Bildirim
Yurt dışından alışverişlerde gümrük vergisi sınırı düştü (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ver mehter verr 5€ yapsanaz valla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu şunu her yerde demeyin artık. Gerçi usülsüzlükte kural olmayan ülkede böyle şeyler yapınca sıkıntı yok ama yazmayın. Sonunda bunu da para haline getirecekler.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sevindirici haber yurtdışından gelen kitaplara vergi muafiyeti olacağı söyleniyor.
http://www.haberturk.com/profesorun-tweeti-yurtdisindan-kargo-yoluyla-gelen-kitaplara-vergi-muafiyeti-getirdi-1917525-ekonomi -
-
Bi tane hiyara hepiniz cevap yetistirmizsiniz. Bir kere prensip geregi spam yapan eleman forumdan degildir kabul ederim. İthal bir troll kale almayin.
-
Siz kisisel fikrinizi dile getirmissiniz, orada sorun yok, baskasi da fikrini dile getirince ve yazilanlar hosunuza gitmediginde hemen tepkinizi koymus ve hatta haddinizi asarak hemen hakarete baslamissiniz.quote:
Orijinalden alıntı: Probiome
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Siz fikrinizi yazabilirsiniz,buna hakkiniz var ama baskalari sizi yeremez degil mi? Onlar da fikirlerini soylemisler ama.
Onlarin fikirlerini begenmeyebilirsiniz ama saygi duymaniz gerekir. Forum adabi budur. Hakaret etmek yerine fikrini begenmediginiz uyeyi bloklayabilirsiniz mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ekonominin kötüye gittiğinin somut kanıtları bunlar.
ithalatı kesme çabası.
-
Türkiye 16 yıldır bir illüzyonda ve fetret devrini yaşıyor. İstedikleri kadar savunsunlar, istedikleri kadar "Yedirmeyeceğiz" hikayeleri uydursunlar 2 ay maaşlarını alamadıklarında "İsraf Saray'ı bile yağmalar bugünün savunucu sürüleri. Ben binlerce yıllık insanlık tarihinde tam da bu devirde, bu baştaki şahısla ve onun kitlesiyle yaşadığıma bir türlü inanamıyorum. Elbet kurtulacağız ama ya yitip giden yıllar...? -
Aradığım yorum -
Sıfırlansın bari de uğraştırmasınlar. Bu nedir arkadaş... -
Ekonominin bu kadar vahim hale gelmesi nedeniyle ithalatı kesmeye ve mevcut tüm tüketici ithalatlarından vergi almaya çalışıyorlar.
Şirketlere gel gel yapmak için vergi affı çıkarıp bu ülkenin parasını çar çur edenlerin yüzünden bu haldeyiz.
Bir sürü tartışma dönmüş ama bu ülkenin ekonomisi pamuk ipliğine bağlı artık. Partici kafalarla yorum yapılmamalı. Aldığınız her şey pahalı. 16 yıl öncesinin alım gücüyle bugünün alım gücü arasında dağlar kadar fark var. Hiç asgari ücret hesaplarına girmeye gerek dahi yok. Bak kardeşim işte et fiyatlarına. Geçmişte maaşınla alabildiğin etin kilo hesabını yap. Zaten rezaleti göreceksin.
Gidip bunlara oy atıyorsunuz, sonra biz eleştirince hain oluyoruz. Yahu ben senin attığın oy yüzünden mağdur oluyorum. Milletin dilinde tüy bitiyor ekonomi çöküyor diye sonra iki tane sirk maymunu televizyona çıkıp ekonomi tıkırında, dış mihraklar hede hödö diyor ve sen buna inanmayı tercih ediyorsun. Cebindeki paraya bak. Geçmişte öğrenci harçlığımla sinemaya gidip, yemek yiyebiliyordum o parayla. Şimdi gitsin çocuklar bakalım öğrenci harçlığıyla. En çok bir çay içip simit yersin.
Pahalılaştı herşey. Bunun sebebi TL'nin anormal değer düşüşü. Bunun da sebebi kötü dış politika yönetimi, kötü para yönetimi (Merkez Bankası kendi başına karar alamıyore, emir gelmeden faiz bile arttıramıyor. Güya özerk bu kuruluş), sürekli bir milleti gaza getirme politikasıyla yapılan savaş çığırtkanlığı ki burada askerimizi ölüme göndermekte imtina etmeyenlerin çocukları komple asker kaçağı veya sahte çürük belgeli, sürekli özkaynakların yok pahasına özelleştirilip, devletin topladığı ve kamu hizmetine dağıttığı gelirin düşmesi, kötü bütçe yönetimi, kötü eğitim sistemiyle çocukların ihtiyaca göre değil, puanlarının tutturduğu yere göre eğitim alması, eğitimde manipulasyon yapılması, doğal kaynakların ve tarihi yapıların talan edilmesi, iç güvenliğin sağlanamaması sonucunda ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmin çökmesi, kötü tarım politikaları sonucunda genetiği değiştirilmiş ithal tohumlarla tarım yapılması ve bunun sonucu olarak kanser vakalarının, şeker hastalıklarının katlanarak artması, doğal tarımın sabote edilmesi.
