Şimdi Ara

Yurt dışından Laptop alıcam yardım Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beylerşuan amerikada olan ve 3 hafta içinde türkiye'ye gelicek olan bir akrabam var benim sorum şu msi 683 markasını alıcam burada en ucuz 3.600 tl bulurken orada 2.500 tl'ye hemde 12gb liğini buldum arada 1.100 gibi bir rakam varken neden buradan alayım ki kafama pek yatmadı..

Öncelikle en önemli sorunum gümrük sorunu ki ben ptt yada baska bir şeyle almadıgım için sorun olmayacakl tahmin ediyorum amca oglum kendi adına alır zaten kendi malı gibi gösterir

Ama önemli olan şu msi amerikadan alınca ordaki garanti türkiye'de işler mi yada türkiyede işleyen bir laptop markası var mı forumu baya araştırdım ama tam olarak istediğimi bulamadım ve tarihleri çok eskiydi yardım edecek arkadaşlar varsa sevinirim lütfen yardım edin gelmesine 2 3 hafta kaldı akrabanın işimin biraz hızlı olması lazım yani ..

• Cevap yazıcak yok mu _?
  • Beyler konu hakkında bilgi sahibi arkadaş yok mu ?

upupup
  • bence 1 gt780dxr al
  • Alıcağı bilgisyarın büyük ihtimal 1 sene global 2 sene yerel 3 sene USA Canada garantisi olacaktir.Sana tavsiyem xoticpc gibi sitelerden kendi bilgisayarını yaparak akrabanın adresine göndermen oda gelirken kutusuyla beraber fakat açılmış bir şekilde(açık olursa herhangi bir kontrolde sorun yaşamaz) sana getirmesi kutusu önemli çünkü servise gönderirken orjinal kutusyla istiyor artık çoğu elektronik servisleri.Ayrıca benim tavsiyemde U_R_DIED gibi GT780dxr almandır.Kasası ve kullanım kısmı çok dayanıklı görünümüde güzel ayrıca 17".Umarım yardımı olmuştur anlattıklarımın , şımdıden hayırlı olsun güle güle kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meeysut

Alıcağı bilgisyarın büyük ihtimal 1 sene global 2 sene yerel 3 sene USA Canada garantisi olacaktir.Sana tavsiyem xoticpc gibi sitelerden kendi bilgisayarını yaparak akrabanın adresine göndermen oda gelirken kutusuyla beraber fakat açılmış bir şekilde(açık olursa herhangi bir kontrolde sorun yaşamaz) sana getirmesi kutusu önemli çünkü servise gönderirken orjinal kutusyla istiyor artık çoğu elektronik servisleri.Ayrıca benim tavsiyemde U_R_DIED gibi GT780dxr almandır.Kasası ve kullanım kısmı çok dayanıklı görünümüde güzel ayrıca 17".Umarım yardımı olmuştur anlattıklarımın , şımdıden hayırlı olsun güle güle kullan.

Usta baktım o dediğiniz laptopa ama eğer 17'' liği alırsam 8 gb ram alma imkanım var fakat 683R alırsam belki dolar falan düşerse 16gb ram liği bile alabilirim onun için demiştim tabiki sizin dediğinizede baktım ama ram farkı beni biraz düşündürdü bu konuyuda açarsanız sevinirim aslında artı veya eksilerini ve 683 alırsam azıcık artan paramla ssd 32 gb alma şansımda olabilir işletim sistemimi hızlandırmak için nasıl bir tercih olur sizce 32 gb yeterli mi sistem için? konuya dönecek olursak

Şimdi akrabamı aradım o kardeşine almış bir tane yani bana alırsa eğer 2. bir laptop almış olacak yurt dışından bu sorunu nasıl aşabiliriz 2'sine birden vergi vermeden kendi laptopu gibi gösterebilir mi onu merak ediyorum çünkü takılırsa %20 gümrük vergisi olacak ki net karım gene olucak ama bütçemi çok aşmış olucam birde yurt dışına uçuş yapan kaptan pilot uzaktan akrabam var ona ulaşsam onun alma şansı falan olur mu ama amazondan falan aldıgımda ona aynı gün falan gelmesi lazım yoksa durmuyor gene uçuşa geçiyor orda bir sıkıntı var ...

• quote:

Orijinalden alıntı: cleric03

quote:

Alıcağı bilgisyarın büyük ihtimal 1 sene global 2 sene yerel 3 sene USA Canada garantisi olacaktir.Sana tavsiyem xoticpc gibi sitelerden kendi bilgisayarını yaparak akrabanın adresine göndermen oda gelirken kutusuyla beraber fakat açılmış bir şekilde(açık olursa herhangi bir kontrolde sorun yaşamaz) sana getirmesi kutusu önemli çünkü servise gönderirken orjinal kutusyla istiyor artık çoğu elektronik servisleri.Ayrıca benim tavsiyemde U_R_DIED gibi GT780dxr almandır.Kasası ve kullanım kısmı çok dayanıklı görünümüde güzel ayrıca 17".Umarım yardımı olmuştur anlattıklarımın , şımdıden hayırlı olsun güle güle kullan.

