Bildirim
Yurt dışından kiralanan aracı Türkiye'ye sokmak
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Sorun olacağını sanmıyorum senelerdir Almanya'dan kiralık araçla yaz tatiline gelip gidenler biliyorum -
Anladım teşekkür ederim. Bayağı araştırdım ama bulamadım bişey ne forumlarda ne google da. -
Batumdaki şirketlerle konuşun bence kesin biliyorlardır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Denedim ama hattım yurt dışına kapalı olduğu için birebir görüşemedim. Facebook üzerinden mesaj attım ama dönmezler muhtemelen. -
Mail atmayı da deneyin isterseniz hocam zamanınız varmış zaten daha
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Denerim hocam teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yalniz turkiyeden oraya gidip, turkiyeye donmek icin arac kiralayacaksaniz insanlarin aklina turlu turlu dusunce gelir. -
Nasıl düşünceler hocam?
Maalesef yurt dışından kiraladığınız arabayla giriş yapabilmeniz için 1 yıl içinde 185 gün yurt dışında kalmanız gerekiyor, eğer gürcistana gidip 185 gün kalırsanız getirebirsiniz -
Hocam o alıp 6 ay binmek için falan değil miydi 2 seneye çıkardılar bişeyler yaptılar ?
Evet yaz başında süre 6 aydan 2 yıla çıkartıldı onun haricinde yurt dışından geçici olarak araba getirmenin yolu yok -
kiralık araçla sınırdan geçemezsin. avrupa birliği söz konusu değilse. -
Hocam genelde whatsapptan arama kabul ediyorlar. -
Biliyorsun ulkede teror eylemleri artmaya basladi. Turkiyeden oraya gidip arac kiralayip turkiyeye geri donmen bu konuda suphe uyandirir.
Kiralık araç ile Türkiye'den Batum'a girilmiyor. Ruhsat sahibinin de araçta olması gerekiyor. Batum'dan girişte de aynı durum olabilir bunu araştırın kiralamadan önce.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu sorunun net cevabını vereyim gümrük çalışanı olarak. Son bir yılda 185 gün yurtdışında kalma şartı ile araç kiralama sözleşmesiyle giriş yapabilirsiniz. Sözleşme ing veya Türkçe tercümanlı olursa tadından yenmez :)
bakınız;
geçici ithal edilen kara taşıtlarına ilişkin gümrük genel tebliği
MADDE 23
d) Kiralanmak suretiyle (rent a car) getirilen taşıtlar için kira sözleşmesi, kabul edilerek taşıtın girişine izin verilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 13 Aralık 2016; 12:10:19 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X