Bildirim
Yurt Odam Nasıl. [SS'li] (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Oo alirim bi' yurt.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uni biteli 10 yıl oldu. Yurtlar ne kadar değişmiş. Bizim zamanimizda tepede 2 uzun florasan lamba asagida da 8 ranza olur. Gündüz 8 kişi bazı geceler 12 kişi kalınırdi.
Telefonlar akıllı değildi. Internet te 64kbitti. O yüzden 3 kişi bi odada kalmak mümkün olmazdı.
Şuan evli ve cocoukluyum. Iyiki yurtta uzun süre kalmamisim diyorum. Çünkü ev kiralamak, ev idare etmek, ev işi yapmak-yaptirmak-kaytarmak, pazara markete çıkmak, bütçe yapmak, ayda bir vur patlasin çal oynasın ziyafet çekmek sonrasında makarna ve patatese talim olmak, kışın günde 10mtrekup doğalgaz ile evi isitabilmek, faturalar birikince ne olacağını görmek, ev sahibi ve komşular ile iyi gecinmek yada kavga etmek...
ve elini cebine atınca bacaginin isittigi sıcacık bir anahtari hissetmek, gidecegin bir yerin olmasını bilmek, formlarda adres doldururken annenin babanın değil kendi adresini yazmak..
Bunların hepsini öğretti, yaşattı.
Hayatın stajını yaptık biz evde.. yurtlar prezervatif gibidir.. korur ama işin keyfini de alır götürür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bana da ağır yalan geldi. -
İstanbulda kiralar merkezlerde içinde eşşek bağlasan durmaz denecek evler 1000 den başlıyor. Bizim arkadaşların hepsi aylık 2000 liradan oturuyolar. Yatın kalkın halinize dua edin. Tabi 2-3 kişi bi oda da kalmak hiç benlik değil orası ayrı konu da yine de onu sıkıntı yapmayan biri için yıllık 3-4 milyar hiç birşey değil.
Ben eskişehirde kaldım 1 yıl orda 1+0 evde tek başıma kalıyodum ev lüx tü 325 lira kira veriyodum.
Bursada 2 yıl kaldım tek odaya 275 lira kira veriyodum. İstanbul-ankara harici yerler öğrenci için mükemmel.
quote:
Orijinalden alıntı: Arnavut7
quote:
Orijinalden alıntı: gsli38
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Anus Destroyer
yıllık 3,105
İnsanlar öğrenci evine aylık 500 liradan fazla kira veriyor + faturalar falan da var. Bencd gayet iyi
ulan gayseride iki öğrenci evde kalsa kira+faturalar 700 olur bi kişi 350 tl 300 tl kalır geriye yani 650 olsa yurt çok para be
yurt yemek veriyor mu ki?
bilmem veriyo mu ki hiç yurtta kalmadım :D
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Anus Destroyer
yıllık 3,105
İnsanlar öğrenci evine aylık 500 liradan fazla kira veriyor + faturalar falan da var. Bencd gayet iyi
ulan gayseride iki öğrenci evde kalsa kira+faturalar 700 olur bi kişi 350 tl 300 tl kalır geriye yani 650 olsa yurt çok para be
yurt yemek veriyor mu ki?
bilmem veriyo mu ki hiç yurtta kalmadım :D
veriyorsa baya iyi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez
2+1 sirin biraz eski bir apartmanda 350 liraya 2 kisi kaliyoruz unideki 6. Yilim yurda yarim donem dayanabildim sadece
Ev gibisi yok beyler yurtlarda surunmeyin paraniza yazik yillik 4.000 lira hesaplamis adam yemegi hic gerek yok
Ne kiz atabiliyon ne arkadas getirebiliyon ne 31 cekebiliyon yurt dandik butun ogrenci aktivitelerini kisitliyor. Giris saatleri vs cekilmez aga
Bence de en mantıklı olanı evdir, yurt olayı bana hapishane gibi gelmiştir her zaman. -
Sabahları açık büfe var süper.akşamları fena sayılmaz haftasonları 3öğün çıkıyor
Öncelikle saygılar üstad , hayat öğretiyor bir şekilde iyi veya kötü , bu arada ailenizle mutlu , huzurlu ve sağlık dolu bir yaşam dilerim iyi geceler. -
quote:
Orijinalden alıntı: Milan Kundera
quote:
Orijinalden alıntı: UltimateBöcek
quote:
ben burda kalıyorum yıllık 7200 çok kötü bir yurt kahvaltı desen tırt. paylaşayım dedim. amacım zenginim diye hava atmak değil arkadaşlar yanlış anlamayın. babam küçük esnaf.
