selam arkadaşlar merak ettiğim bir konu var onu sizlere sormak istedim. türkiyeden yurtdışındaki bir cep telefonunu arayacağım bildiğim kadarı ile 00 41 5xx xxx xx xx diye aramam gerekiyo İsviçrede isviçre kodu 41 arıyorum ancak numara kullanımda değil diyor. ancak normal şekilde 5xx xxx xx xx arıyorum çalıyo açan yok şimdi 1-2 sorum var ;
1.kodu mu yanlış giriyorum numara kullanımda değil diyor 2.aradığım numaramı yurtdışı kullanıma açık değil 3.normal aradığımda çalıyor buda o kişinin yurtdıında olmadığınımı gösterir
çok acil cevaplanmanız gerekiyor lütfen çok önemli bir konu şimdiden teşekkürler. Paylaş:
olayı detaylıca anlatırsanız sevinirim hattım avea aradığım hat vodafone belki bir etkisi olurmu
nolur birisi cevap yazsın önemli yaaa
Eger herhangi bir Türk cep telefonu arıyorsanız burada nasıl arayacaksanız öyle arayacaksınız telefonun olduğu ülke kodunu hiç bir şekilde önüne koymuyorsunuz santral o telefon hangi ülkede hangi baz istasyonuna son sinyali göndermişe gelen çağrıyı doğrudan o ülkede hangi oparatörden inyal servisi alınıyorsa onun santrali üzerinden ister Turkcel ister Vodafone ister Avea ya ait telefonu yurt dışı aktifliği buradan açılmışsa sorunsuz olarak sizin numarayı çevirmenizden 10 sn içinde bulur merak etmeyin...
Telefon galiba calıyor ancak açmıyorlar anladığım kadarı ile işiniz acilse ve yazdığınızın acilse teyitli sms gönderiniz...
quote:
Orijinalden alıntı: omerozcelik
selam arkadaşlar merak ettiğim bir konu var onu sizlere sormak istedim. türkiyeden yurtdışındaki bir cep telefonunu arayacağım bildiğim kadarı ile 00 41 5xx xxx xx xx diye aramam gerekiyo İsviçrede isviçre kodu 41 arıyorum ancak numara kullanımda değil diyor. ancak normal şekilde 5xx xxx xx xx arıyorum çalıyo açan yok şimdi 1-2 sorum var ;
1.kodu mu yanlış giriyorum numara kullanımda değil diyor 2.aradığım numaramı yurtdışı kullanıma açık değil 3.normal aradığımda çalıyor buda o kişinin yurtdıında olmadığınımı gösterir
çok acil cevaplanmanız gerekiyor lütfen çok önemli bir konu şimdiden teşekkürler. Paylaş:
olayı detaylıca anlatırsanız sevinirim hattım avea aradığım hat vodafone belki bir etkisi olurmu
00 41 5xx xxx xx xx diye aradıgınız numara turkcell, vodafone ya da avea değil; değil mi? YAni isviçre numarası.. Eğer Avea, Turkcell ya da Vodafone ise 00 41 şeklinde değil 00 90 şeklinde deneyin aramayı.
1. Dediğim gibi numara isviçre numarası değil, turk numarası ise 00 41 koymayacaksınız.
2. Eger aradıgınız numara isviçre numarası ise sizin hattınızın milletlerarası konusmaya açık olması lazım. Ama aradıgınız numara Türk numarası ise sizinle alakalı bir durum değil o konu.
3. Hayır. Göstermez.Dediğim gibi sizinle alakalı değil. Siz yurtdısındaki birini yurtiçinde nasıl arıyorsanız o sekilde arayabilirsiniz. Ama dediğim gibi numara Türk numarası ise.