Şimdi Ara

Yurtdışı toplu mal alımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.143
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben aliexpress yada benzeri bir siteden toplu bir şekilde mal almayı düşünüyorum fakat birkaç sorunum var ;

1-Toplu mal sırasında Avrupa dışından olan ülkeler için hesaplanan '%20' lik vergiyi nereye ve nasıl ödeyeceğim.?
    2-Ödediğim zaman işlem bitiyor mu?
    3-Aynı üründen sınırsız bir şekilde alabiliyor muyum?

şimdiden teşekkürler,iyi forumlar..

• aynı soruyu bende merak ediyorum mesela bir üründen 15 tanesini 70 $ aldım vergi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurt_Kaya

aynı soruyu bende merak ediyorum mesela bir üründen 15 tanesini 70 $ aldım vergi olur mu?
    cevaplarsanız sevimirim bende alıp satmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExZaL

cevaplarsanız sevimirim bende alıp satmak istiyorum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar toplu alımlar ticarete girer. Bir gümrük müşavirliği firmasından yardım almanız lazım. Mevzuat karışıktır. Herkes toplu mal çekemez prosedürleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weisanstein

Arkadaşlar toplu alımlar ticarete girer. Bir gümrük müşavirliği firmasından yardım almanız lazım. Mevzuat karışıktır. Herkes toplu mal çekemez prosedürleri var.

Bunu yapan firmalar var ürünü söylüyorsun gümrükten çekip gönderiyorlar +%30 gibi bir fiyat tutar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

quote:

Bunu yapan firmalar var ürünü söylüyorsun gümrükten çekip gönderiyorlar +%30 gibi bir fiyat tutar

Alıntıları Göster
    her ürünü müşavirlik firmasıyla anlaşarak çekemezsiniz. standartı olan ürünlerde (hemen herşey) ilgili bakanlıktan da bazı belgeler almanız gerekebilir. ürününüzün muayene edilmesi gerekebilir vs vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

her ürünü müşavirlik firmasıyla anlaşarak çekemezsiniz. standartı olan ürünlerde (hemen herşey) ilgili bakanlıktan da bazı belgeler almanız gerekebilir. ürününüzün muayene edilmesi gerekebilir vs vs...

Alıntıları Göster
    3 adet üzeri ticari kapsamına girer , uğraşmayın bireysel olarak alamazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkArm

3 adet üzeri ticari kapsamına girer , uğraşmayın bireysel olarak alamazsınız.

Alıntıları Göster
    Ticarete giriyor ve ürünlerin sağlığa zararlı olmadığını raporlamanız gerekiyor. Bir de toplu sipariş öncesi bir miktar numuneyi getirtip inceleyeceğim diyebiliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackSea14

Ticarete giriyor ve ürünlerin sağlığa zararlı olmadığını raporlamanız gerekiyor. Bir de toplu sipariş öncesi bir miktar numuneyi getirtip inceleyeceğim diyebiliyorsunuz

Alıntıları Göster
    Ürün adetinden çok bir adetin büyüklüğüde önemli. Bu sorunun cevabını burada arıyorsanız satış sitelerinden alışveriş yapacaksınız demektir.

Yüzlerce alıp gümrüğe takılması yerine ürüne göre 5-10-15 adet ayrı kargolara alıp ticarete girebilirsin.

Diğer türlüsü daha karlı, para ve araştırmanın yanında çevre isteyen işler.

• soyken kullanıcısına yanıt
    hocam 10-15 tane telefon kılıfı vergi sınırını geçmezse girer mi gümrükten
  • Kılıfına göre değişir ama 10 adet bence geçer. Olay pakette bitiyor, kocaman bir kargo paketi tutar az olsa bile dikkat çekiyor.

Anlaşmanızı ona göre yapın. 10 olmaz 9 olur, 3-5 gün arayla kargolansın. Direk ben yüzlerce getirteyim dersen küçük esnafın işi değil hocam.
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler iyi akşamlar

• 10 kılıfla dükkan döner mi bilemem ancak bildiğim bir şey var ki; türlü yollarla başarılı olsanız bile, 2-3 teslimat sonrası illa dikkat çekersiniz ve sadece ürünleri kaptırma değil hukuki problemlerle (vergi, ceza vs) karşılaşma riskiniz de artar. illa bu işe girecekseniz 10 kılıf için değil 1 kamyon veya 1 konteynir kılıf için uğraşın derim.

• Bavul ile getiriyor telefoncu tanıdıklarım. Yasal değil ama bayadır yapıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzey ırak'tan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

quote:

Başka firmaya ne gerek var ki hocam, sonuçta mal bana gelmiş bedeli neyse verip malı alamıyor muyuz?
  • yamuk31 Y kullanıcısına yanıt
    şahside uğraşa uğraşa belki alırsın da ticaride zor alırsın hocam
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, önceden bileti ayarlayıp Çin'e gidiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alip internette satmayi dusunuyorsan max 1 aya maliye bakanligi cay icmeye cagirir uyariyimda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kovalenko

Alip internette satmayi dusunuyorsan max 1 aya maliye bakanligi cay icmeye cagirir uyariyimda
    gümrük foruma sorun. dh'de zor o iş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.