Şimdi Ara

Yurt dışı sevdası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

neden yurt dışı?

çünkü

burada tecavüz yaşanmıyor mesela 13 yaşındaki zihinsel engelli kıza 44 gün boyunca tecavüz edilmiyor.
    burada 14 yaşındaki kıza 34 kişi tecavüz etmiyor.
    burada cinsiyet değiştirdiği için insanlar öldürülmüyor.
    burada insanlar düşündüklerini özgürce söylebiliyorlar.
    burada "parasız eğitim istiyoruz" pankartı açan üniversite öğrencileri 9 yıl hapis cezası almıyor.
    burada ben dindarım diyenler halkının hakkını yemiyor.
    burada ben faize harama karşıyım diyen insanlar bankalara ortak olmuyor mesela.
    burada 3 tane şirketin 600 milyon dolarlık vergi borcu 5 milyon liraya inmiyor.
    burada var olan ehliyetinizi 101 liraya değiştirmek isteyip tepki gelince 15 liraydı aslında daha aşağısı kurtarmıyor denmiyor.
    burada 10 yıldır kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmiyor aslında.
    burada 700 lira alan işçiye "700 lira işçiler için minnettir" diyen bakanlar yok mesela.
    burada insanlar çocuklarını teröre şehit verdikten bir kaç saat sonra bir bakan TV'ye çıkıp "bir kaç mehmet öldü diye meclisi toplayacak değiliz" demedi.
    burada insanların atalarına "2 ayyaş" diye hitap edenler yok aslında.
    burada 3 çocuk yapacaksın, her kürtaj bir uluderedir, kürtaj yasaklanacaktır diyen insanlar yok.
    burada tecavüzcüsüyle evlenen insanların davası düşmüyor mesela.
    burada insanlar tecavüzcülerinin çocuğunu doğursun gerekirse devlet bakar demiyor hiç kimse.
    burada bir memur zammının geçmesi için 6 ay yasa tasarısının önerisi hazırlanırken milletvekillerine 6 saat içinde %100 zam yapılmıyor.
    burada su kesintisi olduğunda bir belediye başkanı çıkıp ankaralılar tatile çıksın demiyor mesela.
    burada biz demokrasiyle geldik demokrasiyle gideriz diyen insanlar %10 seçim barajının demokrasi olduğunu düşünüyor.
    burada "demokrasi bizim için amaç değil araçtır" diyen insanlar yok.
    burada engelli bir vatandaşı dinleyen hükümet görevlisi "gözlerin görmüyor biz sana iş vermişiz" diyen insanlar(!) yok.
    burada açlık sınırı 1.450 lira, yoksulluk sınırı 3.756 lirayken asgari ücret 750 lira değil.
    burada akşam 10 sabah 6 arası içki içme demiyor kimse.
    burada bir milletvekili "dekolte giyersen tecavüz ederler" demiyor.
    burada başka bir milletvekili "senin bacak aranı çekip yayınlatırım" demiyor.
    burada teröristlere gücü yetmeyen görevliler askeri personeli silivriye sokmuyor.
    burada hapishanede hiç milletvekili yok.
    burası en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu memleket değil.
    burada youtube'a girmek yasaklanmıyor.
    burada haber sitelerine dava açıp kazanamayınca devlet tarafından o site başka bir siteye yönlendirilmiyor.
    burada hastahanelere doktor, hemşire yerine imam kadrosu açılmıyor.
    burada bir camiye 6 tane imam 4 tane müezzin atanmıyor.
    burada adı Türk Telekom olan kuruluşu araplara satıp daha sonra babalar gibi satarız diyen siyasetçiler yok.
    burada TCDD'yi kapatırsak 3 milyon lira kar ederiz diyen ulaştırma bakanları yok.