İyi ne yaptı diye sorsanız belki ulaşım derim. Bunun dışında İstanbul'u Isengard'a çevirmeleri, kendileriyle aynı fikirlere sahip olmayanları terörist ilan etmeleri ve tuhaf kararlarıyla ülkenin içine etmeleri sebebiyle burada yazdığınız hiçbir şey ile ilgilenmiyorum. Ne iktidarınızı seviyorum, ne de muhalefetinizi. Beş para etmeyen heriflere oy atıyor her iki taraf birden. Bunun bedelini halk ödüyor ve aynı halk birbirini yiyip kafasını kuma gömmeyi tercih ediyor.
Yapılacak şey bellidir. Halkın siyasileri tabir-i caizse s. edip kendi içinde bir mutabakata varıp, ardından hepsini def etmesi lazım. Sonrasında toplumun siyasileri yönlendireceği bir sistem üzerinde düşünmesi lazım. Dış mihrak denilen ülkelerin b.ktan taraflarını ithal etmek yerine, eğitim sistemlerini, hukuk sistemlerini, toplumsal kurallarını (nezaket, iletişim, ticaret vb.) ithal edip, bedevi mantığını, kı.ını taşla silen Arap mantığını def etmesi lazım. Bu çok net. Ama bu olmayacak, biliyorum. Siz yine burada kavga edecek, birbirinize çomar diyeceksiniz. Esas küfretmeniz gerekenler de bıyık altından size gülerek hepinizle alay etmeye devam edecek.
Kalın sağlıcakla.
-
Hala
"yurtdışında alış veriş yapan haindir"
demediler mi? -
Tamamından alın la boşverin kasmayın kendinizi, nasıl olsa şahır şahır şahlanıyoruz, bilmem kaçıncı sıradayız vs vs size oy verenlerin aklı yok.
-
İndirim yapılmış olması o malın değerini değiştirmez. Vergi ürün bedeli üzerinden hesaplanır. İsterse sıfır bedelle ücretsiz göndersin yine vergisini alır devlet. -
Doğru tespit.
Gerçekten de öyle, bu cari açığın sebebi sen ben bir de bizim oğlan..
Devlet bu işe el atmalı, yurtdışı alışveriş yapanları falakaya yatırmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vindobona -- 13 Nisan 2018; 13:38:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ahahaha üşenmedim saydım harbiden 100 liraya yakın bişey var, 18-20 euro -
Bana çok da fark eden bir şey yok.
Aliexpress veya Ebay;
Satıcıyla konuşuyorum, bizim devlet soyguncu diyorum, 30 doların altına fatura keser misin diyorum, 25 dolar fatura kestirip ürünü göndertiyorum.
O noktadan sonra gümrük memuru paketi eline alır mı, inceler mi, incelemez mi onun problemi beni bağlamaz.
Devlet soymaya meraklıysa, ben kaçırmaya daha meraklıyım, herkes rahat olsun. -
yurt dışı ürününe vergi koymak kota uygulamak çok mantıklı çoğu devlet bunu yapar iç piyasayı korumak için, yerli üreticisi işsiz kalmasın diye ama ve lakin gel gelelim bizim ülkemize devlet iç üreticiyi korumak için değil resmen bu fırsatttan yararlanmak için vergi koyup hatta anasının nikahi gibi vergi koyup kendi vatandaşını düdüklüyor maselef.
iç piyasadaki çoğu üretici üretmek yerine (üretici yok gerci olan da çok az miktarda) stokçuluk komisyonculuk yaptığı için rekabet? hangi rekabetten koruyacaksın zaten iç piyasadaki adam dışardan alıp komisyonculuk yaparak üretmeden onu halkına iteliyor. yani kısacası dışarıdan alıp içeride satan satıcıyı, aynısı dışarıda bulunan ve daha uygun olan ürünü alan tüketiciye karşı korumak için vergi koyuyorsun..bu kadar saçma sapan bir ülkede yaşamak gerçekten çok b.ktan.
-
Hmm peki 50 kalem bilgiden gidip buldun değil mi yine de savunacak bir argüman? Çıkarın şu at gözlüklerini ve ülkeyi getirdikleri durumu artık görün, ülkedeki hiçbir şey havuz medyasındaki gibi güllük gülistanlık değil...
Altındaki artışın sebebi altının ticareti dolar ile ilişkilendirilmesi ve bu nedenle de dolarda meydana gelen dalgalanmanın altın fiyatlarındaki yükselmeye sebep olmasındandır canım kardeşim anladın?
Asgari ücretle ilgili kalemde belirtildiği gibi asgari ücret bilmem ne kadar yükseldi ama at gözlüğü taktığın için onuda göremiyorsun veya görmek istemiyorsunuz ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, anladın mı D-Ü-Ş-T-Ü!!!
[simage]turkbilimi.com/wp-content/uploads/2015/10/Türkiyede-yıllara-göre-altın-fiyatları-göstergesi.jpg[/simage]
Türkiyedeki altın fiyatlarının tarihi seyridir, altın fiyatları bir ülkedeki tek gerçek para değeridir, aslında sadece ülkelerde değil dünyadaki değer göstergesidir.
Bugün ki asgari ücretin katbekat senin deyiminle “9 kat artmasının” çeyrek altın karşılığı ise 5,75 adettir!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X