5 temmuzda bi arkadaşım amerika dan gelecek. Ekonomik olacağını düşündüğüm için burdan almaktansa arkadaşımdan ordan telefon getirmesini rica edeceğim fakat ordaki fiyatları nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Arkadaşın gitsin sorsun diyeceksiniz fakat arkadaşım full time çalışıyor ve telefonu gidip almaya zor vakit bulacak :S Ayrıca kayıt işlemi burda nasıl yaptırılır gümrükte para ödenir mi vs vs.. Mümkünse daha önce yurtdışından cihaz getirtmiş olan kimselerin beni aydınlatmasını rica edicem. Cihaz olarak da p1i düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...
telefonu arkadaşın getirdikten sonra pasaportu ile gidip 5 YTL ile Turkcell den kayıt ettirecek (bir ay içinde) ancak bu iş biraz karışık sonradan telefonun kapanma riski var klonlu cihazada geliyo kayıtlı cihazada hangi cihazı getirmek istiyosun
p1i getirtmek istiyorum da klonlu cihaz nedir ?
Geçtiğimiz aylarda elektronik kimlik bilgisi klonlanmış telefonların sahipleri faturalarıyla birlikte cep telefonlarını aldıkları yerlere başvurarak cep telefonlarının kapanmasını önleme hakkına haiz olabildiler ;ancak yapılan düzenlemede gerçek imei numarası bulunan cep telefonları sadece müşterinin hattıyla kullanılabilmekte başka bir hattı kabul etmemekteyse ve bu konuda faturayla birlikte başvurulan satıcı bilgilendirme yapmamışsa ayıplı mal sayılması gerekmez mi Tüketici tkhk hükümlerine göre seçimlik haklarından yararlanabilecek midir?Sonuçta bu durumda tamamen yasal yollardan temin edilmiş telefonun kullanımında tüketicinin hakkı kısıtlanmış olmaktadır.Sadece kullanıma kapanması ayıplı mal sayılması için yeterli olabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: r2
p1i getirtmek istiyorum da klonlu cihaz nedir ?
klonlu demek aynı imeiden başka telefonlardada olması demek mesela kaçak getirirlerken böyle yapıyo 10 tane telefon getiriyo adam on taneside aynı imei i taşıyo ama fake imei mesela benim telefonunum arkasında orjinal imei kodu farklı *06kare diyince çıkan imei faklı
burada P1 900 YTL orada tahminim 150-200 milyon altındadır ama tam bilemiyorum
Cihaz getirmiş olup kullanmakta olan biri prosedürü tam oalrak anlatabilirse memnun kalacağım. Ayrıca böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim nedir ? Cevaplarınız için çok çok teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: r2
Cihaz getirmiş olup kullanmakta olan biri prosedürü tam oalrak anlatabilirse memnun kalacağım. Ayrıca böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim nedir ? Cevaplarınız için çok çok teşekkürler...
bak bu biraz şans işi şimdi telefonu Türkiyede kullanabilmen için bir ay içinde yurtdışına çıkıp gelmiş birinin pasaportu gerekli onla beraber 5YTL alıyosun turkcell bayisine gidip telefonu kayıt ettiriyosun ama muhakkak bir ay içinde yurt dışına çıkmış olması gerekli bu o arkadaşın olabilir ama o da gelsin senle kendi üzerine kaydettirecek
Dediğim gibi bu şans işi tut ki telefonu kayıt ettirdin yinede telefonununz kapanabilir mesajı gelebilir sistem kimi yakalarsa ona kapatma mesajı yolluyo mesela ben klonlu kullanıyorum bende öyle bir sorun yok şimdilik
Çok teşekkürler vavuli. En iyisi riske girmemek heralde :) HepsiBurada da rokr e6 indirime girmiş ondan alıcam bi tane. Bilgilendirdiğiniz için tekrar sağolun.
pasaportuna gümrükten geçerken giriş damgası vurulur.(Türkiyeye giriş yaptığını belgeler bu damga).arkadaşların da dediği gibi bir ay içinde türkcell,vodafone veya aveaya giderek cihazı kaydettirebilirsin.ama cihazın kendisi ve pasaportununda yanında bulunması gerekiyor.pasaport arkadaşına ait olduğu için cihazı kendi üzerine kaydettirirse bir sorun olmaz diye düşünüyorum.ben 1 ay önce nokia1112 telefonumu kaydettirmiştim.Önce onaylanma mesajı geldi turkcellden''telefonunuzun imei numarası kaydettirilmek üzere telekominikasyon kurumuna bildirilmiştir''gibi bir mesajdı.ve o mesajdan sonra telefonum 2-3 gün içerisinde açıldı. ben en sorunsuz şekilde türkcell kaydediyor diye düşünerek işlemimi türkcellden yaptırdım.(bu arada türkcell hat kullanıyorum.)Sanırım doğru bir seçim çünkü şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım.ama dediğim gibi aveadan da bu işlemi yapabilirsin tabi avea hattın varsa.türkcell hattın varsa mecburen türkcellden bu işlemi yapacaksın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme