Ürünün fiyatı 56.84 GBP yani tam 68 EUR. Ancak posta ücretiyle birlikte 67 GBP yani tam 80 EUR yapıyor. Ve ürün 1 kg'dan biraz fazla diye tahmin ediyorum. Ve biliyoruz ki gümrükte sınır 75 EUR. Bu yüzden siparişten vazgeçmek zorunda kaldım ancak az önce şunu gördüm internette:
Bu sitede denildiğine göre posta/kargo ücreti dahil değilmiş bu 75 EUR sınırına, yani sadece ürüne ödediğim bedel dikkate alınıyormuş. Ürünün asıl bedeli 68 EUR demiştim yukarıda. Yani bu sitede yazılana göre sorun çıkmayacak.
Şimdi ben bu siparişi verirsem gümrüğe takılır mı fiyatı yüzünden? Posta ücretine bakılıyor mu bakılmıyor mu?
Posta ücretine bakılıyor. Faturasında Replacement ürün oldugundan 0.00 euros yazan ürün 168 euro kargo ücreti yüzünden gümrüğe takılmıştı.
Çok kötü oldu bu. Neyse napalım indirim bekleyecez artık. Cevap için teşekkürler
Hangi kargo firması ile yollandığı önemli. Ayrıca istersen 100 euro'luk bir ürün olsun yine takılmaz. Gümrüğe gitmeden de işini halledersin veya ürün takılır uğraşırsın.
Bugüne kadar 1 paketim dışında hiçbir ürünüm gümrükte takılmadı. Takılan paketide de 2-3 telefon görüşmesi ve 6 sayfa fax ile çözdüm.
Gümrük olayı tam bir şans işi. Alınan ürün gümrüğe takılmaz gibi görünse de, bir bakmışsınız takılmıştır. Takılacak bir ürün de kapınıza gelmiştir. Bunların hepsini ben yaşadım. Takılsa da zaten kaybolmadktan sonra bir şekilde teslim alıyorsunuz ama biraz uğraşıyor ve acaip acaip adamlara dert anlatmak zorunda kalıyorsunuz. Ben olsam o oyunu alır, şansımı denerdim.
Dediklerinizi düşündüm ve eğer takılırsa, üstüne %20 vergi alırlarsa ne kadara geleceğini hesapladım, en fazla 40 lira. O masrafla bile Türkiye'de satılacağı tahmini fiyattan daha ucuza geliyor. Ağırlıktan yada boyuttan takılacağını hiç sanmıyorum, zira 4 kitaplık koca bir seti İngiltere'den aldığımda hiçbir sorun çıkmadı. Tek şüphem fiyatı ama dediğiniz gibi gümrüğümüzün ne yapacağı belli olmaz.
Ve oyun İngiliz postanesi, yani Royal Mail aracılığıyla ülkemize gönderiliyor, oradan sonra da malum Ptt dağıtımına çıkıyor.
Sonuç olarak zaten oyun sonbaharda çıkacak, o zamana kadar indirim yapsalar iyi olur. Yapmazlarsa da şansımı denerim bakalım nolacak.