Şimdi Ara

Yurt dışına gitmeyi düşünen var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Green Card başvuruları Amerika'da yüksek lisans için alınacak vizeyi olumsuz etkiliyor diye biliyorum haberiniz olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    Hocam yüksek lisans için başvurunun yapıldığı sene için mi geçerli yoksa genel mi? Geçen sene green card başvurusu yapmıştım ilerde yüksek lisans için zorluk çıkarır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 8 Ocak 2023; 17:10:5 >
  • thewrystone T kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum hocam. Ama ben yine de yüksek lisansın 2 3 sene öncesinden bırakırdım başvuruyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 8 Ocak 2023; 17:21:19 >
  • lisans sonrası hollanda'ya babamın yanına gideceğim. geri dönmeyi düşünmüyorum. milliyetçi bir insan değilim. bu topraklar ile başka topraklar arasında büyülü bir fark olduğunu falan düşünmüyorum. iki toprak da aynı elementlerden oluşuyor. daha iyisi varsa elbet oraya gitmek isteyeceğim. türkiyede hem ekonomi rezalet durumda, hem halkın büyük bölümü cidden çoğu yönden sıkıntılı. neden kalmak isteyeyim ki burada?

• sriiouss kullanıcısına yanıt

hocam gel hollandada dotlayak

Gidebiliyorsan direkt git, TR'de lisans büyük zaman kaybı olur.

• imkani olan muhtemelen pek düşünmüyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Hocam top ünilerde mi zaman kaybı sizce?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hedef Amerika green card’a da başvurdum ölene kadar da başvuracağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Ünide mi okuyorsunuz yoksa mezun musunuz?

Üni

Gelişmiş bir ülkeye düzgün bir işe veya okula şu anda gidebiliyorsan; evet.

Orada yapacağın networkingi, stajları, tanıyacağın insanları ve prof referanslarını, kuracağın ilişkileri, varsa oturum izni, vatandaşlık gibi şansları, dilini ilerleteceğin ve topluma uyum sağlayacağın süreci kaybetmiş oluyorsun.

Mesela bizim bir tanıdık var, durumları epey iyi, iki çocukları var, biri TR'de özelde, diğeri Kanada'da üniversite okudu. TR'de okuyan burada evlendi, burada çalışıyor, Kanada'da okuyan okulundan yabancı kızla evlendi ve orada çalışıyor.

Üniversiteyi yurt dışında okumanın öğretimin dışında çok fazla getirisi olabiliyor, TR'de okumanın ise diploma ve yurt dışına gidiş şansı dışında fazla bir getirisi yok. Hele top ünilere girmediysen TR'de geçmiş olsun şimdiden.

Amerika'da veya Kanada'da düzgün bir ünide okuyorsan, burada okuyanların üniversite sonrası doktora kabulüyle kapağı atıp girmeye çalıştığı google, amazon gibi firmalar senin ayağına lisans okurken gelecekler mesela.

Boğaziçi mezunları da dahil, yurt dışına gitmemiş insanların çoğunun ne kadar kötü İngilizce konuştuğuna dikkat etmeni tavsiye ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 12 Ocak 2023; 2:2:49 >

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam teşekkürler

Hocam eğer özel değilse siz neden lisansı Hollanda da okumadınız?

gitme fırsatım yoktu o an. türkiyede başladım o yüzden. şimdi gidebilirim ama bi kişi beni buraya bağlıyor maalesef

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.