Şimdi Ara

Yurt Dışından Alınan Ürünlerde Gümrük Falan Sorun Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek yurt dışından alış veriş yapmıyorum da arkadaşlar, bu gümrükte falan sorun oluyor mu? Bu sistem genel olarak nasıl işler? Belli bir paranın üzerinde falan mı gümrükte ek işlem gerekir yoksa nasıl oluyor bu iş? Bilgilendirebilen olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

• Amazon.com'dan alınan ürünlere normal fiyatına ek olarak gümrük vergisi otomatik eklenir zaten eğer gümrüğe takılmadan geçerse o alınan para kartınıza tekrar iade edilir. Çinde ise durum gümrük memurunun kutuyu açıp ürünün 30 dolar altında olduğuna inanmamasıyla başlıyor. Örneğin ben James Donkey 007 ve Xiaomi Hybrid Pro kulaklığı aynı anda aldım ve DHL kargoya 2 dolar daha verdim. Sonuç olarak kargo gümrükte kaldı ve benden bir kaç belge istediler yolladım 45tlyi kargo teslimde verdim ürünü aldım. Tek gümrükte takılan alışverişimde bu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mttzn

Amazon.com'dan alınan ürünlere normal fiyatına ek olarak gümrük vergisi otomatik eklenir zaten eğer gümrüğe takılmadan geçerse o alınan para kartınıza tekrar iade edilir. Çinde ise durum gümrük memurunun kutuyu açıp ürünün 30 dolar altında olduğuna inanmamasıyla başlıyor. Örneğin ben James Donkey 007 ve Xiaomi Hybrid Pro kulaklığı aynı anda aldım ve DHL kargoya 2 dolar daha verdim. Sonuç olarak kargo gümrükte kaldı ve benden bir kaç belge istediler yolladım 45tlyi kargo teslimde verdim ürünü aldım. Tek gümrükte takılan alışverişimde bu oldu.

Yani Çin'den alınan ürünlerde 30 dolar sınırı var fakat amazonda herhangi bir fiyat sınırı falan yok anladığıma göre, doğru mu?

• Aldığınız siteye bağlı, Amazon’dan alırsanız gümrüğü hesaplanır sorunsuz alırsınız ürününüzü. Eğer diğer sitelerden alırsanız şansınıza kalmış gelebilir de takılabilirde. Gümrükle takılırsa yüzde 8 vergisini verip ürünü alabilirsiniz..

Çin’den 100 dolar üstü ürün alıp gümrüğe takılmadan geldiği çok oldu, takılan sorunsuz geçen de oldu. Vergisini verdiğimiz de oldu. Dediğim gibi şans işi.

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 30 Ekim 2017; 19:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük vergisi %8 değildir satın aldığınız ürünün 30 euro'yu aşan kısmı hesaplanır aşan ücretin %20si vergiye tabi tutulur.
  • Domatesli Makarna Sosu kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl anladın yazdıklarımdan Allah aşkına? Yurtdışı alışverişlerin hepsinde 30 euro sınırı vardır zaten. Yukarıda dolar yazmışım ona takılma bazen dolar euro karışıyor. Amazonda ürünün satın alırken senden alınır o ücret, çinde ise alınmıyor. Gümrükte işlem görürsü vergisi talep ediliyor. Aldığının ürünün ağırlığı ve hacmine bağlı olarak gümrükte işlem görme olasılığınız artar.
  • belirli bi sınır var diye biliyorum vergi için. kiminede şansa heralde vergisiz geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.