Şimdi Ara

Yurtdışı imei kayıtlı iPhone için pil değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
7
Favori
5.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 tane cikti şu sondaki ikisi sanirim hocam degil mi ?

Yurtdışı imei kayıtlı iPhone için pil değişimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iltrks kullanıcısına yanıt
    Punto çıktı evet hocam. Arayıp bir öğrenebilirsiniz isterseniz cihazınıza destek var mı ? Süreç nasıl ilerleyecek diye . Bendeki süreç şöyle olmuştu. İlk önce imei ile parça desteği olup olmadığını sorguladılar. Sonrasında da İphone bul kapatıp bazı bilgileri alıp sipariş geçtiler 8 iş günü içinde geldi ve montajını yaptık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korayygl -- 25 Mayıs 2024; 18:7:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Korayygl K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, yüzde 98 de daha pil, ama sorayım, az dongu yaptirayim pil olecek de defistiremicem diye, guc tasarrufunda kullanmaltan bisey anlamıyorum cihazdan..

Yapmiyosa da atlar ankaraya gelirim en kötü, icim rahat olur en azindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iltrks -- 26 Mayıs 2024; 1:14:41 >
    Hocam telefonu gönül rahatlığı ile kullanın. Pil yüzdesinden ziyade günlük kullanımınızın verimi düştüğü an değiştirirsiniz. Ortalama 1.5 sene sonra pil verimliliği düşüyor. Eğer 3 sene ve üstü kullanırsanız pili değiştirmek makul. Ama 2 sene sonra cihazı değiştirmekse amaç hiç uğraşmamak lazım. Benim cihazım artık şarj konusunda tat vermiyordu. Hem de Tr de değişir mi orijinal değişmez mi derken değiştirdim kurtuldum. İstediğiniz gibi rahatça kullanın bence. Pil sağlığı yüzünden kendi sağlığımızdan olmayalım ☺️

Dogru söylüyorsun hocam, kayitsiz olsa hic bakmam bile, uc beş asagisina cikarirrim gider elden ama kaydettirdim 20 k iken araligin son gunu, uc yil kullanicam mecbur, orjinal pil takiyolarsa takilmadan kullanmak lazim dedigin gibi..

Hocam ben 14 pro değiştirdim orijinal gözümün önünde değiştirdi. Kafanız rahat şekilde kullanın. Bu seneyi rahat çıkarır piliniz. Seneye değiştirirsiniz belki. Telefonun keyfini çıkarmak lazım. İstediğimiz kadar az kullanalım yine azalacak sağlığı. En iyisi kullanalım bari en azından değsin ☺️

Aynen hocam, keyfini sürmek lazim.. apple komple kaldirsa su isi de, kirmasak kafayı hicbirimiz, dunyanin hicbir yerinde yoktur herhalde bizim kadar pil ömrü didikleyen :)

Aynen hocam. Ama apple bataryaları da hakikaten sınıfta kalıyor. Yani daha 1.5 senelik cihazımın bataryasını değiştirdim. Çünkü çok kötü idi performansı. Yeni modele teşvik için 2 senelik ömür veriyor zaten. Eskiden yurtdışıdan telefon almak çok mantıklı idi. Misal ben 2022 de Türkiye fiyatının yarı fiyatına almıştım 14 promı. Kayıtta ettirmiştim bu fiyata dahil. Şimdi kayıt ücreti de telefonla aynı seviyeye gelince yurtdışı almanın da bir önemi kalmadı. Yurtiçi telefonda da zaten yetkili servisler destek veriyor. Neyse bizim gibi yurtdışı cihazı olanlar için en azından orijinal ekran ve pil değişimi yapacak yerler bulmak sevindirici 😀

Bunu duyduğuma çok sevindim ya. Bende düz 14 var Hong Kong cihazı Apple bakmıyor asla. İstanbul’dayım. Böyle bağımsız yerler bakacağım ücretiyle yapan yetkili servis. Gerçekten baya sevindim.

FPpro 5-6 bin lira istiyor orjinal pile ve hala BİLİNMEYEN PARÇA yazacakmış ayarlarda. Soygun resmen.

• Mesajim bulunsun. Benim a2894 14 pm yurtdisi cihazi. Ben apple dan degistirebilir miyim yoksa bagimsiz onarim saglayicisina mi bakmam lazim? Pilim suan 89

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Hocam fppro çok güzel reklam yapıyor 😃 yetkili servis ve apple bağımsız onarım sağlayıcılar orijinal parça kullanma yetkisine sahip. Kalibrasyonunu da yapıyorlar. Herhangi bir uyarı vs görmüyorsun. Fppro sanırım telefon parçalayıp onun parçalarını kullanıyor ama ekranda bilinmeyen parça uyarısı veriyor. Bu da insanı kıllandırıyor açıkçası.

