Şimdi Ara

yurt dışından server satın almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

takip ettiğim kadarıyla, Türkiye'deki diğer tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi server fiyatları da astronomik düzeyde. 3000$ın altında elle tutulu bir makine yok..

2xdualcore işlemcili ve mümkünse ddr3 altyapılı bir server satın almak istiyorum.
    acaba yurt dışına gitsem, daha uygun fiyatlı bir çözüm yaratabilir miyim? (pek çok elektronk cihazımı, dubai-hollanda gibi ülkeleden yarı fiyatına aldım/aldırdım.ama serverda durum nedir bilmiyorum)

alışveriş için hangi ülkeye gitmek yahut dediğim özelliklerde üst düzey bir serverı en makul fiyatla satın almak için ne yapmak lazım?

fikirleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

• Birçok elektronik Cihaz gibi Serverda Yurtdışından alınabilir.
    Proje kapsamlı değil de ürün bazında alacaksanız yurtdışı fiyatlar uygun da olur
    Lakin Eğer Hp Sun gibi büyük markaların ürünlerini alacak kritik sistemlerde kullanacaksanız bilin ki bu ürünlerin hiç birisine Türkiyede Servis Garanti Hizmeti verilmez. Yada en azından 1 Year Unlimeted İnternational Warranty tarzı ekstra bir belge almadan ve burada ki yerli servisle kavga etmeden servis hizmeti alamazsınız gibi bir şey.
  • servis garanti işinde uğraştırır uğaştırmasına da,
    1-bu tip cihazlar çok da fazla servis ihtyacı duymuyorlar eskisi gibi
    2-3000$lık şeyi 1500$a alabileceksem, servis mervis de hikaye kalır

acaba diyorum hazır br sstem almak yerine, ben mi kasa içine birşeyler toparlasam. böylece olası arızalarda sadece o parçayı değiştirip yırtabilirim.+beli daha da ucuza gelebilir total rakam. (gerçi bir dönem aaştırmıştım. sırf, benim istediğim tipte bir server ana kartı 300-400$ civarındaydı)

teşekkürler ilgi için
  • quote:

Orjinalden alıntı: rc726c

servis garanti işinde uğraştırır uğaştırmasına da,
    1-bu tip cihazlar çok da fazla servis ihtyacı duymuyorlar eskisi gibi
    2-3000$lık şeyi 1500$a alabileceksem, servis mervis de hikaye kalır

acaba diyorum hazır br sstem almak yerine, ben mi kasa içine birşeyler toparlasam. böylece olası arızalarda sadece o parçayı değiştirip yırtabilirim.+beli daha da ucuza gelebilir total rakam. (gerçi bir dönem aaştırmıştım. sırf, benim istediğim tipte bir server ana kartı 300-400$ civarındaydı)

teşekkürler ilgi için

Açıkçası izlenimim sunucuyu evde kullanacağınız yönünde.Şöyle ki bir işletme de sunucunun 1 saat çalışmaması işletmeyi ciddi zarara uğratabilir.Bozulan bir parçayı temin edip tekrar çalışır hale getirmeniz sunucu parçalarının temini düşünüldüğünde bir PC kadar kolay değildir.Hal böyle olunca ilk başta sunucuya alırken elde edeceğiniz karı bir arıza durumunda fazlası ile geri ödemiş olacaksınız.
    Sunucu hizmetleri yerinde olduğundan aldığınız hizmet türüne göre arızanız bazen bir kaç saat içinde çözülebilir.Sunucu gibi bir alanda yurt dışı macerasına girmemenizi tavsiye ederim.

• hayır hosting firmasında duracak ve yoğun tafikli bir forum sitesi için kullanılacak bu server.

yanlış anlaşılmasın lütfen, ilginize çok teşekkür ederim ama bir noktayı anlamadım.
    ne farkeder ki, türkiye'den server alınca "araba yolda kaldım hizmeti" gibi, 10dk'da tamire mi gelecek birileri?

serverı ister yurt içinden alayım ister yurt dışından, donanımsal arıza söz konusu oldu mu(ki olasılık gayet düşük) zaten baş belada demektir. (hatta garantili dahi olsa, bu, bozulan parçayı yeniden satın almamız gerektiğini değiştirmeyecektir. zira garanti prosedürünü izlersek, yeni çalışan parçaya yahut tamir edilmiş serverımıza 1 haftadan önce ulaşamayız/ki serverın 1 hafta çalışmaması gibi bir lüksümüz yok.. 1 saat dahi kesilmemeli yayın/)

şimdi... server satın almak için yurt dışından önerebileceğiniz adres var mı?
  • Satın almak yerine kiralamamanızın özel bir nedeni var mı?
  • quote:

hayır hosting firmasında duracak ve yoğun tafikli bir forum sitesi için kullanılacak bu server.

