Şimdi Ara

Yurt dışı sevdası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forum da hep görüyorum tıp seçenlerden tutun da mühendislikler hatta hukuktakiler bile yurt dışına çıkmayı düşünüyor. Neden ? Tartışalım gençler..

Bende düşünüyorum sebebini söyleyeyim tıp seçtim doktor Abi'lerlr ablalarla konuştum çok zor diyorlar ne idealistlik kalıyor ne başka bişe 38 saat nöbet tutuyoruz, mecburi askerlik ömrümüz bitiyor tam gün yasası, hasta yakınlarından gördüğümüz muamele ne onur ne gurur saygınlık bırakıyor diyor..

Kuzenim ingilterede doktor hayvan gibi para kazanıyor bunu kendisi diyor.. En fazla 28saat nöbet tutuyorlar yıllık 1buçuk ay zorunlu tatilleri var araştırma olanakları mükemmel. Zaten doktorun ayakkabıyla yoğun bakıma giren başkanı nasıl kovduğunu hepimiz gördük..

Düşüncelerinizi merak ediyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seninkilerle aynı sebepten, biraz kısa oldu ama idare et
  • Ben başlayayım mühendislik okumak için İngiltereye veya kanadaya gitmeyi çok istiyordum ama olmad yüksek lisansa artık.Yurtdışı istememin nedeni orada daha fazla kazanacak olmam filan değil sadece verecekleri eğitim kalitesinin tartışılmaz bir şekilde daha kaliteli olması ayrıca kanadada yaşamakla Türkiyede yaşamak arasında çok fark var adamlardan 50yıl geride gidiyoruz açık ve net tabi bunlar benim görüşüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: meSut_Piskin

Ben başlayayım mühendislik okumak için İngiltereye veya kanadaya gitmeyi çok istiyordum ama olmad yüksek lisansa artık.Yurtdışı istememin nedeni orada daha fazla kazanacak olmam filan değil sadece verecekleri eğitim kalitesinin tartışılmaz bir şekilde daha kaliteli olması ayrıca kanadada yaşamakla Türkiyede yaşamak arasında çok fark var adamlardan 50yıl geride gidiyoruz açık ve net tabi bunlar benim görüşüm

Çok haklısınız hocam Türkiye de çok iyi yetişiyor insanlar ama sonra direk beyin göçü.. Geçen aylarda bi tane doktor vardı ABD ye Bilmem bi tane çok büyük sağlık kurumunun başkanı olmaya gitti İzmir de bi doktordu. Kendisi diyordu ki burada kimse bana sahip çıkmıyor yani hiç bi hastaneden veya kurumdan teklif almadım bu yüzden ABD ye gidiyorum yoksa kendi ülkemde kalmak isterdim. Büyük insanlara sahip çıkılmıyor maalesef. İnşallah siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz

• Adamlardan rahat 50-100 yıl geriyiz. Başka söze gerek yokm

• Aşırı milliyetçiyim atatürkçüyüm gönül isterki ülkemizi kalkındıralım türkiye rusya gibi abd gibi süper güç olsun ama şuan türkiyede ne kadar cemaatçi fetullahçı partiden adamı olan varsa hepsi birbirini işe koyuyor.Ve yaşamda çok zor , insanlar ayı gibiler sokakta en azından avrupada amerikada insanlar medeni ve yaşam koşulları daha iyi ve bu kadar vergi kaçakcılığı rezillikler yok herkes devletine olan sorumluluklarını yerine getiriyor.Asla ve Asla Türkiye adına çalışmak istemiyorum yada çalışmak istediğim türkiye bu değil diyeyim sana.
  • Ülkemizde genelde ucuz olsun bizim olsun mantığı olduğundan dolayı bu durumları çekiyoruz.Samanı bile ithal ediyoruz arkadaşlar bir ülke saman ithal eder mi Allah aşkına.Yerli üretici desteklenmeli artık.Birçok şeyi yapabilecek kapasitemiz var.Bazıları işin kolayını bulmuş ülkemizdeki mühendisler yetersizmiş o yüzden oluyormuşda geri kalışımızın hiçbir şeyle alakası yok sadece mühendislerde suç gibi.Ama bizim mühendisimizde herşeyi yapabilecek güç var arkadaşlar.Genç nüfüsumuz var üniversite sayımız iyi.Bildiğiniz gibi türkiyeden yabancı ülkelere beyin göçü azımsanmayacak ölçüde.Demekki bizim insanımızda akıllıymış değil mi?Yapılacak şey yerli üreticiye destek vermek birçok şeyde atılım yapmamız lazım.Emin olun birşeyi yapıncada iyi yapıyoruz.Örnek 1940'larda ki kayserideki uçak fabrikası başarımız azımsanmayacak ölçüde o zamanki koşulları değerlendirirsek.Bunu yapacak gücümüz var.

