Şimdi Ara

Yurt Dışından araç getirmek(sorum var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle sorum için konu açtığımdan dolayı kusura bakmayın.Soruma gelicek olursak bulgaristan vatandaşıyım yabancı öğrenci sınavı (YÖS) ile Türkiye'de bir üniversitede öğrenim görüyorum aynı zamanda Türk vatandaşlığımda var.Duyduğumda göre yös ile Türkiye'de okuyan yabancı öğrenciler öğrenim süreleri boyunca yurt dışından araba getirip burada kullanabiliyorlarmış bu mümkün mü ve Türk vatandaşlığımın da olması (çifte vatandaş olmam) buna engel midir ? Şimdiden çok teşekkürler

• Tam olarak emin olmamakla beraber arkadşıma bu konuyu sormuştum . Kendisi yabancı plaka kullanıyor ancak 6 ayda bir sınır dışına çıkıp bir tanıdığına satış yapıp tekrar alıyor bu sayede tekrar sokabiliyor . Bunun dışında en fazla 6 ay durabilirsin yabancı arabayla.
  • Otrivine Mentol O kullanıcısına yanıt
    türkiye de oturum iznin varsa getirirsin gümrük sitesindede gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
  • Öncelikle hoşgeldin.
    Son çıkan gümrük yasasını okumanda fayda var
    Bende çifte vatandaş olacağım yakın zamanda , bende çok araştırdım ama bunun imkansız olduğunu gördüm
    Orda okumanda bunun üstesinden gelmez , çifte vatandaş olmayıp sadece bulgaristan vatandaşı olsaydın eğer , burada ikamet ettiğin kadar kullanabilirdin.
    Ama çifte vatandaşlara bu hak tanınmıyor.
    Ama şu var,mesela sen ordan arabayı aldın , 6 ay türkiyede kullanabiliyorsun , ardından bulgaristana dönüp 6 ay da bulgaristanda ikamet etmen şart araba ile.
    Onun haricinde başka bir yol yok.
    Yoksa bende Land Rover ile geziyordum şu an..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxplosive

Öncelikle hoşgeldin.
    Son çıkan gümrük yasasını okumanda fayda var
    Bende çifte vatandaş olacağım yakın zamanda , bende çok araştırdım ama bunun imkansız olduğunu gördüm
    Orda okumanda bunun üstesinden gelmez , çifte vatandaş olmayıp sadece bulgaristan vatandaşı olsaydın eğer , burada ikamet ettiğin kadar kullanabilirdin.
    Ama çifte vatandaşlara bu hak tanınmıyor.
    Ama şu var,mesela sen ordan arabayı aldın , 6 ay türkiyede kullanabiliyorsun , ardından bulgaristana dönüp 6 ay da bulgaristanda ikamet etmen şart araba ile.
    Onun haricinde başka bir yol yok.
    Yoksa bende Land Rover ile geziyordum şu an..

Anladım yani sadece bulgaristan vatandaşı olsaydım bu olabilirdi ancak türk vatandaşlığım da olduğundan dolayı olmuyor teşekkürler 6 ay olayı ile uğraşmaktansa türkiyede araç alıp kullanmak daha mantıklı bence

• Otrivine Mentol O kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle kardeş
  • İki araç alıp birini Bulgaristan'da tutmak çözüm oluyor mu? 6 ay birini kullanıp sonra gidip diğerini alıp gelerek kullanılabilir mi? Sanırım her durumda Türkiye'deki vergilerle araba almaktan ucuz olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınır kapsisinda çalışan Gümrük muhafaza memuruyum. Normalde yabancı bir vatandaşın aracı türkiye de 6 ay kalabilir. Vatandaşın turkiyede kalma süresiyle doğru orantılıdır. Yabancı uyruklu ile t.c uyruklu çifte vatandaşların uygulamaları farklı. şuan sizinkinin nasıl bir sisteme tabi olduğunu bilmiyorum. Hiç denk gelmedim :) Ama bunu yarın tam olarak öğrenip buraya tekrar yazacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığım bir kaç kişi Türk vatandaşlığından çıktı ve biri İngiltere biri Almanya vatandaşlığını tercih etti.
    Bu sayede 1. en güzel arabalara ucuza binebiliyorlar.
    2. Boğaziçi üniversitesine sat matematikten 680 alarak başvurabiliyorlar. Standard bir lys öğrencisi 680 alır zaten. İtü filan zaten rahat giriliyor da en kötü ihtimalle Yıldız teknike el kol sallaya sallaya girmek mümkün.
    3. Oturma izni filan problem değil çünkü anne ve baba Türkiyedeyse ikamet tezkeresi ile filan da uğraşılmıyor.

Bütün bu işleri hallettikten sonra yine girerler isterlerse vatandaşlığa ne olacak. Boğaziçi mezunu olmak ve hiç de bürokratik sorun yaşamamak anlamına geliyor anne baba buradayken vatandaşlıktan çıkmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Ekim 2014; 23:30:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Tanıdığım bir kaç kişi Türk vatandaşlığından çıktı ve biri İngiltere biri Almanya vatandaşlığını tercih etti.
    2. Boğaziçi üniversitesine sat matematikten 680 alarak başvurabiliyorlar. Standard bir lys öğrencisi 680 alır zaten. İtü filan zaten rahat giriliyor da en kötü ihtimalle Yıldız teknike el kol sallaya sallaya girmek mümkün.
    3. Oturma izni filan problem değil çünkü anne ve baba Türkiyedeyse ikamet tezkeresi ile filan da uğraşılmıyor.

Bütün bu işleri hallettikten sonra yine girerler isterlerse vatandaşlığa ne olacak. Boğaziçi mezunu olmak ve hiç de bürokratik sorun yaşamamak anlamına geliyor anne baba buradayken vatandaşlıktan çıkmak.

Araba için, üniversite için "Vatandaşlıktan çıkmayı" içlerine sindirebiliyorlarsa, yolları açık olsun!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Tanıdığım bir kaç kişi Türk vatandaşlığından çıktı ve biri İngiltere biri Almanya vatandaşlığını tercih etti.

Araba için, üniversite için "Vatandaşlıktan çıkmayı" içlerine sindirebiliyorlarsa, yolları açık olsun!!!

İstediğim zaman dönerim diyor hocam
    Bu arada gördüğün gibi çok büyük kazanımları oluyor maalesef
    Bence bu tür durumlarda oyuncak mı lan bu denip bir bedel ödettirmeli ama yok tabii öyle bir şey
    İşin kötüsü yolları açık olsun diyorsun ya zaten yollarını açmak için yapıyorlar ve anında da açılıyor yolları gördüğün gibi
    Yani biz milliyetçi duygusallık yapsak da yapmasak da atı alan Üsküdar

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Şahsen imkanım olsa bende düşünmüyor değilim. Aklıma geliyor bazen. Bu ülke bana hakettiğim bir çok şeyi sağlamıyor. Benim kariyerime almanyada bir kişi sahip olsaydı ne kadar fark olurdu. En azından istediğim manevi şeyler öncelikle.

Bu ülkede yönetimde söz sahibi olanlar, onların yakınları ve adamları aynı zamanda akrabaları zincirine zincir servetine servet ekliyor. Eskiden kalma ticari-maddi mirası geleneği olan zengin aileler de büyüdükçe büyüyor.

Ne benim gibi düşünlerin yönetimde söz sahibi olduğunu düşünüyorum ne de kendi oyumun bu ülkeye etkisi olduğunu. Suriyeli olmanın avantaj olduğu bir ülkede bu ülkenin vatandaşı olmanın güzelliğini de unutturdular.

• Bir araba için vatandaşlıktan çıkmak bana göre gereksiz duruyor bunun dışında 6 ay girip çıkma olayı da bildiğim kadarı ile değişti 6 ay araçla birlikte türkiyede sonraki 6 ay araçla birlikte bulgaristanda kalmanız gerekiyor diye biliyorum tam emin değilim ama böyle olmasa bile yani araçla kalmadan 2 araç alıp değiştirsek bile 2 adet aldığımız için türkiyeye hemen hemen eş olacaktır fiyat olarak ve 6 ayda bir gitmemiz gerekicek bu da zor bi iş ve çok da karlı değil
  • ugur_yavuz kullanıcısına yanıt
    Hiç kimse araba almak için vatandaşlıktan çıkamaz. Alman fransız veya ingiliz vatandaşlığına geçmenin ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz? O ülkelerin vatandaşlığına geçmeyi Türkiye desteklemektedir ve tavsiye etmektedir böylece orda seçme seçilme hakkı kazanarak söz sahibi olunmaktadır. Ab ülkeleri vatandaşlığı için biraz araştırma yapmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkan38 -- 21 Ekim 2014; 20:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Hiç kimse araba almak için vatandaşlıktan çıkamaz. Alman fransız veya ingiliz vatandaşlığına geçmenin ne kadar zor olduğunu biliyormusunuz? O ülkelerin vatandaşlığına geçmeyi Türkiye desteklemektedir ve tavsiye etmektedir böylece orda seçme seçilme hakkı kazanarak söz sahibi olunmaktadır. Ab ülkeleri vatandaşlığı için biraz araştırma yapmanızı öneririm.