yanlış anlaşılmasın lütfen, ilginize çok teşekkür ederim ama bir noktayı anlamadım.
    ne farkeder ki, türkiye'den server alınca "araba yolda kaldım hizmeti" gibi, 10dk'da tamire mi gelecek birileri?

serverı ister yurt içinden alayım ister yurt dışından, donanımsal arıza söz konusu oldu mu(ki olasılık gayet düşük) zaten baş belada demektir. (hatta garantili dahi olsa, bu, bozulan parçayı yeniden satın almamız gerektiğini değiştirmeyecektir. zira garanti prosedürünü izlersek, yeni çalışan parçaya yahut tamir edilmiş serverımıza 1 haftadan önce ulaşamayız/ki serverın 1 hafta çalışmaması gibi bir lüksümüz yok.. 1 saat dahi kesilmemeli yayın/)

şimdi... server satın almak için yurt dışından önerebileceğiniz adres var mı?

Özel bir hastaneye kurduğumuz sistemde daha önceden alınmış bir IBM sunucunun SAS HDDlerinden birisi çalışamaz haldeydi.Raid ile sistem çalışmasını sürdürüyordu ancak garanti kapsamında olduğu için sunucunun alındığı yer ile bilgi-işlem departmanı bağlantı kurdu ve ertesi gün aynı HDD den bir adet getirip gerekli değişim işlemini yapıp gittiler.Başka parçaların arızalanması durumunda da sunucuyu alırken yapacağınız destek anlaşmasına göre servis hizmeti alırsınız.7*24,5*8 gibi değişik paketler vardır ve bu paketlerin içeriğide sorunun nereden kaynaklandığına göre soruna müdahale 1 iş günü içerisindedir.
    Yurt dışından aldığınız bir sunucunun 1 yıllık uluslarası garanti kapsamı ve bulunduğunuz ülkenin ilgili mevzuatından bekleme süreniz dahilinde değişime tabi olmanız haricinde normal donanımdan hiç bir farkı yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir forum sitesi ne kadar yoğun olabilir ki? Bence godaddy gibi bir yerden aylık 5 dolardan başlayan paketlerden birini al geç. Bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Çok ekstra durumlar hariç hiç bir sitemde sorun yaşamadım. Ekstra durumları burada açıklamak istemiyorum ama gerçekten ekstra durumlardı. Aynı anda binlerce kullanıcı açmaya çalışıyor ve sürekli refresh ile sayfa yeniliyordu. Her site aynı durumu yaşayamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 20 Mart 2009; 20:44:29 >
  • Donanımhaber gibi bir forum olsa bile, gidip kiralamanız en mantıklısı. Örneğin hostcini.com da fiyatlar da uygun hız da uygun. Ha hız garantili değil o ayrı ama yurtiçi olmasın, ben yurtdışına da razıyım derseniz:
    www.netdirekt.de yi tavsiye ederim.
  • yok hayır. tek bir site ve tek bir kullanım amacı söz konusu değil. ve mevcut tek dual-core işlemcili serverımız yetersiz kalmaya başladığı için değiştirmek istiyoruz.

yani daha gelişmiş(çift işlemcili) bir server şart.

peki, tavsiye edebileceğiniz adres var mı yurt dışında? (hollanda, amerka, dubai, bulgaristan vs..?)
  • quote:

yok hayır. tek bir site ve tek bir kullanım amacı söz konusu değil. ve mevcut tek dual-core işlemcili serverımız yetersiz kalmaya başladığı için değiştirmek istiyoruz.

yani daha gelişmiş(çift işlemcili) bir server şart.

peki, tavsiye edebileceğiniz adres var mı yurt dışında? (hollanda, amerka, dubai, bulgaristan vs..?)

2 ülkeden tavsiye verebilirm.
    1. si almanya: De-Cix antlaşması var mı bak. Mümkün olduğunca de-cix anlaşmalı server al.
    2. si hollanda: AMS-IX antlaşması var mı ona bak. Mümkün olduğunca AMS-IX antlaşmalı server al.
  • satın almayı boşver kirala sen teknisyenler zaten hemen bakar sorun oldumu turkie gibi deil usa de brsuru yer var
    serveri senmi idare edeceksin yoksa birinemi ihtiyacın var buna göre çeşitli serverlar var zaten kiralık server senin ssayılır ordaki teknisyen vs. içine girip bakamaz suçtur warez fln host edersen fişi çeker sadece.

senin forum ne tarz bişi korsan program fln dağıtacaksan malezya ve panama ve honkong da serverlar var
    yok deilse abd de planet softlayer vs..... birsuru var ama fiyat performans planet derim ben
  • Türkiyede dell sunucuların fiyatı gayet uygun, öyle 3000$ filan değil. Hiç yurtdışına bulaşma derim.
    Sunucunun espirisi yerinde kurumsal destektir, verdiğin üç beş fazla doları buna veriyosun zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.