Şimdi Ara

Yurtdışı Harcamalarında Makas Uygulamayan Banka/Kredi Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar şirketimizin yurtdışı e-ticaret sitelerinden, reklam harcamalarından dolayı yaptığımız ödemelerde kredi kartları bunu TL olarak yapsak dahi döviz bazlı işleme alıp makas uyguluyor. Halkbank Paraf ve Vakıfbank World bu şekilde. Bu arada Halkbank debit kartta dahi makas uyguluyor. Enpara ve Kuveyttürk ikisine de uygulamıyor.

Yüklü bir kredi kartı alışverişimiz oluyor.

E-ticaret/internet yurtdışı TL harcamalarına makas uygulamayan ve puan/mil avantajı olan önerebileceğiniz kredi kartı/bankalar var mıdır ?

Öğrenebilir miyiz rica etsek ?

• Makas uygulamayan bir kart olduğunu sanmıyorum eğer varsa ben de alabilirim o karttan fakat şunu öneririm; bankayı arayıp ekstreyi dolar olarak alabilirsiniz.

Ödeme yani borç da dolar olacak bu durumda fakat şirket için yüklü miktarda kullanıyorsanız, ayda bir kapalı çarşıdan uyguna dolar yapıp bankaya parayı atıp borcu öyle ödemek makası en minimum a düşürür.

Direk TL ekstre ile müthiş zararınız olur.

Benim işim dolayısıyla yurtdışında çok harcamalarım oluyor ben öyle yapıyorum.

Benim ölçeğim daha düşük olsa da yine kurtarıyor.Zaten bir miktar dolar hep tutuyorum hesapta.(sürekli git gele gerek kalmıyor)

• Google’a yaptığım TL ödemelerde Garanti komisyon eklemiyor. Ticaride fark yoksa Garanti’nin kartları sanırım işinizi görür.

• a|i kullanıcısına yanıt

Hocam uygulamayan var, Kuveyttürk - Enpara - Vakıfbank uygulamıyor kartlarda, direkt neyse onu geçiyor fakat problem o bankalarla çalışma ihtimalim çok zor.

Deneme yanılmayla da tüm kartları alayım istemiyorum.

Bankadaki müşteri temsilcileri de çok haberdar değil olaydan. Bilemiyorum :(

• mdk404 M kullanıcısına yanıt

Meta-Facebook tarafına geçiyor musunuz ödeme ?

• ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

Meta ödemem yok ama şimdi baktım, app store ve epic games’e TL ödemelerde de ekstra para çekmemiş.

• Aşağıdaki tecrübelerim yabancı postan TRY ile yapılan işlemler için geçerlidir.

Garanti -> Fark almıyor.

İşbank -> Fark almıyor.

Yapıkredi -> Kur farkı uyguluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekleme yapayım konuya göz gezdiren arkadaşlar için.

Vakıfbank ve Halkbank kredi kartlarında makas/marj farkı alıyormuş sadece ve bu ikisi de benim kullandığım banka :)

Garanti, İş Bankası, Akbank, QNB hiçbiri makas uygulamadı.

Şu an en iyi hangisi puan/mil veriyor onu kıyaslama kısmına geçtik :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.