Şimdi Ara

Yurt dışından alışverişlerde gümrük vergisi sınırı düştü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
7
Favori
44.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birebir yaşadığımız ekonomik sıkıntıları yazmamıza, söylememize de kızıyorlar artık yahu! la bırakın bari, çektiğimiz dertlerden dolayı bağıralım! maaşlar düşük, zamlar her gün azgınlaşarak üstmüze geliyor, bunu gizlemek isteyen de kusura bakmasın, güneş balçıkla sıvanmıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariskaratas

Evet gördüm onu sonradan ben de. Ama işte o sadece araba demiş. bir çok kalemde var. hatta gümrük vergisini de yazmamış o.
    yani (((gümrük vergisi + navlon kdv + ordino kdv)*kdv)*ötv)*kdv oluyor bildiğim kadarıyla. verginin vergisinin vergisi

Alıntıları Göster
    Tavşanın çorbasının suyunun suyu gibi oldu. Fıkra gibi ülkeyiz resmen ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johny Constantine

Tavşanın çorbasının suyunun suyu gibi oldu. Fıkra gibi ülkeyiz resmen ..

Alıntıları Göster
    Evet maalesef. bu tabi eskiden beri böyle. bu hükümet ile alakası yok. sadece ötv oranlarını ve uygulanan kalemler artıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

avrupa ulkelerinde de genelde limitler cok dusuk. ustelik gumruk ucretinin yaninda mesela urun 100 euro degerini gecerse birde KDV aliyorlar. sinirin dusmesini birakinda ekstradan birde KDV cikarmasinlar basiniza.
    kdv zaten alıyor
    100 euroluk bir şey getir ödeyeceğin şudur
    100 x gümrük + (100 + 100 x gümrük + kargo (sen ödemiş isen)) x kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariskaratas -- 12 Nisan 2018; 14:39:24 >
  • Aynen ya Imagination Technologies de bedavaya gitti. Ama bizim devlette ya da holdinglerde onu almayı bırak, kimsenin aklının ucunun köşesinin dibinin yanından bile böyle bir şey geçmemiştir!
  • quote:

kdv zaten alıyor
    100 euroluk bir şey getir ödeyeceğin şudur
    100 x gümrük + (100 + 100 x gümrük + kargo (sen ödemiş isen)) x kdv

Alıntıları Göster
    ben en son gecen sene alisveris yapmistim ozaman da iste kargo haric %20 vergi odedim yine cok iyi bir oran. avrupa ulkelerinde bu hesaplamaya kargo ucretinide dahil ediyorlar toplamda %30-35 i bulan bir masraf soz konusu.
  • Pehh... 5 Euro'ya düşürün de herkes rahat etsin.
  • ....unu çıkardılar artık çüş be.
  • quote:

Evet maalesef. bu tabi eskiden beri böyle. bu hükümet ile alakası yok. sadece ötv oranlarını ve uygulanan kalemler artıyor artık.

Alıntıları Göster
    O yüzden maalesef eğitim şart. Toplum bilinci bizim ülkede pek görülmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

ben en son gecen sene alisveris yapmistim ozaman da iste kargo haric %20 vergi odedim yine cok iyi bir oran. avrupa ulkelerinde bu hesaplamaya kargo ucretinide dahil ediyorlar toplamda %30-35 i bulan bir masraf soz konusu.

Alıntıları Göster
    hocam bak yazdim orda ben. eger kargoyu sen odersin bizde de onun da vergisini oduyorsun.
    %18 gumruk + hepsinin toplaminin %18 kdvsi.
    100 lira ise aldigin 18 tl gumruk sonra da 100 + 18 gumruk icin %18 kdv o da 21 tl
    toplam 39 tl odersin.
    eger kargo sen odemissen 100 + 18 gumruk + kargo bedeli nin %18 kdv si

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariskaratas -- 12 Nisan 2018; 17:31:42 >

• bariskaratas B kullanıcısına yanıt
    ben kulaklik almistim en son onda kargo ucretini hesaba katmadilar ve japonyada geldigi icin totalde %20 vergi odedim ne eksik ne fazla. bu soyledikleriniz kanuna ne zaman girdi yeni olan birseyse bilemiyorum.
  • vergi oranını eşitliyorsa asgari ücretle alınan benzin oranınında aynı olmasını istiyoruz
  • Artık bu ülkede hiçbir haberlere bakmıyorum bakarsam çok düşünüyorum sonra acillik oluyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bosna Hersek'ten bu yıl ithal edilecek 20 bin ton NBŞ için gümrük duvarları tamamen kaldırılırken, NBŞ ile birlikte yaygın olarak kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu uyarıları yapılan suni balın ithalatının önünün açılması da dikkat çekti.

Gümrüksüz 20.000 ton NBŞ ithali

• quote:

Orijinalden alıntı: Probiome

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    suç sende değil, seni doğuranda
  • Sen halkın cebindeki 20 liranın hesabını yapacağına o milyon dolarlık şirketlerin vergisini borçlarını affedeceğine onları tahsil et !!!

Ülke o kadar hızlı batıyor ki üfleyerek yangını söndürebileceklerini zannediyorlar, yakında yaşadığın için vergi alacaklar...

• ve bu apacik kufurlerine ragmen burada barindiran dh adminlerinde. dh yine sayfanin her yerini ampul reklamlariyla donatma niyetinde herhalde yakin zamanda.

evlat vergisini aliyorlar zaten, gss diye bir sey var malum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 12 Nisan 2018; 21:40:56 >
  • Babası / dedesi 6.filoyu kıble yapanlar doluşmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

ve bu apacik kufurlerine ragmen burada barindiran dh adminlerinde. dh yine sayfanin her yerini ampul reklamlariyla donatma niyetinde herhalde yakin zamanda.

evlat vergisini aliyorlar zaten, gss diye bir sey var malum ;)
    Şöyle bir düşününce haklısın aslında onun bile vergisi var...

Devlet halk için mi yoksa halk mı devlet için?

Devletin görevi; ülkenin bağımsızlığını ve BÜTÜNLÜĞÜNÜ , bölünmezliğini, CUMHURİYETİ ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun REFAH, HUZUR ve MUTLULUĞUNU sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, EKONOMİK ve sosyal ENGELLERİ KALDIRMAYA, insanın MADDİ ve MANEVİ varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır, değil mi anayasamızda belirtildiği gibi?

Ben başka bişey demiyorum...

• Faturada indirim varsa bunu kabul etmiyorlarmı ? %10 indirim vardı o şekilde bir ürün aldım faturada da discount olarak belitmişler. Gümrük yetkilisi indirimsiz tutar üzerinden bana vergi ödetti böyle bir saçmalık varmı hakkaten ? Neticede ödediğim tutar kredi kartı ekstresine belli.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.