Usta baktım o dediğiniz laptopa ama eğer 17'' liği alırsam 8 gb ram alma imkanım var fakat 683R alırsam belki dolar falan düşerse 16gb ram liği bile alabilirim onun için demiştim tabiki sizin dediğinizede baktım ama ram farkı beni biraz düşündürdü bu konuyuda açarsanız sevinirim aslında artı veya eksilerini ve 683 alırsam azıcık artan paramla ssd 32 gb alma şansımda olabilir işletim sistemimi hızlandırmak için nasıl bir tercih olur sizce 32 gb yeterli mi sistem için? konuya dönecek olursak

Şimdi akrabamı aradım o kardeşine almış bir tane yani bana alırsa eğer 2. bir laptop almış olacak yurt dışından bu sorunu nasıl aşabiliriz 2'sine birden vergi vermeden kendi laptopu gibi gösterebilir mi onu merak ediyorum çünkü takılırsa %20 gümrük vergisi olacak ki net karım gene olucak ama bütçemi çok aşmış olucam birde yurt dışına uçuş yapan kaptan pilot uzaktan akrabam var ona ulaşsam onun alma şansı falan olur mu ama amazondan falan aldıgımda ona aynı gün falan gelmesi lazım yoksa durmuyor gene uçuşa geçiyor orda bir sıkıntı var ...

Dostum bu bilgisayarlarda 8 gb 12 gb cok farketmez nasıl bi sistem yaptın bilmiyorum butcenıde bilmiyorum o yuzden fazla yorum yapamıyorum bana sorarsan kesınlıkle 1600 ram desteklı bı ıslemcı al ozmn 8 gb 1600 ram bıle taktırsan sorun yasamazsın.SSD kesinlikle şahsen kendim yaşadım 3 aydır 2.HDD bozuldu surekli bad sectorlerle ugrasmaktan cok sıkıldım bı dahada HDD mı benden uzak olsun.Gumruk konusuna gelınce kutusu acık oldugunda 2 tanede de sorun olacagını sanmıyorum gecen sene aralık ayında JFK havaalından franfurk aktarmalı olarak tr ye gırıs yaptım bavullarda herhangi bir arama olmadı.Nasıl verdıysem o sekılde aldım kimse çantamda ki notebook u aramadı.Sorun nerde oluyor sorun kutusu açılmamış elektronıklerde oluyor neden cunku tıcarı amac dusunuyor hemen karsındakı dedıgım gıbı kutusu acık sekılde hatta kutusunu dırek bavullarla verır bılgısayarı kendı hand baggage olarak getırır ıse sorun olacagını dusunmuyorum.Umarım guzel sorunsuz bır sekılde elıne ulasır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cleric03

quote:

Dostum bu bilgisayarlarda 8 gb 12 gb cok farketmez nasıl bi sistem yaptın bilmiyorum butcenıde bilmiyorum o yuzden fazla yorum yapamıyorum bana sorarsan kesınlıkle 1600 ram desteklı bı ıslemcı al ozmn 8 gb 1600 ram bıle taktırsan sorun yasamazsın.SSD kesinlikle şahsen kendim yaşadım 3 aydır 2.HDD bozuldu surekli bad sectorlerle ugrasmaktan cok sıkıldım bı dahada HDD mı benden uzak olsun.Gumruk konusuna gelınce kutusu acık oldugunda 2 tanede de sorun olacagını sanmıyorum gecen sene aralık ayında JFK havaalından franfurk aktarmalı olarak tr ye gırıs yaptım bavullarda herhangi bir arama olmadı.Nasıl verdıysem o sekılde aldım kimse çantamda ki notebook u aramadı.Sorun nerde oluyor sorun kutusu açılmamış elektronıklerde oluyor neden cunku tıcarı amac dusunuyor hemen karsındakı dedıgım gıbı kutusu acık sekılde hatta kutusunu dırek bavullarla verır bılgısayarı kendı hand baggage olarak getırır ıse sorun olacagını dusunmuyorum.Umarım guzel sorunsuz bır sekılde elıne ulasır.

Çok sağolasın usta kafamda şöyle bir şey kurdum seneye work and travel ile bende amerikaya gitmeyi düşünüyorum onun için 1 sene erteleyebilirim sanırım laptop alma işini şuan 2.000tl'ye 8gb ram i7 2630QM 2.90 ghz 1gb ekran kartı + 2 gb ram destekli 3 gb ekran kartı nvidia ve 640 gb harddisk sanırım bana yeter 1 sene ondan sonraki senede kardeşime veririm parada biriktiririm seneye amerikadan artık msi'nin yeni bir laptopunu alırım 3.000 tl'ye falan bulurum herhalde bi 24gb ram'i olan xD bide şimdi gümrüğe takılcak falan riske girmekte istemiyorum seneye gene yardım gerekirse buralardayım zaten sağolun yardımlarınız için ..

• Önemli değil ama akraban ordayken work and travel niye onu anlamadım :))) Neyse seneye alıcaksan tabı sıstem daha farklı olabılır fakat bılmen gereken bısey var ram 24 degıl 48 olması cok etkılı deıl 16 gb ram cok etkılı mı sanıyorsun kı hangı oyun yada program var kı bu kadar bellege ıhtıyac duyan bana gore su anda en baba program oyun ıcın 8 gb yeterlı olacaktır.Tabı secım senın hayırlı olsun kararın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.