Hepsini yazamadım, bu kadarını yazabildim. Gördüğün gibi Türkiye güzel bir ülke. Üstte yazdıklarımın hiç birisi Türkiye'de olmadı çünkü.

hocam klavyenize sağlık ne diyeyim başka. :))

• Burada Tekel'i İngilizlere, Türk Telekom'u Araplara, Tüpraş'ı Amerikalılara satıp tepkilerden sonra "BABALAR GİBİ SATARIZ" diyen bakanlar yok.
    Burada Milletvekilleri "Devletime karşı suç işleyenleri vurmaktan hoşlanacağım. Adalet herkese fazla eşit uygulanıyor" demiyor.
    Burada adalet bakanı teröristlerin elinden kurtulan askerler için "askerlerin kurtulmasına sevinemedim" demiyor.
    Burada devletin bütün kurumlarını satıp, özelleştirdikten sonra "kriz bizi inşallah teğet geçecek" demiyor.
    Burada madımak otelini ateşe verip katliam yaptıktan sonra o ateşe verenleri savunan 34 avukatın hepsi milletvekili olmuyor.
    Burada 1.50 TL'ye mal olan benzin 5.03 TL'ye satılmıyor çünkü.
    Burada en yüksek maaş alan devlet memuru 1.200 TL alırken bir milletvekili onun 1 senede aldığı parayı 1 ayda almıyor çünkü.
    Burada yöneticilere danışmanlık yapanlar 51.000 TL maaş almıyor.
    Burada "benim malım tarlada öldü, anam ağladı" diyen çiftçiye "al ananı da git lan" diyen başbakan yok.
    Burada ilaçlarını yurtdışından getirmekte zorluk yaşayan engelli vatandaşın eline bir bakan para sıkıştırıp "orda çok para var, ona sahip ol" demiyor.
    Burada 13 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden Kur'an Dersi hocası yok mesela.
    Burada "ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum" diyen başbakan yok mesela.
    Burada devlet bakanı çıkıp "avrupalı ne çocuğu olduğunu iyi bilir" demiyor çünkü.
    Burada elinde yaşadığı ülkenin bayrağıyla gezdiği için 7 ile 16 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açılmıyor.
    Burada madende olan grizu patlamasından sonra ölen işçiler ve mühendisler için "ölmek madencilerin kaderinde var" diyen başbakan yok.
    Burada tren kazası olduktan sonra ulaştırma bakanı çıkıp "treni ben mi kullandım" demiyor çünkü.
    Burada 2000 yılında getirilen gap projesinin ihalelerini arkadaşlarına satıp sonra orayı unutanlar yok mesela.
    Burada "İstanbul-Şişli ile Hakkari-Şemdinli aynı imkanlara sahip" diyen kimseler yok.
    Burada "başbakan bizim için ikinci peygamberdir" diye din tüccarlığı yapıp Allah'a şirk koşan insanlar yok.
    Burada "Lenin'i ölü görmek çok güzel" "Karl Marx'ı tarihten sileceğiz" diyen tarih uzmanı siyasetçiler yok.
    Burada AVM yapmak için Camii yıkan insanlar yok mesela.
    Burada halka kömür dağıtmayalım da kozalak mı dağıtalım diyen bakanlar yok mesela.
    Burada eee buyrun siz de halka makarna kömür dağıtın diyen başbakan yok mesela.
    Burada grev yapan tekel işçileri için "hatamız tekel işçilerine merhamet etmek" diyenler yok.
    Burada Sümerbank'ı bitirdik yakında tarihten silinir diyen bakanlar yok.
    Burada işçi greve çıkarsa hükümet yevmiyelerinden tasarruf eder diye ileri görüşlü insanlar yok.
    Burada "Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyen başbakanlar yok.
    Burada bizim dağıttığımız bedava kömürü almayan ormanı keser elektriği satar diyen hiç kimse yok.
    Burada internette "limitsiz kullanıcı bağlantıyı suistimal ediyor" diyerek her pakete kota isteyen kurumlar yok.
    Burada eylem yapan tekel işçilerine yönelik "tekel işçileri eylemlerinde pkk'nın bağı var" denmedi.
    Burada ABD askerleri Adana-İncirlik'te Kuran'ı Kerim'i yırtıp camiyi ateşe verirken hesap soran kimseler yok.
    Burada Reyhanlı'da patlama olacağı istihbaratını 1 ay öncesinden alıp 50 kişi öldürüldükten sonra ABD'ye kaçan başbakanlar yok.
    Burada Suriye kimmiş, Esed kimmiş diyerek Türkiye'de onlara silah ve para desteği sağlanmıyor.
    Burada 200.000 (iki yüz bin) suriyeliye maaş bağlanıp TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimliği verilmedi.
    Burada her sene 10.000 (on bin) polis almasına rağmen her sene tıp için doktorluk için 5bin kontenjan ayrılmıyor.
    Burada Her sene bir sınavda kopya faciası yaşanmıyor.
    Burada cemaat üniversitesi her sene TUS birincisini çıkarırken kimse hesap sormuyor.
    Burada her sene hatalı sorular hazırlayıp, her sene soruları dağıtan kurum soruların açıklanmasını önleme çalışmıyor.
