Şimdi Ara

YURT DIŞINDAN ALINAN TELEFON BAŞKASINA SATILABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz geçen sene yapılan düzenleme ile artık yurt dışından alınan telefonlar sadece cihazı kayıt ettirdiğiniz pasaportun sahibine ait hat ile kullanılabiliyor. Tamam burda bir sorun yok fakat hiç bir yerde bu cihazların satılması ile ilgili bir yazı veya prosedürü gösteren bir bilgi yok. Bir arkadaşım 2 sene sonra cihazın satılabileceğini söyledi fakat pek güvenemedim. Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ρѕусhо -- 18 Şubat 2020; 18:39:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir başkasına 3 sene sonra satılma ihtimali var ama kesin değil bir bakmışsın bir kanun çıkmış hiç satamamışsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Bir başkasına 3 sene sonra satılma ihtimali var ama kesin değil bir bakmışsın bir kanun çıkmış hiç satamamışsın..
    Teknik olarak nasil oluyor hocam 3 sene sonra sadece hattin sahibi kullanabilir olayi mi kalkiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, Sadece Hat Sahibinin sim kartlarında kullanılabilir 3 sene sonra Hat sahibinin sim kartları harici diğer sim kartlarda kullanılabilecek ama kesin bir şey yok, bakmışsın bir yasa çıkmış ömür boyu sadece Pasaport sahibinin sim kartlarında kullanılabilir diyebilirler bu duruma güvenip sakın yurt dışından cihaz almayın. Siz kullanıp satmayacaksanız alabilirsiniz ama 2.000 tl ye kadar kayıt parası var.
  • quote:

Haklısınız, Sadece Hat Sahibinin sim kartlarında kullanılabilir 3 sene sonra Hat sahibinin sim kartları harici diğer sim kartlarda kullanılabilecek ama kesin bir şey yok, bakmışsın bir yasa çıkmış ömür boyu sadece Pasaport sahibinin sim kartlarında kullanılabilir diyebilirler bu duruma güvenip sakın yurt dışından cihaz almayın. Siz kullanıp satmayacaksanız alabilirsiniz ama 2.000 tl ye kadar kayıt parası var.
    Yarin arabistandan iphone almayi dusunuyordum fakat yarin bi gun satamadiktan sonra bir manasi olmaz ben model yukseltecegim zaman satabilmek maksadiyla aliyorum

• Zaman ne gösterir belli olmaz BTK'nın tek bir madde çıkarması sizin o telefonu 3 sene sonra başkasına satmanızı engeller sadece sizin adınıza olan sim kartlarda kullanılabilir diyebilirler.
    Siz sakın 3 sene sonra serbest kalacak diyip böyle bir yatırım yapmayın.
  • quote:

Zaman ne gösterir belli olmaz BTK'nın tek bir madde çıkarması sizin o telefonu 3 sene sonra başkasına satmanızı engeller sadece sizin adınıza olan sim kartlarda kullanılabilir diyebilirler.
    Siz sakın 3 sene sonra serbest kalacak diyip böyle bir yatırım yapmayın.
    Teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.