Şimdi Ara

Yurt dışından mikroskop almak - gümrük sorun olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Doktora araştırmalarım için yurt dışından 40x40x50 cm ebatında 15 kg ağırlığında kullanılmış bir mikroskop satın alacağım. Türkiyede fiyatı 10.000 euro yurt dışında ise fiyatı 3000 eurodur.

Gönderici DHL ile gönderebileceğini söyledi. gümrük vergisini ve taşıma ücretini DHL’ yemi ödeyeceğim. bunların haricinde başka bir ödeme yapacak mıyım?

Internetteki mevzuata baktım kullanılmış mikroskop olduğu için Dış ticaret bakanlığından izin almam gerekir mi? gümrüğe sordum ithalat iznini gümrük müşaviri ile halledebilirsin işini dedi. Gerçi beni pek anlamadı sanırsam zira beni şirket filan zanneti. Ithalat izni diyince benim aklıma kurum firma geliyor.

Alternative olarak yurt dışına gitsem parça parça 3 seferde valizimle getirsem olur mu?

Bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

saygılar

• faturasiz urun problem olabilir..7 bin euro fark varsa kendin gidip alip gel en garantili yontem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

faturası var da gümrükte sorun olur muki. bu ürün kullanılmış ürün izne tabi diyebilirler mi. derlerse ne yapcam gümrük vergisini vermeye razıyım.

bir tane hollandalı karavanıyla türkiyeye gelmiş aracı bozulmuş parçayı avrupadan istemiş ürün türkiyeye gelmiş. git gümrük müşaviriyle hallet öyle alabilirsin demişler linkini koyuyuorum aşağı.

www.turkeyisnotreadyfor.eu
    Turkey
    https://www.turkeyisnotreadyfor.eu/homepage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mothocya -- 26 Ekim 2023; 1:43:51 >
  • arabaya bijon kapağı aldim onda bile sorun oldu...bunda hayli hayli olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ürün Amerika'da var ve gümrük yasalarınca yasaklı değil ise bizler sizlere ulaşmasını sağlayan bir girişimiz.

150 Euro/doları aşan ürünler ithalat yasasına girer ve duruma göre ekstra noter/yetkilendirme vs. ister. Bizler sizler için hepsini hallediyoruz ve sizleri uğraştırmadan direkt kapınıza teslim olmasını sağlıyoruz.

AmerikaPostam.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.