    Burada 2011 yılında yapılan ygs sınavında mod medyan ile alakalı hiçbir şey yoktu.
    Burada 9.000 ( dokuz bin) din kültürü 14.000 ( on dört bin) ilahiyat kadrosu açılırken 6.000 (altı bin) matematik kadrosu açılmıyor.
    Burada TUS soruları çalınıp atamalar yapıldığı için sınavın iptali yapımıyor.
    Burada Din kültürü öğretmenleri okul müdürlerinin de üstündedir diyen milli eğitim müdürleri yok.
    Burada 50 kilo esrarla yakalanan başbakan yiğeni ben içiciyim dediği için serbest bırakılmıyor.
    Burada devlet opera ve balesi kapatılmıyor.
    Burada devlet tiyatroları kapatılmıyor.
    Burada tükürürüm ben böyle sanata diyen belediye başkanları yok.
    Burada ucube diye bir heykele hakaret edip yıktıranlar yok.
    Burada 14 yaşındaki çocuktan tahrik olup ona tecavüz eden daha sonra da rızası vardı diye ifade verip serbest kalan insanlar yok.
    Burada THY hosteslerinin sürdüğü kırmızı ruja karışan insanlar yok.
    Burada THY çalışanları yasal hakkını kullanıp grev yapıyor diye onlara tazminat davası açanlar yok.
    Burada Yunanistan Jetleri Türk jetlerine it dalaşı yaparken kimse ses çıkartmıyor.
    Burada helikopteri düşen bir siyasi parti liderinin kazasının enkazı yerleşim yerine 1 kilometre uzakta olmasına rağmen 2 hafta sonra bulunmuyor.
    Burada "öfke de bir hitabet sanatıdır" diyen insanlar yok.
    Burada gazeteleri susturup "köşe yazarları ne kadar az yazarsa ülke o kadar çok huzur bulur" diyen insanlar yok.
    Burada bir siyasi parti liderini "Biliyorsunuz kendisi alevi" diyerek aşağılayan yada aşağıladığını zanneden insanlar yok.
    Burada darbe kelimesini ağzından düşürmeyen fakat darbecileri hiçbir zaman yargılayamayan bir yargı sistemi yok.
    Burada eşinden boşandığı için öldürülen hiçbir kadın yok.
    Burada eylem yapan insanlara "ermeni p***leri, o**** çocukları" diyen sporcular yok.
    Burada röportaj vermedi diye milli takıma alınmayan sporcular yok.
    Burada bize karşı çıkan kanı bozukları tahlil etmeli diyen insanlar yok.
    Burada bütün milletin telefonları konuşmalarını kayıt altına alıp "ergenekoncular 40 sene fişledi sıra bize geçti" diyen başbakan yok.
    Burada TÜİK istatistiklerine göre ülkenin %20si açlık sınırındayken "açlık sınırında vatandaş yok" demiyor hiç kimse.
    Burada Çernobil kazasının nedeni olan firmaya verilen nükleer santraller yok.
    Burada gittiği statta tepki gördüğü için tepki gördüğü kulübe ihtarname çeken insanlar yok.
    Burada 18 yaşından büyük olan insanları zorla 212 TL karşılığında sağlık sigortası yaptırıp işsizlik oranını %25'ten %11 e düşüren insanlar yok.
    Burada Bulgaristan'a 20 TL'ye ihraç edilen Türk Rakısı 70 TL'ye satılmıyor.
    Burada gümrükten girişi 2 TL olan Parlament'in satış fiyatı 11TL değil.
    Burada bankadaki parasına haciz uygulanan insanlar yok.
    Burada çocuklarını okutacak parası olmadığı için emekli olduktan sonra çalışan aileler yok.
    Burada liseye kayıt parasını ödeyemediği için bütün liseyi baştan aşağıya temizleyen anneler yok.
    Burada Atatürk'ün adını kaldırıp kendi adını caddelere, parklara, yollara veren belediye başkanları yok.
    Burada ben çevrecinin kralıyım diye demeç verip 6 insanı öldüren, 15 kişinin gözünü çıkaran, 10bin kişiyi yaralayan, 20 bin kişiyi gözaltına alan insanlar yok.
    Burada Türkiye'nin dişinden tırnağından arttırdığı parayı götürüp İsviçre'de gizli hesaplarla kendi adına yatıranlar yok.
    Burada Terör sorunu çözemeyip her lafı açıldığında benim başörtülü bacılarım var diyen kimseler yok.
    Burada doktorlar hastanın öldüğünü haber vermek için gittiği hasta yakınından dayak yemiyor.
    Burada ilk okul mezunları şirketleri yönetirken doktora yapmış mühendisler 1.500 TL'ye çalıştırılıyor.
    Burada Amerika'dan bağımsız Özel Güvenlik Yazılımı yazan Aselsan mühendisleri öldürülmüyor.
    Burada Valiler, Generaller, Milletvekilleri suikaste uğramıyor.
    Burada elinde bayrak olduğu için göz altına alınıp, payla satırla çivili sopalarla bu ülkenin geleceğine saldıranlar delil yetersizliğinden serbest bırakılıyor.
    Burada tüm nüfus başına düşen kitap okuma oranı %3 değil.