• bende yurdışını düşünüyorum çünkü türkiyede bilime gerekli önem verilmiyor yurdışında daha iyi işler başarabileceğimi düşünüyorum ve idealist yapımın kaybolmasından korkuyorum not: tıp seçtim
  • Bende tıpı bitirince(14 ygs clerdenim) torontoda doktorluğa devam etmek istiyorm sebep?belki dar kafalı insanlar belki sıkılmışlık...

• Çünkü yurt dısında çalışan hakkını alıyor ve torpil, peşkeş Türkiye deki kadar fazla değil. Oradakiler başkası için değil kendi ülkeleri için çalışıyor biz ise sürekli yabancılar için çalışıp duruyoruz ve alınan maaşlarda ortada. Herkes tanıdığını ise alıyor, heryer müşteriyi kaziklamanin pesinde. Bu ülkede hak denen birsey yok. Sadece duble yol var.

• Tabi ki bu ümmetçi zihniyetten kurtulmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butwhoan

Aşırı milliyetçiyim atatürkçüyüm gönül isterki ülkemizi kalkındıralım türkiye rusya gibi abd gibi süper güç olsun ama şuan türkiyede ne kadar cemaatçi fetullahçı partiden adamı olan varsa hepsi birbirini işe koyuyor.Ve yaşamda çok zor , insanlar ayı gibiler sokakta en azından avrupada amerikada insanlar medeni ve yaşam koşulları daha iyi ve bu kadar vergi kaçakcılığı rezillikler yok herkes devletine olan sorumluluklarını yerine getiriyor.Asla ve Asla Türkiye adına çalışmak istemiyorum yada çalışmak istediğim türkiye bu değil diyeyim sana.

Sonuna kadar katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: goddftr16

Ülkemizde genelde ucuz olsun bizim olsun mantığı olduğundan dolayı bu durumları çekiyoruz.Samanı bile ithal ediyoruz arkadaşlar bir ülke saman ithal eder mi Allah aşkına.Yerli üretici desteklenmeli artık.Birçok şeyi yapabilecek kapasitemiz var.Bazıları işin kolayını bulmuş ülkemizdeki mühendisler yetersizmiş o yüzden oluyormuşda geri kalışımızın hiçbir şeyle alakası yok sadece mühendislerde suç gibi.Ama bizim mühendisimizde herşeyi yapabilecek güç var arkadaşlar.Genç nüfüsumuz var üniversite sayımız iyi.Bildiğiniz gibi türkiyeden yabancı ülkelere beyin göçü azımsanmayacak ölçüde.Demekki bizim insanımızda akıllıymış değil mi?Yapılacak şey yerli üreticiye destek vermek birçok şeyde atılım yapmamız lazım.Emin olun birşeyi yapıncada iyi yapıyoruz.Örnek 1940'larda ki kayserideki uçak fabrikası başarımız azımsanmayacak ölçüde o zamanki koşulları değerlendirirsek.Bunu yapacak gücümüz var.

+1. Adam açıklamış

• Çünkü Türkiye çok dandik bir ülke. Defolu sanırım.

http://www.oecdbetterlifeindex.org/countries/turkey/
  • Arkadaşlar tamam burada hakkımızı alamadığımız aşikar...Peki ileride parlak beyin olma hedefi olan sizlere sorarım; zorluğu gördüğünüz zaman ülkeyi terkedip rahat rahat geçinme sevdasına sizler katılırsanız, bizler katılırsak bu ülke nasıl gelişecek? O gelişen ülkelere bir bakalım, başta her şey çok mu kolaymış, imkanlar bilim adamlarının önlerine mi serilmiş, parlak beyinleri para mı çekiyor arkadaşlar? Elimizi taşın altına koymadan imkanlar kısıtlı, burada şartlar kötü demeye hakkımız yok bence...
    Ülkemizin gelişmesi için gerekirse karın tokluğuna en zor şartlarda çalışmalıyız.. Sizler giderseniz bu ülke nasıl iflah olacak??
  • quote:

Ülkemizde genelde ucuz olsun bizim olsun mantığı olduğundan dolayı bu durumları çekiyoruz.Samanı bile ithal ediyoruz arkadaşlar bir ülke saman ithal eder mi Allah aşkına.Yerli üretici desteklenmeli artık.Birçok şeyi yapabilecek kapasitemiz var.Bazıları işin kolayını bulmuş ülkemizdeki mühendisler yetersizmiş o yüzden oluyormuşda geri kalışımızın hiçbir şeyle alakası yok sadece mühendislerde suç gibi.Ama bizim mühendisimizde herşeyi yapabilecek güç var arkadaşlar.Genç nüfüsumuz var üniversite sayımız iyi.Bildiğiniz gibi türkiyeden yabancı ülkelere beyin göçü azımsanmayacak ölçüde.Demekki bizim insanımızda akıllıymış değil mi?Yapılacak şey yerli üreticiye destek vermek birçok şeyde atılım yapmamız lazım.Emin olun birşeyi yapıncada iyi yapıyoruz.Örnek 1940'larda ki kayserideki uçak fabrikası başarımız azımsanmayacak ölçüde o zamanki koşulları değerlendirirsek.Bunu yapacak gücümüz var.

