Şimdi Ara

Yurt dışından kargo yardım.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kargoların içinimi açıyorlar :) yıllardır kaç kez yurt dışından ürün getirttim bilemem fedexler dhller ups ve usps ler daha neler neler. Hiç bir zaman gümrükte kargomun açıldığını görmedim. En fazla gümrüğe takılır gider alırsın yada iade ettirirler v.s
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLCuiN

kargoların içinimi açıyorlar :) yıllardır kaç kez yurt dışından ürün getirttim bilemem fedexler dhller ups ve usps ler daha neler neler. Hiç bir zaman gümrükte kargomun açıldığını görmedim. En fazla gümrüğe takılır gider alırsın yada iade ettirirler v.s

Öncelikle gümrükte , gümrük memurları inceleme amaçlı tüm kutuları açma hakkı vardır. Gümrük Memurları şüpheli gördükleri , belirli bir maddi değer üzerindeki veya kanun ile belirtilen malların kutularını açarlar. Kutu içerisindeki ürün kontrol edildikten sonra kutu kapatılır ve kutu üzerine "gümrükte kontrol amaçlı açılmıştır" ibaresi yapıştırılır. DHL ve UPS gibi firmalar kutuyu tekrara bantlarken bu ibareyi bantlarda belirtirler.

Telefon'a gelince , son yıllarda çıkan mevzuatlarda telefonlar kesinlikle gümrükten geçmemektedir. bu sebeple kargo ile yurt dışında boşuna telefon almayın. kendiniz bavulda getirebilirsiniz bunun kanuni limiti bildiğim kadarıyla 2 tane. üstü ticari olaya girdiği için gerekli vergileri ödemeniz beklenir.

• Bayram öncesi sonrası 15 gün olayı felan komple yalan.

Postaların neredeyse tümü X-Ray'den geçiyor. Hepsini açıp tek tek bakmıyorlar. Telefona benzeyen olursa açıyorlar.

Kargo ile telefon getirtmek yasak. Ne kadar vergi verirseniz verin takılırsa alamazsınız. Arada geçenler olabiliyor, çok çok çok küçük ihtimal. PTT kargoyu geri gönderiyor. Fedex, UPS vs. de genelde devlete kalıyor.

Riske girmek istiyorsanız buyrun.
  • aradan belki geçer diye getirtenler oluyor, geçmiyo arkadaşlar ne olursa olsun geçmiyor. çünkü cihazdan geçiyor ve telefonlar sinyal veriyor. hiç açmadan içinde telefon olduğunu anlyorlar, bizzat da şahit oldum. telefonu denemeyin canınız yanar... diğer ürünlerde (yasaklı olmayan) 150 euroya kadar 2 ayda bir kere senede 5 kere ürün alabilirsiniz. ben bir kamera aldım şu an yolda fiyatı 158 usd. gelince haber veririm.
  • benim kamera bugün geldi. gümrükte paketi açmışlar, daha doğrusu maket bıçağı ile boydan boya kesmişler. Allahtan kameraya denk gelmemiş. neyse sorun olmadan gelmedi. Ama şu paketleri insan gibi açıp kontrol etseler çok daha iyi olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksit

benim kamera bugün geldi. gümrükte paketi açmışlar, daha doğrusu maket bıçağı ile boydan boya kesmişler. Allahtan kameraya denk gelmemiş. neyse sorun olmadan gelmedi. Ama şu paketleri insan gibi açıp kontrol etseler çok daha iyi olacak...

Hocam insanlıktan nasibini almamış hiç biri, kusura bakmasın kimse ama öyleler. Milletin malını cebe atarlar, nasıl olsa başkasının diye hor görüp kutuları öyle insan gibi açmazlar, yerlerde kutular varsa tekmeleyerek yürürler falan Neyse kameranız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: FtnBttL

quote:

benim kamera bugün geldi. gümrükte paketi açmışlar, daha doğrusu maket bıçağı ile boydan boya kesmişler. Allahtan kameraya denk gelmemiş. neyse sorun olmadan gelmedi. Ama şu paketleri insan gibi açıp kontrol etseler çok daha iyi olacak...

Hocam insanlıktan nasibini almamış hiç biri, kusura bakmasın kimse ama öyleler. Milletin malını cebe atarlar, nasıl olsa başkasının diye hor görüp kutuları öyle insan gibi açmazlar, yerlerde kutular varsa tekmeleyerek yürürler falan Neyse kameranız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın

malesef aynen öyle, nisan gibi amerikaya gitmeyi düşünüyorum, ne varsa yüklenip gelicem...

• mrb arkadaşlar benım nısanlım bana hollandadan iphone 3 g telefon gönderdi ve biz yasak oldugunu bılmıyorduk ve kargoyu sıstemden takıp ettım konyaya geldı ve telefon actım gumruk kontrolu yapılacağı söylendi ve salı günleri yapılıyomus gümrük kontrolü gümrük kontrolü yapılmıs ve telefon oldugu anlasılmıs hıc bana haber felanda verilmeden geri iade için gönderilmiş ve gümrük kontrolü yapan kişi ile görüştüm merakımdan sordum nasıl kontol edıyorsunuz paketleri dedim ve tek tek açıyoruz birebir bakıyoruz dedi yanı anlıyacagınız pakedın üzerine ne yazılırsa yazılsın paket açılıyor ve ne olduğu görülüyor ama ben telefonu aldım hemde sadece 2 lira ödedim ama bi yol ıle cıkardım kımsenın bılmedıgınden emınım
  • Sağlam iPhone tamirciniz var ise telefon parçalanarak gelebiliyor. Gümrükten yedek parça diyegeciyor. Kendim getirtiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncbasaran -- 16 Eylül 2011; 20:00:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: New_Days

Sağlam iPhone tamirciniz var ise telefon parçalanarak gelebiliyor. Gümrükten yedek parça diyegeciyor. Kendim getirtiyorum

bu kadar uğraşmayada gerek yok doğrusu..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: New_Days

Sağlam iPhone tamirciniz var ise telefon parçalanarak gelebiliyor. Gümrükten yedek parça diyegeciyor. Kendim getirtiyorum

bu kadar uğraşmayada gerek yok doğrusu..

+1
  • 2G zamaninda sadece iPhone'u (kutu yok, aksesuar yok) evrak gonderiyormus gibi evrak dosyasinda, telefona gore kesilen kagitlarin arasinda postalayip, Turkiye'ye geldigini duymustum. Sans isi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

2G zamaninda sadece iPhone'u (kutu yok, aksesuar yok) evrak gonderiyormus gibi evrak dosyasinda, telefona gore kesilen kagitlarin arasinda postalayip, Turkiye'ye geldigini duymustum. Sans isi.

Riske girmemek lazım gümrük el koyuyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.