Şimdi Ara

Yurt dışından kiralanan aracı Türkiye'ye sokmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki haftalarda Trabzona gidip bir hafta kalacağım. Gitmişken Batuma geçmeyi düşünüyorum. Batuma geçtiğimde araç kiralayıp onu 3-5 gün Türkiye'de kullanabilir miyim ? Trabzon dan i20,fiesta kiralamak yerine farklı binemeyeceğim araçlara binmek istiyorum. Mümkün mü böyle bişey ?

• Sorun olacağını sanmıyorum senelerdir Almanya'dan kiralık araçla yaz tatiline gelip gidenler biliyorum
  • xnoname kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Bayağı araştırdım ama bulamadım bişey ne forumlarda ne google da.
  • Batumdaki şirketlerle konuşun bence kesin biliyorlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim ama hattım yurt dışına kapalı olduğu için birebir görüşemedim. Facebook üzerinden mesaj attım ama dönmezler muhtemelen.
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Mail atmayı da deneyin isterseniz hocam zamanınız varmış zaten daha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denerim hocam teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalniz turkiyeden oraya gidip, turkiyeye donmek icin arac kiralayacaksaniz insanlarin aklina turlu turlu dusunce gelir.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Nasıl düşünceler hocam?

• Maalesef yurt dışından kiraladığınız arabayla giriş yapabilmeniz için 1 yıl içinde 185 gün yurt dışında kalmanız gerekiyor, eğer gürcistana gidip 185 gün kalırsanız getirebirsiniz
  • messut34 M kullanıcısına yanıt
    Hocam o alıp 6 ay binmek için falan değil miydi 2 seneye çıkardılar bişeyler yaptılar ?

• Evet yaz başında süre 6 aydan 2 yıla çıkartıldı onun haricinde yurt dışından geçici olarak araba getirmenin yolu yok
  • kiralık araçla sınırdan geçemezsin. avrupa birliği söz konusu değilse.
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde whatsapptan arama kabul ediyorlar.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Biliyorsun ulkede teror eylemleri artmaya basladi. Turkiyeden oraya gidip arac kiralayip turkiyeye geri donmen bu konuda suphe uyandirir.

• Kiralık araç ile Türkiye'den Batum'a girilmiyor. Ruhsat sahibinin de araçta olması gerekiyor. Batum'dan girişte de aynı durum olabilir bunu araştırın kiralamadan önce.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sorunun net cevabını vereyim gümrük çalışanı olarak. Son bir yılda 185 gün yurtdışında kalma şartı ile araç kiralama sözleşmesiyle giriş yapabilirsiniz. Sözleşme ing veya Türkçe tercümanlı olursa tadından yenmez :)
    bakınız;
    geçici ithal edilen kara taşıtlarına ilişkin gümrük genel tebliği
    MADDE 23
    d) Kiralanmak suretiyle (rent a car) getirilen taşıtlar için kira sözleşmesi, kabul edilerek taşıtın girişine izin verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 13 Aralık 2016; 12:10:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.