Evet burası tahmin ettiğiniz yer yani Türkiye değil, burası muz cumhuriyeti.

• quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

quote:

Orijinalden alıntı: yyuuyyu

quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

yurtdışına gitmek zor hem maddi hem manevi açıdan arkadaşlar. Gitmeyi düşünen arkadaşlar 1.sınıftan planlarını yapsınlar ona göre hazırlasınlar. Ha gidince her şey güllük gülistanlık mı olacak? bence hayır. Gurbet denen bi şey var. Burda şikayet ettiğiniz bi şeyler var haklısınız da ama orda da şikayet ettiğiniz şeyler mutlaka olacak. Amerika amerika diye yanıp tutuşanlar gidince hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Filmlerdeki amerika gibi değil çünkü asıl amerika

İlk okulu amerikada bitirdim iki yıl ingilterede yaşadım nerelerin nasıl olduğunu gayet gördüm biliyorum :) ama gitme konusunda çok zor olduğu konusunda haklısınız

hocam lafım sana değildi yanlış anlama. Amerika özentisi, Türkiyeyi sürekli hor gören insanlara dedim bunu

Yok hocam ya çok şükür ülkem gelişsin başka bişe istemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: voldemort245

Arkadaşlar tamam burada hakkımızı alamadığımız aşikar...Peki ileride parlak beyin olma hedefi olan sizlere sorarım; zorluğu gördüğünüz zaman ülkeyi terkedip rahat rahat geçinme sevdasına sizler katılırsanız, bizler katılırsak bu ülke nasıl gelişecek? O gelişen ülkelere bir bakalım, başta her şey çok mu kolaymış, imkanlar bilim adamlarının önlerine mi serilmiş, parlak beyinleri para mı çekiyor arkadaşlar? Elimizi taşın altına koymadan imkanlar kısıtlı, burada şartlar kötü demeye hakkımız yok bence...
    Ülkemizin gelişmesi için gerekirse karın tokluğuna en zor şartlarda çalışmalıyız.. Sizler giderseniz bu ülke nasıl iflah olacak??

Hocam sonuna kadar katılıyorum, bu düzeni sağlayacak kişiler bizleriz, bizlerde ülkeye küsüp gidersek var bu ülkenin haline. Devlet bireyden önemlidir konusunda size katılmıyorum,bir arkadaşında dediği gibi devleti oluşturan bireylerdir sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLune -- 22 Temmuz 2013; 2:42:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Valla ben arastırma için istiyorum iimkan yok burda yoksa Türkiye cennet

Şu yorumu görene kadar birçok sebep düşündüm ama gördükten sonra:

HÜLOĞĞĞĞĞĞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 22 Temmuz 2013; 3:23:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