Evet hocam ama bunlar için sermaye lazım güç lazım.. İstediğin kadar idealist ol düşün yap tasarla hop önüne bi engel koyuyorlar ki lanet ediyorsun.

Geçenlerde erzurum da bi iş kadını intihar etti neden? Kadın kocaman bi süt üretim şirketi açtı babasından kalan mirasla tek amacı Erzurum'un gelişmesi kendi sütümüzü kendimiz üretelim biz yapalım diye.. Kadına iftiralar atıldı borç batağına battı ve devletten hiç yardım görmedi sebebi aynı kafada insanlar olmadığı için. İşte bunu yıkmalıyız bence çünkü aynı düşüncede olmayınca çekemiyoruz mahvolsun istiyoruz biraz tahammül etsek birbirimize çok daha iyi olacağız

• Paran varsa krallar gibi rahat rahat okursun

• quote:

Orijinalden alıntı: voldemort245

Arkadaşlar tamam burada hakkımızı alamadığımız aşikar...Peki ileride parlak beyin olma hedefi olan sizlere sorarım; zorluğu gördüğünüz zaman ülkeyi terkedip rahat rahat geçinme sevdasına sizler katılırsanız, bizler katılırsak bu ülke nasıl gelişecek? O gelişen ülkelere bir bakalım, başta her şey çok mu kolaymış, imkanlar bilim adamlarının önlerine mi serilmiş, parlak beyinleri para mı çekiyor arkadaşlar? Elimizi taşın altına koymadan imkanlar kısıtlı, burada şartlar kötü demeye hakkımız yok bence...
    Ülkemizin gelişmesi için gerekirse karın tokluğuna en zor şartlarda çalışmalıyız.. Sizler giderseniz bu ülke nasıl iflah olacak??

Haklısınız hocam. Ama konu sadece para değil.. Konu sen benim düşüncemde değilsin sana yok sen benim düşüncemdesin gel istediğini al.. Adam mükemmel her şeyi yapabilecek üretebilecek bi insan aynı düşüncede olmadığı için şirkete alınmıyor üni de barındırmıyorlar bunları yapamıyorsa ne işi var?? Ben üniversitede hiç bi vasfı olmayan ama ne bileyim onun akrabası bunun akrabası derken Üniden kadro alanlar var.. Üniversite üniversite değil akraba evi gibi mübarek.. İşte bu durum da insan emeğini alamayınca emeğine değer verilen bi yere gitmek istiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: voldemort245

Arkadaşlar tamam burada hakkımızı alamadığımız aşikar...Peki ileride parlak beyin olma hedefi olan sizlere sorarım; zorluğu gördüğünüz zaman ülkeyi terkedip rahat rahat geçinme sevdasına sizler katılırsanız, bizler katılırsak bu ülke nasıl gelişecek? O gelişen ülkelere bir bakalım, başta her şey çok mu kolaymış, imkanlar bilim adamlarının önlerine mi serilmiş, parlak beyinleri para mı çekiyor arkadaşlar? Elimizi taşın altına koymadan imkanlar kısıtlı, burada şartlar kötü demeye hakkımız yok bence...
    quote:

Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Biz çalışırız fakat mevzu o değil. Zihniyetin değişmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yyuuyyu

quote:

Evet hocam ama bunlar için sermaye lazım güç lazım.. İstediğin kadar idealist ol düşün yap tasarla hop önüne bi engel koyuyorlar ki lanet ediyorsun.

Geçenlerde erzurum da bi iş kadını intihar etti neden? Kadın kocaman bi süt üretim şirketi açtı babasından kalan mirasla tek amacı Erzurum'un gelişmesi kendi sütümüzü kendimiz üretelim biz yapalım diye.. Kadına iftiralar atıldı borç batağına battı ve devletten hiç yardım görmedi sebebi aynı kafada insanlar olmadığı için. İşte bunu yıkmalıyız bence çünkü aynı düşüncede olmayınca çekemiyoruz mahvolsun istiyoruz biraz tahammül etsek birbirimize çok daha iyi olacağız

Hocam katıldığım ve katılmadığım noktalar var.Katılmadığım nokta ise güç demişsiniz.Emin olun türkiye bunları yapacak güce sahip.Yeni kurulmuş beş parasız cumhuriyet iken binlerce km demir yolu yapıldı.Bir sürü fabrikalar açıldı.Reformlar yapıldı.Bunları meteliksizken yaptık ve osmanlı'dan kalan borçları ödüyorduk.Kardemir'i bilir misiniz?İmkanınız varsa görün o beş parasız dönemde yapılan fabrika ağzınız açık kalır.

Haklısın hocam artık bunları yıkmalıyız artık.Bunlara katılıyorum.Artık global dünya devri.Öyle kadın evde otursun erkek çalışsın devri bitti.Türkiyede yaşamak istiyorsan ve mirasın doğru dürüst paran yoksa tek bir maaş türkiyedeki ailelere yetmez.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.