• aurosonic kullanıcısına yanıt
    Hocam herhangi bir apple yetkili servisini arayın . İmei ile sorgulama yaparlar. Yetkili serviste desteği var mı yok mu belli olur. Yok ise bağımsız onarım sağlayıcı servisi bakacaksınız bulunduğunuz il civarında.

Yani saglam takilacagindan, orjinal olmayan parca uyarısı cikmayacagini bilsem deji vs cakar geçerim ama, iscilik vs garanti olsun bi tarafini sakatlamasinlar diye hocam iste benim derdim..

Yani bende de 13 promax vardi bundan once, 6 bine kaydettirecektim gecen yaz, ulkeye dönüşüm 8 temmuzdu, 7 temmuzda 20k yaptilar sagolsunlar, sene basi 32k olacagini duyunca bari 20 bine degen bisey olsun deyip bunu alip apar topar kaydettirdim, ama bi avantajı kalmadi dediginiz gibi..

Bu servis isi iyi oldu ama gercekten, normal ayni pil degisim ucreti mi apple ile daha farkli mi aliyorlar peki hocam ?

Hocam ücret apple ile aynı aldı benim değiştirdiğim yer 3779 tl. Eğer amacınız orijinal parça uyarısı ise onun çözümleri var. Eski bataryanın üstündeki çipi alıp yeni çakma bataryaya takabiliyorlar ve uyarı da vermiyor. Ancak orijinal parça kullanmak en mantıklısı. Pil bu patlar, şişer fazla akım gönderir bir şey yapar (teknik kısmına çok hakim değilim) o yüzden riske girmemek lazım. Ama içiniz rahat olsun yurtdışı telefonlarımıza destek var orijinal olarak. Rahat rahat kullanın telefonunuzu

Yok hocam, ciktim pil tasarrufundan, actim her seyi, güncelleme yedekleme alah ne verdiyse yardiriyorum 😁

Baslik açıldığında ffpro ydu sanirim, onu onermislerdi size, orjinal parca kullandiklarinin garantisi yok diye mi gitmediniz ona bu arada, nasil buldunuz bu pil taktirdiginiz servisi ?

Hocam ffpro yu araştırdım orijinal parça kullandığını ancak uyarı aldığımı söylediler. Bir de yurtdışı telefon batarya değişimi için ücret 4600 civarı idi ( yanlış hatırlıyor olabilirim ama normalden biraz pahalı idi. Bir de İstanbul dışında yaşadığım için gönderirken form dolduracaksın tamir edilmesini bekleyeceksin kargo vs derken belki 1 haftayı geçeceğini düşündüğümden tercih etmedim. Tabiki en önemli sebebi de ekranda bilinmeyen parça uyarısı vermesi idi. Sonuçta bağımsız onarım sağlayıcılar direkt apple tarafından yetkilendirildileri için orijinal parça bulabileceğim tek yer onlar idi. O yüzden fpprodan vazgeçtim

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Kalibre yetkisi bağımsız onarım sağlayıcılarında ve yetkili servislerde var. Ondan dolayı orijinal parça kullansa bile apple sisteminden kalibre edemediğinden bilinmeyen parça yazacak. O yüzden apple bağımsız onarım sağlayıcılarından yürüyeceğiz artık

Anladim hocam, bagimsizlar her türlü tercih sebebi o zaman, ulkedeki tum yurtdışılar size minnettar kalacak vallahi, sağolun 🙏

Hocam ben bir ara epey bir takmıştım bu servis olayına. Hatta telefondan bile soğumuştum yetkili servislerin desteği yok deyince. Allahtan şu bağımsız servis olayı varmış. Çok iyi oldu. Özellikle 14 ve 15 ailesi cihazlarda yurtdışı fazla cihaz var. Kayıt ücreti 30 k olmadan önce herkes yarı fiyatına yurtdışından alıyor idi. Umarım herkes faydası olur 😀 bu arada şampiyonlukta hayırlı olsun 😊😊

Aynen hocam, vallahi Avrupa ulkelerindeki servisler destek verir mi diye yabanci forumlara bakiyodum artik 🤣

Teşekkürler hocam, hedef 25 🤣

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.