Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı bundan üç sene önce dubaiye giden bir arkadaşım iPhone XS model bir cihaz getirdi bana. ben de bunu pasaporta kaydettim ve üç senedir kullanıyorum. yalnız cihazın dokunmatiğinde problem oldu ben de Apple'a sordum yurtdışı cihaz olduğu için tamir etmediklerini ama yetkili servislerin tamiri yaptığını söylediler. ben de pozitif teknolojiden randevu aldım ve telefonumu götürdüm. Cihazda iki adet imei numarası olduğunu ama sadece bir tanesinin kayıtlı olduğunu bu yüzden tamir edemeyeceklerini söylediler. bu durum hakkında bilgisi olan var mı bana çok saçma geldi de < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
yurtdışı iphone xs servis sorunu (pozitif teknoloji)
-
-
Cihazda esim vardır siz onun kaydını yapmamışsınızdir, servisi niye alakadar etmiş bu detay tuhaf
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çünkü bazı zeki(!) arkadaşlar yurtdışından cihazları ucuza aldılar, IMEI kayıtlarını yapıp kulanmak yerine eften püften arıza bahaneleriyle cihazlarını Appledan değiştirmeye çalıştılar. Böylece harç verip kayıt ettirmek yerine, Türkiye cihazıyla masrafsız değiştirmiş oldular. İşte bu zeki arkadaşlar yüzünden BTK üzerinde iki IMEI numarasının da kayıtlı olması şartı getirildi. Neden iki IMEI dersenizde yine bazı arkadaşlar tek pasaportla 2 telefonun 1. IMEI lerini kayıt altına aldılar sanki 2 simli tek telefonmuş gibi.
Eğer pasaport kaydı kendinize aitse BTK'ya bir dilekçe yazarak cihazın iki IMEI numarasının olduğunu ve bilmediğinizden dolayı zamanında sadece birini kaydettiğinizi belirtirseniz 2. IMEI numarasının da kayıt altına alınması konusunda yardımcı olabilirler.
-
devlet zeki! olunca insanlar da zeki! oluyor. Hiçbir yerde olmayan imei kaydını akp boşalan kasayı doldurmak için çıkardı. zam üzerine de zam yaptılar. Normalde olmaması gereken saçma bir uygulama ama hala akp kazandığına göre millet seviyor bu tür kazıkları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En son pasaport kaydı döneminde tek imei soruyordu, sistem şuan aynı cihazdan iki tane alıp tek pasaporta sadece birinci simlerin imeilerini kayıt ederek tek haraç ile iki aynı kişi üstüne olan hat çalışabiliyor mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- sanal karta para iadesi olur mu
- app store"dan uygulama indiremiyorum fatura bilgisi istiyor
- eski iphone imei yeni telefona aktarma
- iphone x mi xr mi
- yurtdışı telefon kayıt süresi geçerse
- yurtdışında yaşayanların telefon kaydı
- yurtdışından gelen telefon pasaportsuz nasıl açılır
- ios 16 duvar kağıdı
- iphone zil sesi yapma
- iphone"dan bilgisayara fotoğraf aktarma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X