Şimdi Ara

Yurt Dışından Hediye Olarak Gönderilen Ürün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belçika'da yaşayan teyzem Nikon D5200 fotoğraf makinesi gönderecek.Media Markt'tan alıyor ve fiyatı 1.000 €

Teyzem bunu özel kargo şirketleri ile mi gönderse daha karlı çıkar yoksa devlet postası ile mi ?
    Diyelim ki devlet postası ile göndermeye karar verdi İstanbul'a mı göndermeli yoksa direk olarak yaşadığım şehire mi ? (Kahramanmaraş) Belçika devlet postası ile gelen ürünü Türkiye'de Ptt devr alıyor sanırım ikisi için ayrı para vermemiz gerekir mi ?
    Ürün geldiği zaman herhangi bi vergi veya gümrükte takılma sorunu olurmu,olursa bunu nasıl hallederiz ?
    Ürünün postaya verilmesinden elime ulaşana kadar geçen sürede ortalama ne kadar bi masraf yapmış oluruz ?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• Kesin olarak gümrükte takılacaktır. TR satış fiyatına bakarlar %20 gumruk vergisi öder alırsınız.

TR de 3000 tl ise 600 tl odeyeceksiniz :) Kargo ne tutar hiç bi fikrim yok ama söyleyin dhl, fedex gibi şirketlerle filan yollamasın.
    Direk adi posta ile göndersin DHL gececek malıda takıyor gumruge, sonra biz ilgilenelim 100 dolar alırız o iş için diyiverirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Kesin olarak gümrükte takılacaktır. TR satış fiyatına bakarlar %20 gumruk vergisi öder alırsınız.

TR de 3000 tl ise 600 tl odeyeceksiniz :) Kargo ne tutar hiç bi fikrim yok ama söyleyin dhl, fedex gibi şirketlerle filan yollamasın.
    Direk adi posta ile göndersin DHL gececek malıda takıyor gumruge, sonra biz ilgilenelim 100 dolar alırız o iş için diyiverirler...

Ben ona 600 Tl vereceğim birde kargo parası desek 1.500 TL nereden bakarsan. Hediye olayıyla felan geçme durumu söz konusu değil sanırım fiyatı yüksek bir ürün olduğu için.
    Yattı bizim iş
  • yusufyusuf17 Y kullanıcısına yanıt
    Bavul ticareti bu yüzden var zaten, yoksa herkes malı aldırır, üzerine hediye yazar, isterdi yurtdışından. Oradan gelecek biriyle gönderir anca öyle olur.
  • yusufyusuf17 Y kullanıcısına yanıt
    yapılabilecek 2 şey var bence:

önümüz zaten yaz kendileri gelmese bile gelen birileri ile göndermesi
    yada parayı göndermesi senin burdan alman. üzerinde hangi lens ve aksesuarlar var bilmiyorum fakat 1000 euro iyi para çok rahat 5200 yanında güzel bir lens ve aksesuarlarını alabilirsin burdan...hediye olarak alacak parasını isteyemem diyebilirsin belki, ona birşey diyemem elbette ama ben şahsen türkiyeden almanın garanti ve fiyat bakımından daha mantıklı olacağını anlatıp ya parayı gönder ben alayım yada gelecekse de kendisi geldiğinde buradan alabiliriz derdim. gümrük işi sıkıntılı bence.sevgililer günü için gönderilen hediyeyi haziran ayında anca alabildim geçen yıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

yapılabilecek 2 şey var bence:

önümüz zaten yaz kendileri gelmese bile gelen birileri ile göndermesi
    yada parayı göndermesi senin burdan alman. üzerinde hangi lens ve aksesuarlar var bilmiyorum fakat 1000 euro iyi para çok rahat 5200 yanında güzel bir lens ve aksesuarlarını alabilirsin burdan...hediye olarak alacak parasını isteyemem diyebilirsin belki, ona birşey diyemem elbette ama ben şahsen türkiyeden almanın garanti ve fiyat bakımından daha mantıklı olacağını anlatıp ya parayı gönder ben alayım yada gelecekse de kendisi geldiğinde buradan alabiliriz derdim. gümrük işi sıkıntılı bence.sevgililer günü için gönderilen hediyeyi haziran ayında anca alabildim geçen yıl.

Haklısın teyzem 2 sene daha Türkiye'ye gelemeyecek ama belki kızı gelirse o getirebilir. Bunu düşüneceğim.
    Alacağım makinede 18-55VR + 55-300VR lens var. Türkiye'de o lensi kolay bulabileceğimi düşünmüyorum açıkcası birazda o yüzden yurt dışından getirtmek istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.