedim. Garanti bir cevap almak istiyorum sorulmuyorsa boştan yere notere 80 TL ödemek istemem.
    Çocuk sizin pasaportunuza kayıtlı ise sormayabilirler ama yine de daha iyi bilen bir yere danışın. Bu sorunun doğru cevabını forumda bulmanız çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mek38

Anlıyorum her ikiside eşimde kızımda her ikiside Avusturya vatandaşı aynı benzer bir durumda olan komşumuza o an hiç birşey sormamışlar bir de işyerinde çalışan bir abi kızı teyzesiyle ABD ye gitti onada sormamışlar emin olamadım o anki polisin ruh haline mi bağlı bilemedim. Garanti bir cevap almak istiyorum sorulmuyorsa boştan yere notere 80 TL ödemek istemem.
    yabancı vatandaştan tabiki izin yazısı istemez türk polisi. eğer sen TC vatadaşıysan isteyecek. istemek zorunda. ha o anda istememiş olabilirler. o da şans.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eşim ve kızım Avusturya Pasaportları var ayrı ayrı ben ise Türküm, Ankara Esenboğa Pasaport polisleri ile telefonda görüştüm gerek olmadıgını soylediler, ama insanın içinde bi kurt kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mek38 M kullanıcısına yanıt
    Türk Gümrüğü istemez zaten çünkü Avusturya pasaportu ile çıkış yapıyor çocuğunuz.
    ama dönüşte avusturya yada almanya gümrüğü muvafakatname soracaktır.
    annesi olmadan, avusturya pasaportlu çocuğu türk pasaportlu ebeveyn olarak almanya yada avusturayadan muvafakatname olmadan çıkaramazsınız. dönüşte annesi yanında olacaksa sorun olmaz.

yapmanız gereken noterden muvafakatname alıp apostilletip tercüme ettirmek.
  • mhmtkyrk kullanıcısına yanıt
    Türk gümrüğünden sorgusuz sualsiz geçti anne ve cocuk beraber geri dönüşte de dediğiniz gibi anne ile dönecek sorun yok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.