Şimdi Ara

Yurtdışı telefon alımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konu hakkında bilgi sahibi olanlara bir sorum olacak.
    Almanyada bu işlemi yapan bir tanıdığımdan duyduğum için başka bir örnek var mı diye sormak istedim.
    Türkiyede bulunan eskisini getir yenisini götür telefon kampanyalarından yurtdışı teknoloji mağazalarında da bulunmaktaymış. Bu kampanyadan yararlandığınızda eski götürdüğünüz telefonun IMEI numarasını yeni aldığınız telefona aktarım sağlamakta ve türkiyeye geldiğinizde 30.000₺ olan kayıt ücretini ödemek zorunda olmadığınıza dair bir bilgi duydum. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mıdır?

• her telefonun kendisine ait imei numarası var. aktarım yapılmaz. böyle bişey oluyorsa klonlama olur oda resmi olmaz. ayrıca yurtdışındaki adamlar böyle şeylerle inan uğraşmıyor bu saçmalık dünyada sadece bizim ülkemizde mevcut.

• arkadaş yazmış zaten ben de yazayım imei işiyle modern dünyada uğraşan yok. Umurlarında da değil. Hokkabazlık arıyorsan en kralı bizde var (gerçek)

Yurtdışındaki imei işi şöyle oluyor. Mesela iphone'un var (kayıtlı) bozuldu. Gittin İngiltere'de değiştirdin. Sana bir kağıt verdiler. O kağıtla bizim devlet anakartı değiştiği için veya birebir değişim olduğu için kabul ediyor onunla devam ediyorsun ama binde bir olacak şartlar bunlar.

Onun dışında onun imeisini yazma vs yok. Her cihaz üretilirken kendi plakasıyla üretilir ve belli modeller bazı cambazlıklar dışında (malum) değişmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.