Burada Tekel'i İngilizlere, Türk Telekom'u Araplara, Tüpraş'ı Amerikalılara satıp tepkilerden sonra "BABALAR GİBİ SATARIZ" diyen bakanlar yok.
    Burada Milletvekilleri "Devletime karşı suç işleyenleri vurmaktan hoşlanacağım. Adalet herkese fazla eşit uygulanıyor" demiyor.
    Burada adalet bakanı teröristlerin elinden kurtulan askerler için "askerlerin kurtulmasına sevinemedim" demiyor.
    Burada devletin bütün kurumlarını satıp, özelleştirdikten sonra "kriz bizi inşallah teğet geçecek" demiyor.
    Burada madımak otelini ateşe verip katliam yaptıktan sonra o ateşe verenleri savunan 34 avukatın hepsi milletvekili olmuyor.
    Burada 1.50 TL'ye mal olan benzin 5.03 TL'ye satılmıyor çünkü.
    Burada en yüksek maaş alan devlet memuru 1.200 TL alırken bir milletvekili onun 1 senede aldığı parayı 1 ayda almıyor çünkü.
    Burada yöneticilere danışmanlık yapanlar 51.000 TL maaş almıyor.
    Burada "benim malım tarlada öldü, anam ağladı" diyen çiftçiye "al ananı da git lan" diyen başbakan yok.
    Burada ilaçlarını yurtdışından getirmekte zorluk yaşayan engelli vatandaşın eline bir bakan para sıkıştırıp "orda çok para var, ona sahip ol" demiyor.
    Burada 13 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden Kur'an Dersi hocası yok mesela.
    Burada "ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum" diyen başbakan yok mesela.
    Burada devlet bakanı çıkıp "avrupalı ne çocuğu olduğunu iyi bilir" demiyor çünkü.
    Burada elinde yaşadığı ülkenin bayrağıyla gezdiği için 7 ile 16 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açılmıyor.
    Burada madende olan grizu patlamasından sonra ölen işçiler ve mühendisler için "ölmek madencilerin kaderinde var" diyen başbakan yok.
    Burada tren kazası olduktan sonra ulaştırma bakanı çıkıp "treni ben mi kullandım" demiyor çünkü.
    Burada 2000 yılında getirilen gap projesinin ihalelerini arkadaşlarına satıp sonra orayı unutanlar yok mesela.
    Burada "İstanbul-Şişli ile Hakkari-Şemdinli aynı imkanlara sahip" diyen kimseler yok.
    Burada "başbakan bizim için ikinci peygamberdir" diye din tüccarlığı yapıp Allah'a şirk koşan insanlar yok.
    Burada "Lenin'i ölü görmek çok güzel" "Karl Marx'ı tarihten sileceğiz" diyen tarih uzmanı siyasetçiler yok.
    Burada AVM yapmak için Camii yıkan insanlar yok mesela.
    Burada halka kömür dağıtmayalım da kozalak mı dağıtalım diyen bakanlar yok mesela.
    Burada eee buyrun siz de halka makarna kömür dağıtın diyen başbakan yok mesela.
    Burada grev yapan tekel işçileri için "hatamız tekel işçilerine merhamet etmek" diyenler yok.
    Burada Sümerbank'ı bitirdik yakında tarihten silinir diyen bakanlar yok.
    Burada işçi greve çıkarsa hükümet yevmiyelerinden tasarruf eder diye ileri görüşlü insanlar yok.
    Burada "Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyen başbakanlar yok.
    Burada bizim dağıttığımız bedava kömürü almayan ormanı keser elektriği satar diyen hiç kimse yok.
    Burada internette "limitsiz kullanıcı bağlantıyı suistimal ediyor" diyerek her pakete kota isteyen kurumlar yok.
    Burada eylem yapan tekel işçilerine yönelik "tekel işçileri eylemlerinde pkk'nın bağı var" denmedi.
    Burada ABD askerleri Adana-İncirlik'te Kuran'ı Kerim'i yırtıp camiyi ateşe verirken hesap soran kimseler yok.
    Burada Reyhanlı'da patlama olacağı istihbaratını 1 ay öncesinden alıp 50 kişi öldürüldükten sonra ABD'ye kaçan başbakanlar yok.
    Burada Suriye kimmiş, Esed kimmiş diyerek Türkiye'de onlara silah ve para desteği sağlanmıyor.
    Burada 200.000 (iki yüz bin) suriyeliye maaş bağlanıp TÜRKİYE CUMHURİYETİ kimliği verilmedi.
    Burada her sene 10.000 (on bin) polis almasına rağmen her sene tıp için doktorluk için 5bin kontenjan ayrılmıyor.
    Burada Her sene bir sınavda kopya faciası yaşanmıyor.
    Burada cemaat üniversitesi her sene TUS birincisini çıkarırken kimse hesap sormuyor.
    Burada her sene hatalı sorular hazırlayıp, her sene soruları dağıtan kurum soruların açıklanmasını önleme çalışmıyor.
    Burada 2011 yılında yapılan ygs sınavında mod medyan ile alakalı hiçbir şey yoktu.
