Şimdi Ara

Yurt dısından hurda arac getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
29.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1500dolar civarında abd den buraya 1konteynır kargo edilebiliyor, kısaca 1araba kargolataliriz. Ordan hurda olmasa bile aracı parçalayıp buraya hurda araç olarak sokabilirmiyiz bilgisi olan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal yollarla sokulamaz. Gümrükte üçkağıt çevirilerek sokulabilir. Geçmişte yapan oluyordu.

Arkadan yaptığı bir kaza sebebi ile İsveç şartlarında pert olmuş bir XC90'ın, İsveç'te hurdaya ayrıldıktan sonra, Türkiye'ye Volvo tırında "sıfır yedek parça" olarak vergisi ödenerek sokulup, parçalanarak ikinci el yedek parça olarak parça parça satılmıştı. Yapan kişi %110 civarı kar etmişti. Bunun üzerinden 10 yıl geçti. Şimdi de mümkündür. Zira gümrüğümüz kevgir gibi. Öyle olmasa bile, memurumuz "işini biliyor".

---------------------------

Bunun dışında en sık yapılan işler şunlar:

CVT şanzıman arızası olan bir Legacy Gürcistan'a gidiyor. Gürcistan'da araca çalışan CVT şanzıman takılıyor, araba ülkeye geri giriyor. Bu şanzımanın tamiri yok. Sıfırı 36.000TL. Araçtan toplasan 200 tane yok. Şanzımanın çıkması bulunamıyor. Bulunsa da hurdacı da sıfırının fiyatını bildiği için öpüyor. Onun yerine Gürcistan gibi arabaların ucuz olduğu bir yerde hurdacıdan parçayı çok daha ucuza buluyorsun. Orada takıp geri geliyorsun.

Bir diğer versiyon, Bulgaristan'dan alınmış bir Rover 25 tomcat. Araç turist gibi Türkiye'ye giriyor. Rover 200 sahibi kişi Bulgaristan'dan girmiş Tomcat'in bütün parçalarını kendi aracına aktarıyor. Kendi aracından çıkanları da Tomcat'e takıyor. Rover 25 Tomcat olarak giren araç, Rover 200 olarak ülkeden çıkıyor. Bulgaristan'da geri satılıyor. Çok ucuza Tomcat sahibi oluyorsun. Aracın orjinalini bilen olmadığı için TÜV'den de geçiyor. "Bu araba 200'e benzemiyor, ne ayak bu?" diye kimse sormuyor, çünkü 200'ün de cins modelleri vardı. Onlardan olduğunu zannediyorlar.

Bir Legacy sahibi olarak, CVT şanzımana bir şey olursa ne yaparım diye ben de kaşınıyorum. ABD'de ucuza bulunuyor da, ülkeye nasıl sokacağız? Kıbrıs dünyaca tanınsa, şanzımanı Kıbrıs'a yollatır, araba ile gider Kıbrıs'a şanzımanı takar geri gelirdim. Ancak bu bir opsiyon değil. ABD'den Kıbrıs'a parsiyel kargo yapılamıyor. Suriye mümkündü. Ancak şu ara, çelik yelekle falan uğraşamam. Gürcistan'da Türkiye'ye benzer kanunlar var. Relax ülke lazım. Karadağ veya Arnavutluk belki... ABD'den aldığın şanzımanı Karadağ'a veya Arnavutluğa yollatıp, araba ile oraya gidip, şanzımanı takıp geri gelmek mümkün. "OHA HÜSEYİN!!??" demeyin. ABD'de 50.000 mildeki şanzıman 1000$. Türkiye'de çıkmasını bulamazsın da, bulsan 20.000TL. Kargosu, gümrüğü, oraya gitmesi, oradaki işçiliği falan toplam 7000TL'ye gelir. En az 13.000TL ekonomi yaparsın. Türkiye'de 80.000km'de çıkma CVT zaten bulamazsın. Onu geçtim, çıkma CVT bulamazsın.

Klasikçilerin yeni yöntemi:
    ABD'den klasik aracı klasik araç muafiyeti olan ülkelerden birine yollatıyor. Oradan turist gibi ülkeye sokuyor. Burada aynı aracın ruhsatlı ama yıkık olanına aktarma işlemi yapılıyor. Dipdiri giren araç yıkık vaziyette ülkeden çıkıyor. Klasik araç muafiyeti olan geldiği ülkede yok parasına satılıyor... Yani, Türkiye'deki absürt vergiler sebebi ile yok yere diri araçları parçalayıp, geberik aracı diriltme yoluna gidiliyor. Ancak klasikçiye de müstehak. Eski sistemi çok kötüye kullandılar. Eskiden klasik araç değeri üzerinden vergisi ödenip ülkeye sokulabiliyordu. Bunu fırsat bilenler ABD'de aldıkları değeri düşük göstermeye başladı. Adam pırıl pırıl bir Thunderbird almış 3000$'a... Ben de yedim. Bunun üzerinden vergisini ödeyip sokuyordu şerefsiz. Bunun farkına varan devlet sistemi kitledi. "Aracı kaça alırsan al, minimum 19.000 Euro üzerinden vergini ödersin." dedi. Şimdi sadece çok pahalı araçları yurtdışından alıp getirmek mantıklı oluyor. Kısaca, eğer Austin Mini, Fiat 500, MG falan seviyorsan, unut bunları. Ucuz klasikleri ülkeye vergisini ödeyip getirmek saçma. Devlet diyor ki, "Boşver bunları. Sen git Stingray al."
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtdışından Hurda Araç Getirmek: Bilmeniz Gerekenler

Yurtdışından hurda araç getirmek, uygun bir bütçeyle araç sahibi olmak isteyenler için bir seçenek olabilir. İşte bu süreci gerçekleştirmek için bilmeniz gerekenler:

• Yasal Yönetmelikleri İnceleyin: Yurtdışından hurda araç ithalatı, ülke düzenlemelerine tabidir. Getirmek istediğiniz araç için gerekli belgeleri ve izinleri öğrenin.

• Araç Seçimi: Hasarlı, kazalı veya hurda durumdaki araçları ithal edebilirsiniz. Aracın durumunu dikkatlice değerlendirin ve ithal etmeden önce görsel bir inceleme yapın.

• Nakliye ve Lojistik: Aracı yurtdışından ülkenize nakletmek için nakliye şirketi ile iletişime geçmeniz gerekir. Nakliye maliyetlerini ve süresini araştırın.

• Gümrük Vergileri ve Ücretleri: Yurtdışından ithal edilen araçlar için gümrük vergileri ve diğer ücretler ödenmelidir. Bu maliyetleri tahmin etmek ve ithalattan önce bütçenizi belirlemek önemlidir.

• Onarım ve Yenileme: İthal ettiğiniz hurda araç onarım ve yenileme gerektirebilir. Onarım maliyetlerini göz önünde bulundurun ve güvenilir bir tamirci bulun.

• Sigorta: Aracınızı yurtdışından getirirken ve ithal ettikten sonra sigortalatmanız gerekir. Uygun bir sigorta poliçesi seçin ve sigorta maliyetlerini bütçenize dahil edin.

Anahtar Kelimeleri İçeren Örnek Cümleler:

• Yurt dışından hurda araç getirmek: Yurt dışından hurda araç getirme işlemi, uygun bir bütçeyle araç sahibi olmak isteyenler için bir seçenektir.
    • Yurtdışından hurda araba getirmek: Yurtdışından hurda araba getirmek için yasal yönetmelikleri incelemeniz ve gerekli izinleri almanız gerekir.
    • Yurtdışından kazalı araç getirmek: Kazalı araçları yurtdışından getirmek, aracın durumunu dikkatlice değerlendirmeyi ve ithal etmeden önce görsel bir inceleme yapmayı gerektirir.
    • Yurtdışından hasarlı araç getirmek: Hasarlı araçları yurtdışından ithal etmek için onarım ve yenileme maliyetlerini göz önünde bulundurmanız önemlidir.
    • Yurt dışından hurda araba getirmek: Yurtdışından hurda araba getirmek için gümrük vergileri ve nakliye maliyetlerini tahmin etmeniz gerekir.
    • Hurda araç ithalatı: Hurda araç ithalatı işlemi, araç seçimi, nakliye, gümrük vergileri ve onarım gibi hususları içerir.
    • Yurtdışından hurda araç ithalatı: Yurtdışından hurda araç ithalatı, gerekli yasal prosedürleri takip ederek ve bütçe planlaması yaparak gerçekleştirilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sokamazsın. KOnteyneri gümrük açıp bakmayacak mı sanıyorsun. Soktun diyelim, ruhsat nasıl çıkaracaksın o araca?
  • Araç hurda zaten, kullanılmıcak parçalanıcak. Veya orda parçalayıp yollancak

• Güzel soru cevabı ben de merak ettim.

• Takip. Vergisi oluyor diye biliyorum

• İkinci el araç parçaları ithal etmek yada yurda sokmak yasaktır. Konteynere gümrükte el konulur .

