Şimdi Ara

Yurt dışından ürün getirip satışını yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt dışından(Çin,Amerika vs.) ürün getirip Türkiye'de satmayı düşünen arkadaşlar varsa bu konu altında toplanıp
    bilgi alışveri yapabiliriz.
    Şimdi öncelikle ne getirilebilir ?
    -Elektronik eşya,bilgisayar,telefon vs. bana göre uğraşmaya değmez daha ziyade ufak ürünlerle 75 dolar sanırım gümrükde sınır geçmeyecek şekilde ufak ufak getirmek

*Bu getirdiğimiz ürünler gümrükde takılırsa eğer belli bir vergilendirme ücreti + depo ücreti ödeyip alabiliyorsun bildiğim kadarıyla bende çok tecrübeli değilim sürekli araştırıyorum.1-2 aya kadar başlayacağım.

-Gümrük bilgilendirme sitelerinde kendimize yani 2 ürünü geçmeyecek şekilde getirdiğimiz ürünler takılsa bile yine aynı şekilde vergi + depo ücreti vs ödenip yine alınabiliyor.

-ikinci soru yurt dışı alışveriş sitelerinde tek seferde atıyorum 50 adet ürün minumum alabilme koşulu var.Soru şu şimdi 75 dolar sınırı geçmeden bu 50 adet ufak eşyadan aldığımızı düşünürsek ve gümrükde kalırsa bu sefer nasıl vergilendirme olur veya ne tür işlem yapılır veya veya geçer mi 75 dolar altı olduğu için ama gümrük sitelerinde ki bilgiye göre ticari boyuta giriyor bu da var.

-Kaç adet ürün ticari sayılmaz ?Örneğin ; yüzük siparişi vereceğim tanesi 1 dolar bunlardan maksimum kaç adet geçirebilirim ticari sayılmadan

-Hepsini geçtim ticari olarak bu işi yapabilmek için Türkiye'de vergi numaran ve şirketin olması gerektiğini söyleyen bilgilendirme siteleri var.Sorularımı mazur görün araştırma aşamasında olduğum için yarım ve eksik bilgi çok olabilir.Şahıs firması açarak bu ticari olayı yapabilir miyiz resmi şekilde ozaman bize maliyeti ne olur ? vergisi vs. ne kadar gider olur aşağı yukarı burada konuyu açma sebebim sesli düşünelim bu işi yapan,yapmayı düşünen herkes burada eksik kalmış bilgileri tamamlayalım.

-Çin'de ticaret için danışmanlar var.Onlar ne kadar ücret alıyordur gerek var mıdır bu kişilere ? Bir de bunları yazdıktan sonra bende araştırmaya devam edeceğim edindiğim bilgileri burada paylaşacağım.

ÖZET:Bu konuda bu işe girecek veya işin içinde olan bilgi sahibi kişilerin bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.Son bir ricamda bu konu altında lütfen şu ürün alacağım ama gümrükden geçer mi diye sormayın biraz araştırırsanız bilgiye ulaşırsınız.ben bunun içinde bir kaç link vereyim.

http://forum.donanimhaber.com/m_34582101/mpage_1/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_69942003/key_cin/tm.htm

*Dediğim gibi benimde bir çok bilgi eksiğim var.Araştırıyorum bulduklarımı bu konu altında paylaşacağım umarım yararlı olur.
    Bu tarz fikirleri olanları şuan kurduğum grubada beklerim.

https://www.facebook.com/groups/disticarettoplulugu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan.kaya -- 19 Ağustos 2013; 14:24:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.