    Burada 9.000 ( dokuz bin) din kültürü 14.000 ( on dört bin) ilahiyat kadrosu açılırken 6.000 (altı bin) matematik kadrosu açılmıyor.
    Burada TUS soruları çalınıp atamalar yapıldığı için sınavın iptali yapımıyor.
    Burada Din kültürü öğretmenleri okul müdürlerinin de üstündedir diyen milli eğitim müdürleri yok.
    Burada 50 kilo esrarla yakalanan başbakan yiğeni ben içiciyim dediği için serbest bırakılmıyor.
    Burada devlet opera ve balesi kapatılmıyor.
    Burada devlet tiyatroları kapatılmıyor.
    Burada tükürürüm ben böyle sanata diyen belediye başkanları yok.
    Burada ucube diye bir heykele hakaret edip yıktıranlar yok.
    Burada 14 yaşındaki çocuktan tahrik olup ona tecavüz eden daha sonra da rızası vardı diye ifade verip serbest kalan insanlar yok.
    Burada THY hosteslerinin sürdüğü kırmızı ruja karışan insanlar yok.
    Burada THY çalışanları yasal hakkını kullanıp grev yapıyor diye onlara tazminat davası açanlar yok.
    Burada Yunanistan Jetleri Türk jetlerine it dalaşı yaparken kimse ses çıkartmıyor.
    Burada helikopteri düşen bir siyasi parti liderinin kazasının enkazı yerleşim yerine 1 kilometre uzakta olmasına rağmen 2 hafta sonra bulunmuyor.
    Burada "öfke de bir hitabet sanatıdır" diyen insanlar yok.
    Burada gazeteleri susturup "köşe yazarları ne kadar az yazarsa ülke o kadar çok huzur bulur" diyen insanlar yok.
    Burada bir siyasi parti liderini "Biliyorsunuz kendisi alevi" diyerek aşağılayan yada aşağıladığını zanneden insanlar yok.
    Burada darbe kelimesini ağzından düşürmeyen fakat darbecileri hiçbir zaman yargılayamayan bir yargı sistemi yok.
    Burada eşinden boşandığı için öldürülen hiçbir kadın yok.
    Burada eylem yapan insanlara "ermeni p***leri, o**** çocukları" diyen sporcular yok.
    Burada röportaj vermedi diye milli takıma alınmayan sporcular yok.
    Burada bize karşı çıkan kanı bozukları tahlil etmeli diyen insanlar yok.
    Burada bütün milletin telefonları konuşmalarını kayıt altına alıp "ergenekoncular 40 sene fişledi sıra bize geçti" diyen başbakan yok.
    Burada TÜİK istatistiklerine göre ülkenin %20si açlık sınırındayken "açlık sınırında vatandaş yok" demiyor hiç kimse.
    Burada Çernobil kazasının nedeni olan firmaya verilen nükleer santraller yok.
    Burada gittiği statta tepki gördüğü için tepki gördüğü kulübe ihtarname çeken insanlar yok.
    Burada 18 yaşından büyük olan insanları zorla 212 TL karşılığında sağlık sigortası yaptırıp işsizlik oranını %25'ten %11 e düşüren insanlar yok.
    Burada Bulgaristan'a 20 TL'ye ihraç edilen Türk Rakısı 70 TL'ye satılmıyor.
    Burada gümrükten girişi 2 TL olan Parlament'in satış fiyatı 11TL değil.
    Burada bankadaki parasına haciz uygulanan insanlar yok.
    Burada çocuklarını okutacak parası olmadığı için emekli olduktan sonra çalışan aileler yok.
    Burada liseye kayıt parasını ödeyemediği için bütün liseyi baştan aşağıya temizleyen anneler yok.
    Burada Atatürk'ün adını kaldırıp kendi adını caddelere, parklara, yollara veren belediye başkanları yok.
    Burada ben çevrecinin kralıyım diye demeç verip 6 insanı öldüren, 15 kişinin gözünü çıkaran, 10bin kişiyi yaralayan, 20 bin kişiyi gözaltına alan insanlar yok.
    Burada Türkiye'nin dişinden tırnağından arttırdığı parayı götürüp İsviçre'de gizli hesaplarla kendi adına yatıranlar yok.
    Burada Terör sorunu çözemeyip her lafı açıldığında benim başörtülü bacılarım var diyen kimseler yok.
    Burada doktorlar hastanın öldüğünü haber vermek için gittiği hasta yakınından dayak yemiyor.
    Burada ilk okul mezunları şirketleri yönetirken doktora yapmış mühendisler 1.500 TL'ye çalıştırılıyor.
    Burada Amerika'dan bağımsız Özel Güvenlik Yazılımı yazan Aselsan mühendisleri öldürülmüyor.
    Burada Valiler, Generaller, Milletvekilleri suikaste uğramıyor.
    Burada elinde bayrak olduğu için göz altına alınıp, payla satırla çivili sopalarla bu ülkenin geleceğine saldıranlar delil yetersizliğinden serbest bırakılıyor.
    Burada tüm nüfus başına düşen kitap okuma oranı %3 değil.

Evet burası tahmin ettiğiniz yer yani Türkiye değil, burası muz cumhuriyeti.

Hala bir umut var Yurt dışında iyi bir eğitim alıp Türkiye'ye dönerek bazı şeyleri olmasında yardımcı olmak her bu ülkenin evladının mirası olmalı.

Ülkemiz ne zor zamanlardan geçti buda geçer nede olsa tarihimizde hep zorlukları çekmiş sonucunda başarıyla atlatmış nadir halklardan biriyiz

• Tıp konusunda yurt dışı bizden kat kat önde,tıp fakültelerinin 200-300 yıllık geçmişleri,oturmuş sistemleri var her ilde kasabada tıp fakültesi açma dertleri yok.Nüfusa oranlar en fazla tıp fakültesi dünyada hindistan ve bizim ülkede.Biz daha acil serviste nöbeti kimin tutacağına karar vermiş değiliz halı saha kaleciliği sırası gibi tutuyoruz acil nöbetlerini.Hekimlerin çalışma sistemlerinin oturması bizde rahat 50 yıl istiyor.

• hukuk okucam.1.5 ay sonra üniversite başlıcak.hazırlıkla birlikte 5yıl üniversite egitimi sürücek.sonrası için lisans allahın emri resmen.artan avukat sayısıyla birlikte artık mezunların çogu hem bir yerde çalışıyor hemde bir yandan yüksek lisanslarını yapıyorlar.lisanslarıda hukuk üzerine oluyor.

ben de gayet tabi böyle bir ortamda yüksek lisans yapmak durumundayım.bunu yurt dışında yapmak istiyorum.bunun sebebi bana verilecek olan egitim degil.türkiyeye döndügümde 2 yabancı dil ie dönersem ve yurt dışında lisans yapmış olarak dönersem fazlaca para kazanabilicem.hatta asıl istegim yurt dışına çıktıgım zaman bir daha asla dönmemek.işimi , evimi , yuvamı her şeyimi yurt dışında kurmak istiyorum.asıl niyetim bu yani.

hukuk dan sonra yüksek lisansı için hukuk yüksek lisansı degilde işletme yüksek lisansı yapın diyenleri internette gördüm.işletme üzerine yaparsam bu hukuka göre çok daha kolay olur hem maddi anlamda hem manevi anlamda hem de yurt dışına daha kolay çıkmış olurum.ama tabi bu bilgilerim çok yüzeysel şu anda.anladıgıma göre bu fikirlerim sürekli degişiklik göstericek.

son olarak ilk başta bir erasmusla başlıyalım devamı gelir inşallah diyelim :)

• Tıp okuyup burada kalırsanız ağzınızla kuş tutsanız hiç bir şey olamazsınız ama adamınız varsa adınıza kadro açılır.