• Aynısını burdada amariga dan 6 aya anca gelir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Yurt dışından PS5 getirmek
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Normal yollarla sokulamaz. Gümrükte üçkağıt çevirilerek sokulabilir. Geçmişte yapan oluyordu.

Arkadan yaptığı bir kaza sebebi ile İsveç şartlarında pert olmuş bir XC90'ın, İsveç'te hurdaya ayrıldıktan sonra, Türkiye'ye Volvo tırında "sıfır yedek parça" olarak vergisi ödenerek sokulup, parçalanarak ikinci el yedek parça olarak parça parça satılmıştı. Yapan kişi %110 civarı kar etmişti. Bunun üzerinden 10 yıl geçti. Şimdi de mümkündür. Zira gümrüğümüz kevgir gibi. Öyle olmasa bile, memurumuz "işini biliyor".

Bunun dışında en sık yapılan işler şunlar:

CVT şanzıman arızası olan bir Legacy Gürcistan'a gidiyor. Gürcistan'da araca çalışan CVT şanzıman takılıyor, araba ülkeye geri giriyor. Bu şanzımanın tamiri yok. Sıfırı 36.000TL. Araçtan toplasan 200 tane yok. Şanzımanın çıkması bulunamıyor. Bulunsa da hurdacı da sıfırının fiyatını bildiği için öpüyor. Onun yerine Gürcistan gibi arabaların ucuz olduğu bir yerde hurdacıdan parçayı çok daha ucuza buluyorsun. Orada takıp geri geliyorsun.

Bir diğer versiyon, Bulgaristan'dan alınmış bir Rover 25 tomcat. Araç turist gibi Türkiye'ye giriyor. Rover 200 sahibi kişi Bulgaristan'dan girmiş Tomcat'in bütün parçalarını kendi aracına aktarıyor. Kendi aracından çıkanları da Tomcat'e takıyor. Rover 25 Tomcat olarak giren araç, Rover 200 olarak ülkeden çıkıyor. Bulgaristan'da geri satılıyor. Çok ucuza Tomcat sahibi oluyorsun. Aracın orjinalini bilen olmadığı için TÜV'den de geçiyor. "Bu araba 200'e benzemiyor, ne ayak bu?" diye kimse sormuyor, çünkü 200'ün de cins modelleri vardı. Onlardan olduğunu zannediyorlar.

Bir Legacy sahibi olarak, CVT şanzımana bir şey olursa ne yaparım diye ben de kaşınıyorum. ABD'de ucuza bulunuyor da, ülkeye nasıl sokacağız? Kıbrıs dünyaca tanınsa, şanzımanı Kıbrıs'a yollatır, araba ile gider Kıbrıs'a şanzımanı takar geri gelirdim. Ancak bu bir opsiyon değil. ABD'den Kıbrıs'a parsiyel kargo yapılamıyor. Suriye mümkündü. Ancak şu ara, çelik yelekle falan uğraşamam. Gürcistan'da Türkiye'ye benzer kanunlar var. Relax ülke lazım. Karadağ veya Arnavutluk belki... ABD'den aldığın şanzımanı Karadağ'a veya Arnavutluğa yollatıp, araba ile oraya gidip, şanzımanı takıp geri gelmek mümkün. "OHA HÜSEYİN!!??" demeyin. ABD'de 50.000 mildeki şanzıman 1000$. Türkiye'de çıkmasını bulamazsın da, bulsan 20.000TL. Kargosu, gümrüğü, oraya gitmesi, oradaki işçiliği falan toplam 7000TL'ye gelir. En az 13.000TL ekonomi yaparsın. Türkiye'de 80.000km'de çıkma CVT zaten bulamazsın. Onu geçtim, çıkma CVT bulamazsın.

Klasikçilerin yeni yöntemi:
    ABD'den klasik aracı klasik araç muafiyeti olan ülkelerden birine yollatıyor. Oradan turist gibi ülkeye sokuyor. Burada aynı aracın ruhsatlı ama yıkık olanına aktarma işlemi yapılıyor. Dipdiri giren araç yıkık vaziyette ülkeden çıkıyor. Klasik araç muafiyeti olan geldiği ülkede yok parasına satılıyor... Yani, Türkiye'deki absürt vergiler sebebi ile yok yere diri araçları parçalayıp, geberik aracı diriltme yoluna gidiliyor. Ancak klasikçiye de müstehak. Eski sistemi çok kötüye kullandılar. Eskiden klasik araç değeri üzerinden vergisi ödenip ülkeye sokulabiliyordu. Bunu fırsat bilenler ABD'de aldıkları değeri düşük göstermeye başladı. Adam pırıl pırıl bir Thunderbird almış 3000$'a... Ben de yedim. Bunun üzerinden vergisini ödeyip sokuyordu şerefsiz. Bunun farkına varan devlet sistemi kitledi. "Aracı kaça alırsan al, minimum 19.000 Euro üzerinden vergini ödersin." dedi. Şimdi sadece çok pahalı araçları yurtdışından alıp getirmek mantıklı oluyor. Kısaca, eğer Austin Mini, Fiat 500, MG falan seviyorsan, unut bunları. Ucuz klasikleri ülkeye vergisini ödeyip getirmek saçma. Devlet diyor ki, "Boşver bunları. Sen git Stingray al."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 30 Ocak 2017; 0:59:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Extra Terrestrial

İkinci el araç parçaları ithal etmek yada yurda sokmak yasaktır. Konteynere gümrükte el konulur .

Çıkma, kullanımış bir dünya parça getirttim polonya'dan. Parçanın faturası olduktan sonra sıkıntı çıkmıyor gümrükte. Faturasız parçaları anında enseliyorlar.
  • Turkiyede cıkmacılar insanı öpüyor. Abd de cok cok ucuza araçlar satılıyor, türkiyede 4kapı fiyatına orda o aracı alabiliyorsun. Gerek ticaret gereksede burda boş araç alırım ordan dolusunun içini getiririm burda takarım. Ben bmw araç kullanıyorum kafalık bile opsiyonel fiyat, ses sistemleri ucuk para. Abd de 7bin dolar araç, 1500dolar kargo. Burda sadece ses sistemi ve cic parası. Adamlar sana full arabayı o fiyata satıyor

• Hurda aracı getirip toplarım deniyorsa o iş hikaye öyle bir mümkünat şuan yok. Getirtilen şeyin otomobil halinden çıkmış olması gerekiyor. Önceki dönemde çıplak şasiyi kestirip ancak sokanlar olmuştu burada kaynak yapanları oldu hatta. Motor gibi büyük şeyleri de parça parça olacak tek seferde büyük şeyleri sokamazsınız. Tek konteyner işi hikaye yani. Denildiği gibi faturasıyla her türlü tekil yahut düşük adetli parçanın bedeli ödeyip getirtmek mümkün. Performans servisi verenler zaten böyle çalışıyor. Amerikadan block, şanzıman getiren getiriyor faturası olacak bedelleri yüksek tabi bu işin. Onun dışında arkadaş arasında pistonları çantalara bölende olmuştu napıcan süs işte diye yediriyorlar :) Mevzuatlarda yakın zamanda yine değişiklikler oldu.

Mantık olarak güzel görünüyor ancak her coğrafyanın kendine göre bir hali var. Orada da işçilik aşırı pahalı. Zaten o yüzden 1500-3000 $'a araç alabiliyorsun yürütülebilen yürüyor yoksa hurdaya ezmeye gidiyor. Orada hurda zihniyeti var. Burda üniv. talebesi bile bırak tamiri mod yaptım diye geziniyor amerika da büyük bütçe istiyor o işler. Total de döviz bu hallerde olmasa burada eski aracı yürütmek çok daha mantıklı. Burada 20 bin TL'a yaptırdığın büyük işi orada 80 bin $'a yaptıramazsın. O yüzden garantisi biten araçlarda bir dünya para ödeyip sınırsız garanti veriyorum diyen şirketlerin kucağına düşüyor orada insanlar.
    Hakeza bulgaristan, gürcistan meselesi daha başka araç ucuz parça ucuz ama burdaki kadar herşeyden anlayan usta sayısı az. İlginç şeyler yaptırmaya kalkan anlıyor ancak durumu adamlar herşeyi sallıyor, düzgün iş yapmıyor diyorlar diken üstündesin. Daha fazla teklif edilmesine rağmen dışarı gideceğini bildiği araca farklı muamele yapan insan sayıları fazla.
    Biz bizim dandik ustaları beğenmiyoruz ama bizde ki kalifiye adam sayısı çoğu ülkeden daha fazla işi bileni de hiç yoksa tok karna iş yapıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 30 Ocak 2017; 2:31:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

quote:

Orijinalden alıntı: The Extra Terrestrial

İkinci el araç parçaları ithal etmek yada yurda sokmak yasaktır. Konteynere gümrükte el konulur .

Çıkma, kullanımış bir dünya parça getirttim polonya'dan. Parçanın faturası olduktan sonra sıkıntı çıkmıyor gümrükte. Faturasız parçaları anında enseliyorlar.

Haklisiniz. Özel izin ile ithalat yapılabiliyormuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.