Şimdi Ara

Yurt dışından kargo gümrüğe takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.146
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belçika'dan bir akrabam bana bir paket gönderdi.
    İçerisinde;
    Bir spor ayakkabı,
    Bir krampon,
    4adet PS3 oyunu
    1 adet şort ve telefon kırılmaz camı var.

ptt şubesine gittim ve ürün gümrüğe takılmış dediler yarın gümrük gelip inceliycek dediler.

neden takılmış olabilir paketi açıp bakıyorlar mı gümrükte?
    yasaklı üründe yok ki hepsi kullanılmış ve alışveriş değil bir hediye bu konuda deneyimi olanların yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

• ayakkabı sıkıntı.
  • Ayakkabı markaysa ondan olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılmış ürün getirmek yasaktır.Senin olduğuna ikna edebilir sen alırsın diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desperadotrtr D kullanıcısına yanıt
    ayakkabının neyi sıkını olabilirki? takıldıysa başka bi şeklde alamaz mıyım?
  • orada kullandığınız ayakkabılarınız olduğunu, herhangi bir satın alma olmadığını akrabalarınızdan geldiğini (akrabalık ilişkilerinizi ispatlayarak) alabilirsiniz büyük ihtimalle.Zehirli ayakkabı olayından sonra ayakkabılar sıkıntı olmaya başalmış gümrükte.
  • grknakn105 G kullanıcısına yanıt
    Hepinize teşekkür ederim bi şekilde halletmeye çalışıcaz artık , içini açıp inceledikten sonra umarm bir sorun kalmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURTDIŞINDAN GELEN KARGO
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: grknakn105

Belçika'dan bir akrabam bana bir paket gönderdi.
    İçerisinde;
    Bir spor ayakkabı,
    Bir krampon,
    4adet PS3 oyunu
    1 adet şort ve telefon kırılmaz camı var.

ptt şubesine gittim ve ürün gümrüğe takılmış dediler yarın gümrük gelip inceliycek dediler.

neden takılmış olabilir paketi açıp bakıyorlar mı gümrükte?
    yasaklı üründe yok ki hepsi kullanılmış ve alışveriş değil bir hediye bu konuda deneyimi olanların yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

Urunler benim deyin. Eger yakin zamanda belcikaya gittiyseniz bilet vb goturun. Esyam coktu, yanima alamadiklarimi pesimden ginderdiler dersiniz

• Ayakkabi neden sorun olsun ki?
    Millet amazondan paso skechers, new balance vs siparis veriyor ve sorunsuzca geliyor.

• Bende new balance getirtecektim arkadaşlar ayakkabı yasak mı?
  • GLOCK-19 kullanıcısına yanıt
    paketi aldım , iki çift ayakkabı vardı sorun olmadı fiyatı 75 eurodan az olursa vergide ödemezsin sorunsuz alırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: grknakn105

paketi aldım , iki çift ayakkabı vardı sorun olmadı fiyatı 75 eurodan az olursa vergide ödemezsin sorunsuz alırsın..

pakete ulasmaniza sevindik. peki ilk mesajinizda yazdiginiz gibi, son durumu ve surec nasil isledi sebebi neymis bunlari da bir kac cumleyle yazabilir misiniz? faydali olacaktir belki ileride sizin gibi sorusu olabilacak kimseler icin.
  • ersen_ kullanıcısına yanıt
    öncelikle bir haftadan kısa sürede türkiyeye geldi paket , fakat gümrükte takılma saçmalığı yüzünden 1 aya yaklaştı..
    paketin içerisindeki herhangi bişeyi satın almadığım halde gönderen kişi kargoyu sigortalatarak üzerine 300€ değer biçtiği için ve türkiye gümrüğü 75€ üzeri için gümrük vergisi aldığı için süreç uzadı ptt gümrüğüne gittim ve birlikte inceledik dil döktüm satın almadım hediye vb şeyler söyledim hiç birşey demediler ve 115€ üzerinden %18 vergi aldılar ben anlayamadım çok saçma bir sistem bu ülkede sırf para almak için... satın alsak içeriisnde fatura olsa gam yemiycem de bedava şeye para ödedik :)
  • gecmis olsun, ulasti en azindan oyle dusunun hic gelmemesi de sozkonusu:) tesekkurler
  • 6 yıl önce kuzen almanyadan foto makine gönderdi sigorta yaptırmış 500 euro yazıyor diye gümrüğe takılmış gittim yaşlı bi amcaya anlattım anlamadı faturaını getir dedi kuzene söyledim attım çöpe dedi kredi kartının slibi varmış onu fax çekti bana onu gösterdim amca anlamadı ama tamam dedi sonra yine damga pul bişiler dediler 80 tl falan ücret ödedim aldım makineyi.

Geçen senede 110 dolara oyuncak aldım 3 haftada sorunsuz geldi eve

neye göre kime göre gümrükte takılıyor anlamıyorum
  • teenator kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle! Geçen sene aynı kişi aynı yoldan türkiyeye eşya göndermiş kıyafet biçok adet sigorta ettirmiş 500€ o da sıkıntısız gelmiş ve alan kişi kapıda 100TL ödemiş dediğin gibi kendi kafalarına göre bieşye bağlı kalmadan takılıyor bişey koparmak için... üzücü bi durum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.