BAKINIZ.
  • Biz yurt dışına çıkmayı da çok iyi biliriz !!!
  • Yaşam kalitenizin yüksek olmasını istiyorsanız avrupaya göç etmeye bakın.
  • yurt dışına gitmek gerçekten okadar kolay degil hele orada iyi yerlerde çalışmak bunu neden söylüyorum yakın bir tanıdıgımızın oğlu anadolunun bir yerinde makina mühendisligi kazandı öyle boğaziçi odtü bilmem ne felan degil vasat bir lisede okudugu için bu çocuk daha üniversitenin hazırlık sınııfındaki ingilizceyi bile geçemedi okadar zorlandıki sıfır denecek ingilizcesi vardı sonra baktı olmuyor orada bir kursa yazıldı 2 yıl kursa gitti sonra okulun son yılı amerika sevdası başladı onun yurtdışında yaşama hayali yok sadece ingilizceyi konuşabilmek okudugu birşeyi anlıyor ama konuşma sıfır bunu türkiyede yapabilmek gerçekten kolay degil neyse lise döneminde çalıştıgı bir market vardı onun oğluda amerikaya gidip 1 yıl kalmıştı dil için onun sayesinde orada arkadaşları oldugu için parasını hazırladı amerikaya gitti 2,5 ay felan kaldı geldiginde eskisinden çok daha iyiydi en azından konuşabiliyordu ama sıfır durumdaki biri için bence büyük bir gayret ve çaba göstermişti çünkü 2-3 yılda öğrenebilmek okadar kolay degil sonra okul bitti malum makina müh çıktı burada fabrikalara ,şirketlere başvuru yapacaktı bu gitti görüşmeye coca coca firmasına yazılı sınavı geçemedi adamlar gerçekten çok ileri derecede ingilizce istiyorlar sözlü mülakat felan onları yapamamış öğrendigi ingilizce onun hayatta tutacak kadar yeterli gidip yurt dışında rahat yaşayabilir ama iş için yetmiyor neyse baktı olmayacak bu bu sefer 1 seneligine gitmeye karar verdi bu sefer orta bir kursa yazılıp tam anlaıyla öğrenmek için çünkü türkiyedeki kurslar artık onun seviyesi için yeterli degildi neyse fazla uzatmayayayım bu haziran ayında amerikadan döndü ingilizcen nasıl dedim öğrenebildin mi televizyonda yabancı bir kanal izlerken yada dizi rahat %80 anlayabilecek durumdayım dedi ve geçen bir fabrikaya sınav için gitmiş ve yazılı mülakatıda geçmiş bende ona neden orada kalmadım geri türkiyeye döndün buraların durumu malum söyledigi şey şu oldu orada mesleginle ilgili çalışabilmek için master yüksek lisans yapman lazım orada rekabet daha çok benim orada çalışabilmem mümkün degil ama şu var orası güzel çünkü bir restorantta yada cafede garson bile olsan buradaki yaşam standartlarının çok üstünde yaşarsın düşünün günlük 100 dolar rahat kazabilirsiniz

oraya gitmek bile maddi imkan istiyor arkadaşlar çok zeki olmadıgınız sürece babanız çok zengin olmalı ki orada üniversite vs.. okuyup kalabilesiniz yoksa türkiyede üniversite okuyacaksında sonra gideceksin anca dil öğrenmek için gidersiniz başka türlü zor arkadaşların dedigi gibi anca 2-3 kişi

• Türkiye gibi bağnaz ne yobazlarin olduğu ulkeden bir yol olmaz çünkü

• öncelkle bende ilk önce erasmus mezun olunca yerleşmeyi düşünüyorm isviçre - cenevreye(yeşil pasaport var)
    Babam asker old dolayı çok sehri gezdim şuan İstanbul dayız.Bu sene sınava girdim inşaat müh okuyacagım
    ön bilgiden sonra neden yurtdışı sorusunu cevaplıyım
    Dediğim gibi çok yeri gezdik iş tamamen insanlarda bitiyor heryerde bi hanzo bi barzo var geçen SultanAhmet camiideydik bi ingiliz makine müh ile konustuk adam her sene 1 hafta zor kalıyorum dıyor gezilecek yeri olarak çok güzel ama stres ve insanı cok değişik dedi adama ne kadar savunsamda ülkemi haklı ne diyeyim !
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.