Kocaeli evim?
evet :D
Hocam kaç kişilik odada kaliyosun ben 4500 e kalıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Power of Faith
quote:
Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez
2+1 sirin biraz eski bir apartmanda 350 liraya 2 kisi kaliyoruz unideki 6. Yilim yurda yarim donem dayanabildim sadece
Ev gibisi yok beyler yurtlarda surunmeyin paraniza yazik yillik 4.000 lira hesaplamis adam yemegi hic gerek yok
Ne kiz atabiliyon ne arkadas getirebiliyon ne 31 cekebiliyon yurt dandik butun ogrenci aktivitelerini kisitliyor. Giris saatleri vs cekilmez aga
Bence de en mantıklı olanı evdir, yurt olayı bana hapishane gibi gelmiştir her zaman.
eve çıkacak düzgün adam bulmak lazım önce
baya iyi biz 6 kişiyik,oda anca bu kadardır
Fenerliso sen ben R2 nin orada buluşalım yarın tamam.
quote:
quote:
quote:
quote:
ben burda kalıyorum yıllık 7200 çok kötü bir yurt kahvaltı desen tırt. paylaşayım dedim. amacım zenginim diye hava atmak değil arkadaşlar yanlış anlamayın. babam küçük esnaf.
Kocaeli evim?
evet :D
Hocam kaç kişilik odada kaliyosun ben 4500 e kalıyorum
3. 3. Oda arkadaşımda iki saat önce geldi sobet ediyorduk. şaşırdık yurdu tanıyan çıkınca. o da nomuzuda bilin bakalım. çay içmeye gelirsiniz. :D
-
Yurtta güzel tabi ama eve çıkınca yaşayacağınız o özgürlük, vurdumduymazlık, canın ne isterse onu yapman, evi döndürmek, arkadaşlarla sabahlara kadar muhabbet, kız arkadaşınla sabaha kadar muhabbet, hatta yağmurlu havalarda pencere yanında kitap kahve sigara(kullananlar için) üçlüsü bütün bunlar paha biçilemez. Çok güzel yıllar iyi değerlendirin arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-385926BEA -- 8 Ekim 2014; 0:07:12 > -
Kimse yurdun evden daha iyi olduğunu iddaa edemez. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: synthesizer
Uni biteli 10 yıl oldu. Yurtlar ne kadar değişmiş. Bizim zamanimizda tepede 2 uzun florasan lamba asagida da 8 ranza olur. Gündüz 8 kişi bazı geceler 12 kişi kalınırdi.
Telefonlar akıllı değildi. Internet te 64kbitti. O yüzden 3 kişi bi odada kalmak mümkün olmazdı.
Şuan evli ve cocoukluyum. Iyiki yurtta uzun süre kalmamisim diyorum. Çünkü ev kiralamak, ev idare etmek, ev işi yapmak-yaptirmak-kaytarmak, pazara markete çıkmak, bütçe yapmak, ayda bir vur patlasin çal oynasın ziyafet çekmek sonrasında makarna ve patatese talim olmak, kışın günde 10mtrekup doğalgaz ile evi isitabilmek, faturalar birikince ne olacağını görmek, ev sahibi ve komşular ile iyi gecinmek yada kavga etmek...
ve elini cebine atınca bacaginin isittigi sıcacık bir anahtari hissetmek, gidecegin bir yerin olmasını bilmek, formlarda adres doldururken annenin babanın değil kendi adresini yazmak..
Bunların hepsini öğretti, yaşattı.
Hayatın stajını yaptık biz evde.. yurtlar prezervatif gibidir.. korur ama işin keyfini de alır götürür.
10 numara yazmışsın hocam, bence de gerçek üniversite ortamı evde yaşanılır.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X