Arkadaşın bahsettiği konu vatan millet sakarya mevzusu değil!

X ülkenin vatandaşlığına geçip, bir süre orada kalıp Türkiyedeki iyi üniversitelerde düşük puanlarla okumak, aynı zamanda X ülkesinde ucuz ve kaliteli arabaya binmek, sonrasında da tekrar Türk vatandaşlığına geri dönmek. Bunu mu destekliyor Türkiye?
    Okadar kolay mı x ülke vatandaşlığına geçip bi süre orada kalıp tekrar Türk vatandaşlığına dönmek bunu anlatmaya çalışıyorum. Almanyada doğup büyüyen bir Türk çocuğun bile Alman vatandaşı olması çok zorken sen Türkiyeden gidip bunu başarabileceğini mi sanıyorsun? Hem Türkiyede istediği üniversiteye girmek diyosun da oranın vatandaşı olan biri zaten ab ülkelerinde rahatça üniye girebiliyor niye Türkiyeye gelsin? Ha illa biz böyle düşünüyoruz diyorsanızda saygı duyarım bilmemek mutluluktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Okadar kolay mı x ülke vatandaşlığına geçip bi süre orada kalıp tekrar Türk vatandaşlığına dönmek bunu anlatmaya çalışıyorum. Almanyada doğup büyüyen bir Türk çocuğun bile Alman vatandaşı olması çok zorken sen Türkiyeden gidip bunu başarabileceğini mi sanıyorsun? Hem Türkiyede istediği üniversiteye girmek diyosun da oranın vatandaşı olan biri zaten ab ülkelerinde rahatça üniye girebiliyor niye Türkiyeye gelsin? Ha illa biz böyle düşünüyoruz diyorsanızda saygı duyarım bilmemek mutluluktur

Anlaşamıyoruz seninle...

Ben X ülkenin vatandaşlığına geçmenin zorluğunu kolaylığını vs tartışmıyorum. Ben sadece araba ve üniversite için "belirli bir süre" X ülkenin vatandaşlığına geçip sonra tekrar Türk vatandaşlığına geçmeyi eleştiriyorum. O kadar kolay mı diye sorup durma, demek ki bir yolu varmış ki yapan insanlar var arkadaş yukarda bahetmiş, hem de üniversite uğruna.

Anlaşırız arkadaşım sorun yok. Araba konusunda neredeyse bütün açıklar kapatılmış. Yukarda arkadaş çifte vatandaş olduğunu söylemiş ve çifte vatandaşa bu hak yok. Yani araba getirtebilmen için sırf yabancı olman gerekiyor. Diyelim yabancı uyruklusun tr de çalışıyor veya okuyorsun ozamanda getirdiğin aracın kasko değerinin yarısı kadar teminat yatırman gerekiyor. Lüks araba getirmiceksen hiçbir karı kalmıyor bu işin lüks araç getiriceksende 160bin tl lik araca 90 bin tl civarına biniyosun ki bu rakamlar bir öğrenciyi bırak normal biri için bile fazla. Şöyle söylim sana bizim bu hakkımız olduğu halde şu an araç getiremiyorum. Neden dersen en azından getirdiğine değecek bir araba olması lazım. hemen satamıyorsun sadece yabancıya satabiliyosun ve çok aşırı değer kaybı oluyor. satana kadar yatırdığın teminatı alamıyorsun vs. vs. ha bide arabanın mtv sini aynen ödemeye devam ediyosun. millet bu işi istismar ede ede tüm açıkları kapamışlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.