Yurt dışında bir üniversitede okumam için neler gerekli? YGS ve LYS'den sınava girdikten sonra yurt dışında bir üniversiteye başvurmak mı gerekiyor? Yurt dışındaki üniversiteler YGS ve LYS puanına göre mi alıyorlar? Türkiye'de bir üniversiteyi kazandıktan sonra buradaki kaydımızı dondurup yurt dışında bir üniversiteye aynı bölümle kayıt olabiliyormuyuz, sanırım böyle bir şey duymuştum? Yurt dışında nasıl okunur bilen varsa tüm ayrıntılarıyla açıklayabilir mi lütfen? Bazıları erasmusla git diyor ama ben erasmusla gitmek istemiyorum. Yanlış yere konu açtıysam ya da önceden açılmışsa kusura bakmayın yeni üyeyim.
Danimarka için (ingilizce olan bölümler için konuşuyorum) -Lise diploması. (1-2 yıl üni okuman gerekmiyor Norveç'teki gibi) -Toefl (76 ve üstü) -Transkript -Ve bölüme göre özel dersler. Bazı bölümler ekstradan matematik, tarih vs istiyor mesela. Bunları halletmen için de ekstra dersler alma hakkın var okul açılmadan önce yazın veya okul açıldıktan hemen sonra. Tabii bunları çabucak vermen lazım ve danca. Ama onun yerine SAT subject testlerine de girebilirsin (ingilizce) ek belge olarak yollaman lazım üniversiteye. -Ve 15 mart başvurular için son tarih. (Ben sonraki sene başvurmayı düşünüyorum.) -8.000 USD ile 16.000 Usd arası bölümler genelde.
Ayrıca kaydını dondurup yurtdışına da gidebiliyorsun. Benim bir arkadaş öyle yapacağım demişti.
Ben iskandinav ülkelerini araştırıyorum, Norveç 1 yıl eğitim istiyor üniversitede. İsveç istemiyor ama çoğu isveç üniversitesinde ingilizce lisans bölüm yok.
Dante Dil Kursu firmasından bu konuda yardım alabilirsin. yurtdışında üniversite eğitimi için danışmanlık ve dil kursu hizmeti veriyorlar bende İtalya'da okumadan önce Dante firmasından yardım almıştım gerçekten memnun kaldım sanada öneririm. Detaylı araştırma yap sanırım çok aceleci bir fikkirmiş gibi geldi sendeki :)
gzmf
kullanıcısına yanıt
Muallakta bir konu olsa da ÖSYS kılavuzundaki yurtdışı eğitim bölümünü okuyup oradaki sıralama şartlarını sağlamakta fayda var. Daha sonra istediğin üniversitelerin listesini çıkartıp YÖK'e tanınırlık durumunu dilekçe ile postalaman gerekiyor. Gelen cevaba göre o üniversitelere kendi durumunu anlatan mail atarak senin başvuru yapıp yapamayacağını soracaksın. Başvuru yapabileceksen istediği evraklarla birlikte başvurunu yapar ve olumlu veya olumsuz cevaplarını beklersin.